Cauze si remedii pentru calcaiele dureroase

Cauze si remedii pentru calcaiele dureroase

Andreea Gluh, redactor

Incaltamintea nepotrivita si afectiunile ortopedice aparute in urma unor accidente sunt doua dintre cele mai comune cauze ale calcaielor dureroase. Remediile care te pot scapa de suferinta sunt numeroase, insa este foarte important sa consulti un medic de specialitate inainte de a folosi orice tratament, pentru a putea evalua gravitatea situatiei.


Care sunt cauzele calcaielor dureroase? 

Calcaiele dureroase reprezinta un simptom des intalnit in randul femeilor. Principalul motiv il reprezinta incaltamintea nepotrivita. Daca pantofii cu toc sunt la ordinea zilei, este posibil ca picioarele tale sa aiba de suferit. Cu cat tocurile sunt mai inalte, cu atat efortul la mers este mai mare. Cel mai afectat este tendonul lui Ahile, care de-a lungul timpului se contracta si devine mai scurt, ducand la incordarea tesutului din jurul calcaiului. Acesta este motivul pentru care pot aparea durerile.

Daca vrei sa porti in continuare incaltaminte eleganta si sa scapi de senzatia de calcaie dureroase, iti poti achizitiona din magazine pernute de silicon, pe care trebuie sa le aplici pe talpa pantofului, pentru diminuarea efortului la care este supus piciorul.

Calcaiele dureroase pot fi, alteori, semnul unui traumatism. Aceasta se poate intampla daca practici activitati sportive sustinute si fortezi tendoanele. In acest caz este necesara consultarea unui medic si realizarea unei radiografii, pentru stabilirea unui diagnostic.

Cea mai comuna afectiune in acest sens este tendinita. Aceasta este cauzata de inflamarea tendoanelor, ducand la aparitia unei dureri ascutite si, dupa o perioada de repaus, la instalarea unei senzatii de amortire. Daca tendinita este diagnosticata la timp, o poti trata la domiciliu prin aplicarea compreselor cu gheata, prin administrarea de medicamente antiinflamatoare si prin evitarea efortului la mers. Daca simptomele nu dispar ci, din contra, se agraveaza si apare febra, este necesar sa te prezinti de urgenta la medic.

O alta cauza a calcaielor dureroase este platfusul, care trebuie corectat prin purtarea incaltamintei cu talpa ortopedica, in functie de sfatul medicului specialist.

Senzatia de calcaie dureroase poate aparea si in cazul in care jobul iti impune petrecerea unei lungi perioade de timp in picioare. In acest caz, este important sa alegi incaltamintea potrivita. Evita tocurile inalte sau talpa de tip platforma si opteaza pentru un calapod comod.

Una dintre afectiunile care atrage dupa sine senzatia de calcaie dureroase este obezitatea. Excesul de kilograme necesita un efort crescut pentru sustinerea greutatii corporale.

Cum poti preveni durerile de calcaie 

Daca vrei ca picioarele tale sa fie odihnite si sa nu suferi de calcaie dureroase, incearca sa respecti cateva dintre regulile de baza: poarta incaltaminte comoda si nu-ti forta tendoanele atunci cand practici activitati sportive.

 

Sursa: http://www.mayoclinic.com/

Articolul urmator
Slăbiciune musculară: cauze, simptome și tratament
Slăbiciune musculară: cauze, simptome și tratament
Cine te va trada in viata?
Incepe quiz
Cine te va trada in viata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.