Diva a testat Nectarul de cătină Strop de Soare: porția de sănătate, vitalitate și energie într-un nectar cu gust delicios

Diva a testat Nectarul de cătină Strop de Soare: porția de sănătate, vitalitate și energie într-un nectar cu gust delicios

Redactor Andreea Baluteanu

Numită și „ginsengul românesc” sau „cel mai bun vaccin antigripal”, cătina a fost utilizată de milenii pe cuprinsul Europei și al Asiei, fiind un fruct venerat încă din cele mai vechi timpuri în Mongolia, China și Tibet. Însă ce ai spune dacă ți-am dezvălui că nicăieri în lume acest superfood nu conține principii active, vitamine, minerale, microelemente, flavonoizi și aminoacizi la nivelul plantei cultivate în România?

Nu mai avem nevoie de motive să fim mândre că suntem românce, însă iată cum le-am primit. Și atunci când am aflat că acest dar al naturii este crescut cu drag, într-o livadă întinsă, sărutată de soare, în chiar inima României, în județul Alba, printr-un business românesc cu potențial extraordinar, e evident că am fost tentate.

Ei bine, nu te mai ținem ca pe ghimpi și îți spunem că Nectarul de cătină atât de inspirațional numit „Strop de Soare” ne-a gâdilat plăcut papilele gustative, ne-a energizat zilele întunecate de februarie și ne-a hrănit organismul cu un cocktail de bună dispoziție, vitamine, minerale, microelemente, proteine și acizi. Pornim într-un periplu al sănătății ce miroase a bine, cu un strop de informații și o recenzie cu suflet!

Câteva cuvinte despre cătină

Una dintre cele mai bogate surse de polivitamine naturale, cătina include aproape toate vitaminele și mineralele necesare organismului uman. Pare copleșitor, incredibil, greu de crezut? E cât se poate de adevărat!

Iată ce coeficient extraordinar are cătina: include vitaminele A, B1, B2, B6, B9, C, E, K, P si F, și nu oricum, ci în concentrații uimitoare (de două ori mai multă vitamina C decât măceșele și de 10 ori mai multă decât citricele, dar și mai mult betacaroten decât morcovii), microelemente (calciu, magneziu, fier, fosfor și potasiu), proteine, acizi grași saturați și nesaturați, dar și flavonoizi și aminoacizi. Nu putem uita nici de prezența acizilor grași Omega-7, rar întâlniți în surse naturale.

Ce minuni face cătina cu un asemenea conținut? Cu adevărat remarcabile! Iată numai câteva dintre ele, puse cu amabilitate la dispoziție de Strop de Soare.

Cătina are...

Efect vitaminizant. Fructele de cătină conţin aproape toate mineralele şi vitaminele necesare organismului uman. 30-40 de ml de suc de cătină cu miere, consumat dimineaţa, va asigura porţia de vitamine şi energie pe tot parcursul zilei.

Efect imunostimultor. Cătina ajutã organismul sã se mențină sănătos si puternic și, la nevoie, să lupte împotriva bolilor. Mai mult, are proprietăţi antibiotice şi poate combate în mod direct infecţiile bacteriene.

Efect depurativ. Ajută organismul să elimine toxinele atât din sistemul digestiv, cât şi de la nivelul ficatului, contribuind la o mai bună funcţionare a acestora.

Efect antioxidant. Cătina este plină de antioxidanţi puternici care ajută la neutralizarea radicalilor liberi, a substanţelor toxice preluate din mediu şi previne apariţia celulelor canceroase.

Efect antiinflamator. Cătina este un bun antiinflamator şi antibacterian nu doar la nivel intern, fiind des utilizată şi în tratarea afecţiunilor pielii, rănilor sau arsurilor.

Efect antianemie. Datorită conţinutului bogat în vitamine şi minerale, cătina este considerată o polivitamină naturală.

Efect citoprotector. Cătina este scutul ce apără celulele organismului de tot ce este toxic şi nociv şi contribuie la menţinerea stării de sănătate a organismului.

Efect protector al sistemului digestiv. Acizii Omega-7 din cătină ajută la hidratarea mucoasei din tractul digestiv și pot preveni apariția ulcerului gastric.

Cătina poate fi folosită de asemenea și extern, pentru alinarea afecțiunilor oftalmologice și dermatologice, dar și ca adjuvant în tratarea depresiei, tumorilor sau faringitelor. Însă cumulul darurilor sale nu se oprește aici: magica plantă te protejează de îmbătrânire și poate avea și efecte afrodiziace.

