Cum scapi de durere și de nervi în zilele de menstruație

Cuprins
- Alimentația corectă pentru o menstruație mai liniștită
- Cele mai bune soluții împotriva durerii și nervilor de la menstruație
Dacă ai întreba orice femeie care este perioada din lună ce se dovedește cea mai provocatoare și mai dificilă, cu siguranță majoritatea ar indica anxioase către menstruație. Tabloul simptomelor asociate cu ciclul menstrual motivează din plin această atitudine: crampe, balonare, greață, oboseală, insomnie, iritabilitate. La menstruație ne simțim neînțelese, nimeni nu ne mai face pe plac, suntem "un pachet de nervi" gata să explodeze. Iar epuizarea e pur și simplu covârșitoare și nu ne părăsește o dată cu menstruația, ci poate dura și câteva zile după.
Nu vrem să te speriem, dimpotrivă! Știi că avem o soluție pentru orice problemă, așa că îți recomandăm în rândurile de mai jos cele mai bune trucuri pentru perioada de menstruație!
Alimentația corectă pentru o menstruație mai liniștită
„Ești ceea ce mănânci”: iată o sintagmă care nu a fost nicicând mai adevărată. În perioada menstruației simțim nevoia de a mânca mai mult ca niciodată, și mai ales pofta de dulce e de neoprit. Ciocolată, prăjituri, înghețată, totul ne tentează, și nici caloriile, nici dietele, nici sfaturile nutriționistului nu ne mai pot opri.
Se pare că fluctuațiile hormonale (estrogen, progesteron, cortizon) sunt „vinovate” de apetitul nostru de nestăpânit. Mai ales concentrația ridicată de cortizon ne îngrijorează, deoarece ne provoacă să poftim nu la alimente sănătoase, ci la periculoșii carbohidrați. Ca răspuns, nivelul scăzut de serotonină intensifică aceste pofte și ne lasă practic lipsite de apărare în fața dulciurilor.
Însă lupta cu pofta de mâncare excesivă, nejustificată, e posibilă, deși nu ai crede, la prima vedere.
Iată ce este recomandat să consumi în această perioadă!
- Apă. Cei doi litri de apă pe zi sunt sfinți, doar nu degeaba se spune „pentru o viață sănătoasă, consumați minimum 2 litri de apă pe zi”! Apa e primordială în perioada menstruației din cauza pierderilor de lichide cu care ne confruntăm. Hidratarea e obligatorie mai ales acum! Și ai nevoie de apă, nu de sucuri acidulate sau de băuturi cu conținut ridicat de zahăr.
- Carne roșie. Nivelul de fier scade în perioada menstruației, iar carnea roșie e una dintre cele mai bune surse. Optează pentru grătar, cea mai sănătoasă metodă de preparare.
- Somon. Conținând omega 3 și alți acizi grași esențiali, acest sortiment de pește încetinește absorbția carbohidraților, stabilizează glicemia și combate poftele.
- Legume cu frunze verzi. La rândul lor, acestea conțin fier, al cărui nivel este afectat de pierderile de sânge de la menstruație. Salatele sunt o alegere ideală, atât timp cât nu exagerezi, deoarece te pot balona.
- Alimente bogate în carbohidrați complecși. Nu spunem că ar trebui să îți „stingi” complet pofta de carbohidrați. Mizează însă pe cei complecși, cum sunt cei care se regăsesc în pâine, cereale, paste integrale, cartofi, nuci, smochine, stafide, afine, mere, și grapefruit.
- Fructe. Așa cum exemplele de mai sus reprezintă soluția pentru pofta de carbohidrați, fructele îți vor satisface dorința de a mânca ceva dulce. În meniul tău trebuie să se regăsească următoarele: prune, fructe de pădure, afine, mere sau grapefruit. Cine spune că viața la menstruație nu poate fi dulce?
Însă la fel de important este să știi și de ce să te ferești în această perioadă! Descoperă în rândurile de mai jos ce să nu consumi la menstruație!
- Alimente sărate și semipreparate. Sodiul reprezintă unul dintre inamicii perioadei de menstruație, din cauza faptului că determină retenția de fluide și balonarea. Iar alimentele sărate și semipreparatele îl conțin din plin!
- Cofeina. Pentru că gradul de irascibilitate crește la menstruație, cafeaua e pe lista de „așa nu”.
- Produse cu un conținut bogat în zahăr procesat. Aceste alimente produc creșterea secreției de insulină din sânge, ceea ce provoacă, pe cale de consecință, pofta de dulce și de grăsimi.
- Alimente coapte sau prăjite industrial. De ce? Sunt bogate în grăsimi trans, agravând și mai tare crampele.
Cele mai bune soluții împotriva durerii și nervilor de la menstruație
Conform studiilor, 50% dintre femei suferă de dureri menstruale, iar aproape jumătate dintre acestea nu își pot desfășura activitățile zilnice din această cauză.
Durerile abdominale sau lombare și-au găsit însă cel mai redutabil „inamic”: BienPlus plasturi pentru dureri menstruale! Produsul calmează durerile de burtă sau cele de spate, specifice perioadei menstruale, având efect încă din primele 15 minute și acționând până la 8 ore. În plus, plasturii sunt ușor de aplicat și confortabil de purtat și îți vor oferi toată libertatea de mișcare de care ai nevoie. Da, se poate ca menstruația să fie #Fărădurere!
De asemenea, cea mai delicată perioadă din lună poate fi și #Fărănervi. Este un aspect important, dat fiind faptul că schimbările hormonale de la premenstruație și menstruație își fac de cap cu dispoziția noastră!
Tensiunea nervoasă, anxietatea, neliniștea și iritabilitatea devin astfel stări neplăcute, dar deja comune! Ceea ce nu înseamnă că trebuie să le faci față singură. Soluția este BienPlus Calm și relaxare, un produs pe bază de extracte naturale standardizate de sunătoare, passiflora, melisă și valeriană. Acesta îți va induce o stare de bine, fără a produce dependență sau a accelera pofta de mâncare. Provine din sânul naturii, așa că nu există nicio contraindicație la administrarea sa.
Află mai multe informații despre produsele din gama BienPlus pe site-ul www.bienplus.ro și pe pagina de Facebook BienPlus & Biendormir. Menstruația poate deveni o perioadă armonioasă, echilibrată precum restul vieții tale!



Surse foto: Unsplash