De ce nu ar trebui să mănânci sandvișuri la prânz sau la cină

Alexandra Dragoi

Lipsa timpului este o problemă care a devenit din ce în ce mai actuală în zilele noastre. În marile orașe, ritmul este alert și suntem constant în alergare, acordând din ce în ce mai puțin timp pentru alimentație. 

De cele mai multe ori, ne facem un sandviș și mâncăm în timp ce facem și alte activități. Dacă la masa de dimineață acest lucru este permis, la prânz și la cină ar trebui să evităm acest aliment. Iată motivele!

Motivele pentru care nu trebuie să mănânci sandviș la prânz sau seara

fete care mananca sandvis

Sandvișurile nu ar fi atât de nocive, dacă oamenii ar fi mai atenți la ceea ce pun în ele și la conținutul nutrițional. Specialiștii atrag atenția că persoanele care consumă astfel de preparate trebuie să se informeze înainte în legătură cu conținutul de calorii și substanțe nutritive.

Un studiu realizat de cercetătorii din Statele Unite arată că 53% dintre respondenți au mâncat un sandviș în ultimele 24 de ore. Conținutul sandvișului era format preponderent din mezeluri sau carne tocată. Un singur astfel de sandviș însumează un sfert din caloriile zilnice necesare.

Este bine cunoscut faptul că un aliment are nevoie de câteva ore pentru a fi digerat. În cazul unui sandviș, perioada de digestie poate să ajungă la peste 8 ore, în funcție de ingredientele folosite la realizarea lui. Prin urmare, dacă alegi să înlocuiești masa de prânz sau cina cu un sandviș, este foarte posibil să te îngrași.

Nu credem că îți dorești acest lucru, mai ales că se apropie sezonul estival și costumele de baie au invadat deja magazinele. În plus, sănătatea ta nu va avea nimic de câștigat în urma acestui obicei, din contră. 

Cum trebuie să arate un sandviș sănătos 

  • pune mai multă salată și mai puțină carne 
  • folosește pâine integrală din grâu, care nu conține adaos de sare
  • evită să folosești carne tocată, pentru că este plină de grăsimi nesănătoase
  • evită sosurile și maioneza 

Prin urmare, alege să mănânci un sandviș la micul dejun sau măcar să îl prepari cu ingrediente proaspete și slabe în calorii, dacă nu vrei să te îngrași!

Articolul urmator Ce se întâmplă daca mănânci alimente cu mucegai

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.