Cătina miroase a dragoste la Strop de Soare

Imaginează-ți o livadă mângâiată de lumina caldă a unui apus spectaculos în care frunzele verzi cenușii strălucesc ca platina, iar bobițele portocalii par rupte din soare. Suntem sigure că plantația cu arbuști de cătină din județul Alba dăruiește des astfel de peisaje de o frumusețe care îți taie respirația.

Dar dincolo de măreția naturii și de beneficiile plantelor hrănite cu soluri mănoase, apă proaspătă și soare, fără pesticide, insecticide sau îngrășăminte chimice, ce ne-a încântat este abordarea producătorilor români. Plantația Strop de Soar este atestată ecologic, iar cătina cultivată în astfel de condiții ideale pentru obținerea celor mai bune și mai sănătoase fructe e amestecată cu miere de albine de la o stupină din Munții Apuseni, dar și cu dragoste și dorință de facere de bine.

Cum ar putea să nu rezulte cel mai bun nectar cu putință?

Am gustat din elixirul divin: sortimentele de nectar de cătină Strop de Soare

Încep prin a face o mărturisire: nu sunt cea mai bună prietenă a cătinii, sau cel puțin nu eram până ce nu am gustat din nectarul românesc. Explicația? Cândva, în școala generală, mama ne-a trecut pe toți la o cură cu sirop de cătină. Fără niciun dubiu cu privire la virtuțile terapeutice ale tratamentului în cauză, am să precizez numai că siropul fusese creat cu zero interes față de gustul final, ceea ce a rezultat fiind un mix grețos care a sfârșit prin a acumula praf în dulapul din bucătăria noastră. Da, cătina nu era de mine.

sticlute de nectar de catina strop de soare

Așadar, o să îmi înțelegi reticența atunci când am primit spre testare siropurile de la Strop de Soare. Luându-mi inima în dinți și pregătindu-mi papilele gustative pentru un chin de zile mari, pe care urma să îl suport, fiindcă acum nu mai sunt o copilă lipsită de minte și înțeleg că uneori gusturile trebuie să ne fie sacrificate pentru binele sănătății, am scanat cutia plină de sticluțe colorate și drăgălașe de nectar și l-am ales pe cel care părea să aibă cea mai mare șansă să camufleze gustul cătinii, și anume Nectarul de cătină cu miere și ulei esențial de grapefruit.

Mare mi-a fost surpriza să descopăr un gust încântător. Dulce acrișor și proaspăt, cu o textură catifelată care mi-a mângâiat buzele, nectarul nu avea nimic, dar absolut nimic în comun cu siropul pe care îl urâsem cu patimă în copilărie. Dacă e vorba de așteptări depășite, atunci kudos pentru Strop de Soare, căci m-a impresionat de la prima doză!

Bine că citisem în prealabil recomandările de consum ale nectarului, căci altfel aș fi dat peste cap întreaga sticluță, atât era de delicioasă. Dar dozajul recomandat de producător este de 30-40 de ml consumați în prima parte a zilei, înainte de ora 14. Ca să îți fie mai ușor să măsori, află că o lingură are aproximativ 15 ml. Cu alte cuvinte, ai nevoie de numai 2 linguri și jumătate ca să îți acoperi întregul necesar de vitamine pentru o zi.

Sună prea frumos ca să fie adevărat? Eu am testat pe propria piele! Se vede că mie și Nectarului de cătină Strop de Soare ne era menit să ne întâlnim, căci am făcut cunoștință într-o zi cu frig și soare, o sâmbătă în care aveam un program super încărcat.

Așadar, mi-am luat vrăjită porția de cătină, miere și ulei esențial de grapefruit, mi-am tamponat frumos buzele rujate ce prinseseră o culoare portocalie – nu-i bai, e singurul inconvenient, dacă poate fi numit așa, al acestei minunății - și am pornit la drum. Desigur că, prinsă în activitățile zilnice, am uitat de dragul de nectar, de care mi-am adus aminte după o sesiune intensivă de cumpărături, un prânz luat în oraș și o plimbare prin Grădina Botanică, atunci când am realizat că, deși sărisem peste cafeaua de dimineață, plecând în grabă, nu am resimțit nicio clipă nevoia de cafeină. Și da, eu și cafeaua suntem prietene la cataramă? Sau nu mai suntem? Sunt un pic confuză.

Miracolele nu se opresc aici. Am avut energie din plin toată ziua, fără a traversa acele episoade specifice de somnolență pe care cu toții le avem în societatea contemporană. Nu mi s-a mai făcut nici poftă de dulce sau de vreo băutură carbogazoasă, un alt efect documentat, studiile spunând că atunci când consumi proteine și acizi grași (din plin în nectar), dependența de zahăr scade. S-a simțit la mine și da, am trecut și pe lângă o gogoșărie.

