Nu Skin

Fă testul care depistează schizofrenia! Ești în pericol?

Viorica Ghinea, redactor

Schizofrenia este o afecțiune caracterizată prin deteriorarea proceselor de gândire. Ea se manifestă prin gândire și vorbire dezorganizată, delir și halucinații de natură auditivă. Principalii factori care o pot determina sunt: ereditatea, procesele psihologice și sociale, factorii neurobiologici, dar mai există și anumite medicamente ori droguri recreaționale care pot să înrăutățească simptomele afecțiunii.

Știai că există un test care depistează schizofrenia fără să mergi la un specialist? Un studiu a demonstrat că există un indiciu care îi poate anunța din timp pe oameni dacă se află în pericol ori nu. Iată despre ce este vorba!

Testul simplu care depistează schizofrenia

Studiul apărut în revista Consciousness and Cognition se bazează pe lucrările anterioare, care au indicat faptul că persoanele ce au un anumit tip de sensibilitate sunt predispuse să sufere de schizofrenie. Specialiștii spun că persoanele care se pot gâdila singure sunt în pericol. De obicei, avem această senzație când ceilalți ne ating, mai ales când stimulii nu sunt prevăzuți.

Cercetătorii spun că pacienții bolnavi de schizofrenie confundă uneori atingerile lor cu ale altor persoane, considerând că vin cumva din exterior. La fel se întâmplă și în cazul în care cred că aud voci care le oferă tot felul de instrucțiuni. De fapt, este vorba despre propriile lor gânduri.

O caracteristică des întâlnită în cazul celor care suferă de schizofrenie este confundarea actelor lor cu un agent extern. Acestor persoane le este frică să nu piardă controlul asupra vieții lor și să fie manipulate de ceilalți, căzând de multe ori pradă gândurilor.

Pentru a ajunge la acest test de schizofrenie, cercetătorii au apelat atât la persoane care sufereau de această afecțiune, cât și la oameni perfect sănătoși. După ce au complet un chestionar care urma să le arate dacă au astfel de simptome, specialiștii i-au gâdilat pe participanți cu o pană. După aceea, i-au rugat să se gâdile singuri cu același obiect.

Imediat după încheierea experienței, respondenții au caracterizat intensitatea resimțită când au fost atinși cu pana respectivă. Rezultatele studiului au arătat că, atunci când au folosit singure acea pană, persoanele care sufereau de această afecțiune s-au gâdilat mai tare decât voluntarii sănătoși.

Ai curaj să încerci acest test de schizofrenie? Împărtășește cu noi rezultatele lui!

Încearcă AICI și testul care îți spune cât de bine stai cu vederea!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.0 (20)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta