Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Cum să-ți scoți apa din urechi

Alexa Galgau

Când înoți sau faci un duș, apa pătrunde cu ușurință în urechi și de cele mai multe ori nu provoacă nicio neplăcere. Însă există și riscul ca aceasta să nu fie oprită de ceara din urechi și să pătrundă mai adânc în acestea, provocând disconfort și chiar infecție. Acumularea de fluide în ureche poate avea și consecințe mai grave, precum formarea chisturilor, inflamarea timpanului și, în cazuri rare, pierderea auzului. De aceea este recomandat să scoți apa din urechi de fiecare dată când înoți. Iată câteva metode simple și eficiente!

Cum să scoți apa din urechi

În primul rând, când se acumulează fluide în urechi, trebuie să determini exact unde a pătruns apa. Dacă acumularea este localizată în urechea mijlocie, este obligatoriu să mergi la medic. Dacă ai apă în urechea exterioară, poți încerca următoarele metode de a o scoate:

1. Manevra Valsalva. Închide gura și prinde-ți nările între degetul arătător și index, apoi suflă ușor aerul pe nas, fără a expira cu forță, pentru că riști să avariezi timpanul. Dacă manevra este făcută corect, o să auzi un fel de pocnitură în ureche, semn că apa a fost eliminată.

2. Folosește uscătorul de păr. Aerul cald va duce la evaporarea apei din ureche, însă trebuie să ai grijă să nu apropii prea mult uscătorul de ureche, pentru că ar putea fi prea fierbinte. Mai întâi, trebuie să tragi lobul urechii în jos, apoi să pui uscătorul la o distanță de circa 25-30 cm de ureche. Căldura aerului trebuie să fie medie (nu mare), iar intensitatea se setează la nivel scăzut, astfel încât jetul de aer să nu fie prea puternic. Usucă urechea timp de 30 de secunde, apoi repetă procedura la cealaltă. Aceasta este cea mai eficientă metodă de a-ți scoate apa din urechi după ce te speli pe cap.

3. Folosește un amestec de alcool și oțet. Acest remediu are un efect dublu: scoate apa din urechi și dezinfectează, datorită proprietăților antibacteriene ale oțetului și alcoolului. Amestecă o linguriță de spirt cu una de oțet, apoi, folosind o pipetă, pune 2-3 picături din acest amestec în ureche. Masează ușor canalul urechii, apoi așteaptă 30 de secunde și lasă capul într-o parte, pentru ca lichidul să se scurgă. Aceasta este o metodă bună de a scoate excesul de ceară din ureche.

4. Scoate apa din urechi cu ajutorul... gravitației. Este cea mai simplă metodă de a elimina lichidul care a pătruns în ureche: apleacă într-o parte capul, astfel încât urechea afectată să fie paralelă cu podeaua. Pune palma pe urechea în cauză și preseaz-o puternic câteva secunde, apoi trage-o rapid în jos, astfel încât să se creeze un efect de vacuum și lichidul să fie tras afară.

5. Căldura te poate ajuta să scoți apa din urechi. Prima metodă constă în aplicarea unor comprese calde pe urechea afectată, în reprize de câte 30 de secunde, de cel puțin cinci ori. Căldura compresei va ajuta la deschiderea canalului urechii, astfel încât apa să se scurgă cu ușurință. A doua metodă constă în inhalații, care au același efect precum compresele. Încălzește apă într-un vas, astfel încât să iasă aburi din ea. Acoperă-ți capul cu un prosop și inhalează încet aburul respectiv timp de 5-10 minute. După aceea, lasă capul într-o parte și lichidul se va scurge din ureche. Aceasta este o metodă excelentă de a scăpa de nasul înfundat!

6. Usturoiul te scapă de apa din urechi. Totodată, are puternice proprietăți antibacteriene, care nu numai că reduc durerea din ureche, dar și previn infecțiile. Nu trebuie decât să presezi câțiva căței de usturoi pentru a stoarce zeama din ei, apoi să pui în urechea afectată 2-3 picături din aceasta. Așteaptă un minut, apoi folosește uscătorul pentru a elimina lichidul, respectând instrucțiunile de mai devreme.

Îți recomandăm să nu lași apa în urechi, chiar dacă până acum ai făcut acest lucru și nu ai pățit nimic. O infecție a urechii este mult mai dureroasă și mai greu de tratat, așa că merită să aloci câteva minute curățării urechii.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (91)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!