Dar cred că cel mai uimitor efect al nectarului de cătină s-a manifestat prin faptul că a blocat în plină desfășurare o răceală. Nu glumesc – o să folosești și tu des această expresie, căci beneficiile nectarului chiar sunt atât de wow încât vei avea tentația să te ciupești ca să îți demonstrezi singură că e adevărat -, chiar nu am mai avut de furcă cu simptomele. E adevărat că nu sufeream de gripă, era o răceală ușoară, dar nu înseamnă că beneficiile nu sunt de lăudat!

O să râzi, dar am dormit și mai bine. Producătorii ne avertizează că nectarul ar putea interfera cu somnul atunci când îl consumi după ora 16, dar cum la mine nu a fost cazul, am fost impresionată să descopăr că am ațipit imediat ce am pus capul pe pernă, deși nu mi se mai întâmplase de multă vreme.

De la prima degustare, am invitat în viața mea toate produsele Strop de Soare și, deși tot Nectarul de cătină cu miere și ulei esențial de grapefruit a rămas preferatul meu (hey, a fost dragoste la prima vedere), și celelalte mi-au plăcut enorm. Le iau pe rând:

- Nectarul de cătină cu aronia și miere are aroma ușor astringentă a aroniei, fiind un cocktail impresionant de antioxidanți. Dacă tot suntem la capitolul aronia, acest fruct extraordinar e prelucrat de producător și într-un nectar cu aronia absolut divin, mai închis la culoare, singura prezență de pe listă ce nu include cătină.

- Nectarul de cătină cu miere e dulce-acrișor (eu l-am folosit și într-un fresh de portocale și i-a dat o aromă magică).

- Nectarul de cătină cu afine e mană cerească pentru cei care adoră fructele de pădure. Mie mi-a plăcut la nebunie. Ai la dispoziție și varianta de nectar de cătină cu miere și afine, la rândul său atât de yummy!

- Nectarul de cătină, ca atare, are același gust senzațional, intens, acrișor, și, pentru că nu conține miere, e ideal dacă trebuie să îți controlezi consumul de zahăr. Prietena mea cu diabet deja l-a comandat.

- Nu în ultimul rând, nectarul de cătină cu miere și ghimbir a fost al doilea preferat al meu, mai ales că sunt o fană a acestui condiment. Are gustul ușor înțepător al ghimbirului și e minunat după o noapte cu excese alimentare sau alcoolice.

ceai de catina strop de soare

Din pachet nu a lipsit ceaiul de cătină, cu un gust delicat și parfumat. Dacă vrei o aromă mai intensă, adaugă 2 lingurițe de ceai la o cană. Beneficiile sunt nenumărate: vitaminizare, remineralizare, tonus și rezistență, creșterea imunității, reducerea stărilor de oboseală și surmenaj, refacerea după boală. Eu am înlocuit a doua ceașcă de cafea, cea de după prânz, cu această licoare magică.

Ce am mai apreciat? Diversitatea de gusturi și de extrase adăugate de producător, care ar fi putut să se limiteze la minunata cătină, dar a dorit un produs complex, gustos, de care să ne îndrăgostim. Modalitatea de livrare și de comercializare e de asemenea de top: pe mine m-a câștigat de clientă.

De asemenea, e de apreciat că o sticlă de nectar îți va garanta un consum de 7 zile, dat fiind dozajul zilnic scăzut. Acest fapt transformă minunatele produse într-un adevărat chilipir: rentabile și atât de binefăcătoare, pentru orice buzunare. Nu uita și că sunt recomandate cure de câte 3 luni, urmate de o lună de pauză.

În concluzie? E musai să încerci nectarurile de la Strop de Soare! Dar nu mă crede pe mine, comandă de pe nectardecatina.com, unde vei descoperi o diversitate de oferte, inclusiv un pachet mai mult decât ispititor cu toate cele 8 nectaruri, la preț de 7 +1 gratis. Dar fiecare alegere e câștigătoare: până la urmă, primești un produs natural, delicios, fără adaos de zahăr sau de conservanți, obținut prin presare la rece și pasteurizare la 60 de grade. Sănătate, gust, savoare, energie și stare de bine într-un cocktail de nutrienți, și totul provenit de pe plaiurile noastre. Pentru mine, e rețeta câștigătoare.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Spirulina vie: beneficii și mod de administrare
Spirulina vie: beneficii și mod de administrare
Cum stai cu norocul in 2020? Iti va merge bine in dragoste, sanatate, cariera sau bani?
Incepe quiz
Cum stai cu norocul in 2020? Iti va merge bine in dragoste, sanatate, cariera sau bani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.