Cum îți afectează emoțiile organele interne

Cum îți afectează emoțiile organele interne

Redactor Divahair.ro

Pe lângă organe, și emoțiile fac parte din structura noastră internă. Acestea sunt mai vizibile decât ne-am imagina, iar efectul lor este resimțit la nivel fizic.

Problemele, trăirile și sentimentele pot forma un cumul de emoții care deseori se răsfrâng asupra modului în care funcționăm. Pe lângă alimentația defectoasă, emoțiile negative reprezintă un factor important în ecuația sănătății organismului nostru, tocmai de aceea medicina chineză a asociat, încă din cele mai vechi timpuri, trăirile omului cu bolile anumitor organe.

Astfel, în funcție de sentimentele și de trăirile noastre negative ne putem îmbolnăvi. Iată care sunt emoțiile negative și ce organe afectează acestea.

Furia

Este o emoție negativă care este asociată cu resentimentele, ura, fustrarea, irascibilitatea sau violența. În medicina tradițională chineză, care datează de mai bine de 5 000 de ani, se crede că aceste emoții  colerice sunt „captate” de ficat și de bilă. Pe lângă aceste organe pe care le afectează furia, ne mai putem confrunta, în timpul manifestării acestor emoții negative, cu dureri de cap, amețeală, tensiune.

Grijile

Acea stare de neliniște, îngrijorare sau teamă este o emoție care poate împiedica buna desfășurare a activității pe întreg parcursul zilei. Afectează în special intestinul gros și poate provoca boli precum colite, ulcer sau inflamarea intestinului mare.

Tristețea

Durerea sufletească, tradusă deseori prin tristețe, provocată fie de pierderea unei persoane dragi, fie de lipsa iubirii, ne poate afecta plămânii. Și asta în principal din cauza faptului că plânsul este cea mai frecventă manifestare a tristeții. Iar atunci când plângem se creează un dezechilibru la nivelul plămânilor, blocând astfel buna circulație a energiei în corp.

Teama

Panica și teama sunt emoții provocate de un eveniment survenit pe neașteptate. Poate afecta rinichii, în principal, dar și inima. Din cauza acestui sentiment, poți face boli cronice ale rinichilor.

Stresul

Stresul, supranumit și boala secolului XXI, este una dintre cele mai intense și frecvente emoții negative. Această trăire afectează inima și creierul. El creează schimbări în creier, stimulând eliberarea de cortizol la nivelul cerebral. S-a dovedit științific că un nivel ridicat de cortizol în creier poate duce la deteriorarea structurii acestuia, afectând totodată și funcțiile cognitive. Stresul cronic crește activitatea conexiunilor neuronale de la nivelul amigdalei, „sectorul” care „se ocupă” cu gestionarea fricii, această activitate fiind un efect al creșterii nivelului de cortizol.

Așadar, sentimentele negative ar trebui, pe cât posibil, să fie reprimate. Concentrarea asupra sentimentelor și emoțiilor pozitive ne întărește sistemul imunitar. Cel mai important factor în acest proces este… iubirea.

Tu cât de des trăiești astfel de stări?

Articolul urmator
Inima rănită: ce este și cum te afectează de fapt
Inima rănită: ce este și cum te afectează de fapt
Test inteligenta emotionala: cat de bine iti gestionezi emotiile?
Incepe quiz
Test inteligenta emotionala: cat de bine iti gestionezi emotiile?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (19)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.