Cum scapi de bătături cu ajutorul unui absorbant

Cum scapi de bătături cu ajutorul unui absorbant

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Pantofii noi ne aduc multă bucurie... asta până când sfârșim în lacrimi la prima purtare. Bătăturile sunt cel mai mare coșmar atunci când vine vorba de neplăcerile cauzate de încălțăminte. Pe lângă aspectul neplăcut pe care picioarele noastre îl vor avea, durerea și disconfortul ne fac mersul o corvoadă.

Deși bătăturile sunt mai ușor de tratat decât de evitat, există un truc pe care îl poți face în casă și care te poate scăpa de toate complicațiile. Absorbantul se dovedește mai eficient decât plasturii și te poate feri de bătături pentru o perioadă mai îndelungată.

pantofi rosii

Cum scapi de bătături cu un absorbant

Pentru acest truc ai nevoie doar de un absorbant și de o foarfecă. În funcție de zona în care te jenează încălțămintea, taie o bucată de absorbant, care să se potrivească perfect. Lipește cu grijă absorbantul de pantof, astfel încât să nu rămână cute, apoi probează.

Dacă simți că încălțămintea continuă să te jeneze, repetă procesul și lipește un strat dublu. Absorbantul poate fi o soluție excelentă și în cazul în care încălțămintea este prea mare. Folosește un absorbant mai gros pe care poți să îl lipești atât în spate, la călcâi, cât și pe toată lungimea pantofului.

Alte trucuri care te scapă de bătături

1. Alege încălțările potrivite

Deși poate suna banal, acest prim pas împiedică frecarea pielii de pantof. Majoritatea femeilor tind să exagereze atunci când își cumperă pantofi, de multe ori alegând mărimi foarte mici. Deși aceștia îți pot face piciorul să arate mic și delicat, consecințele îți aduc multă durere.

2. Folosește antiperspirant

Antiperspirantul nu previne doar apariția mirosului neplăcut, ci și formarea bătăturilor. Antiperspirantele, care sunt complet diferite de deodorante, reduc transpirația. Picioarele umede sunt mult mai predispuse la dezvoltarea bătăturilor, deoarece frecarea este mult mai frecventă. Folosește antiperspirantul pe toată suprafața piciorului, lasă-l să se usuce, apoi încalță-te.

3. Fă o probă pantofilor noi

Purtarea pantofilor noi prin casă te poate ajuta să detectezi punctele în care aceștia te jenează. Odată depistate aceste locuri, poți trece la următoarele etape care te ajută să eviți bătăturile.

4. Folosește plasturi

Elimini frecarea, elimini și bătăturile! Plasturii sunt extrem de eficienți în cazul bătăturilor, însă doar cei care au un lipici puternic vor putea face față toată ziua. În videoclipul de mai jos poți afla alte trucuri care te ajută să eviți bătăturile.

Tu ce trucuri împotriva bătăturilor mai știi?

Surse foto: Pixabay, Pinterest

Articolul urmator
Ai grijă de păr, dar cu scalpul cum rămâne? Uite de ce este importantă îngrijirea corectă a scalpului
Ai grijă de păr, dar cu scalpul cum rămâne? Uite de ce este importantă îngrijirea corectă a scalpului
Stii sa faci fata respingerii unui barbat?
Incepe quiz
Stii sa faci fata respingerii unui barbat?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.