Ce afecțiuni ascunde un miros urât din stomac

Ce afecțiuni ascunde un miros urât din stomac

Redactor Alexa Galgau

Printre simptomele problemelor cu stomacul se numără și mirosul neplăcut al respirației, deși acesta este deseori asociat cu problemele dentare, alimentația sau fumatul. Atunci când în stomac există anumite bacterii, acestea pot emana un miros neplăcut. De asemenea, refluxul gastroesofagian poate fi responsabil pentru acest simptom, din cauza faptului că acidul urcă până la nivelul danturii si o afectează, provocând halenă.

Află din rândurile următoare ce afecțiune poate ascunde un miros urât din stomac!

Cauzele mirosului urât din stomac

Ulcerele provocate de bacterii

În anumite cazuri, ulcerele cauzate de bacterii pot provoca un miros urât din stomac, conform studiilor medicale. Se pare că o bacterie pe care o avem cu toții in stomac, Heliobacter pylori, poate provoaca apariția ulcerului, care se manifestă prin mirosul neplăcut al respirației. Din fericire, există tratamente cu antibiotice care pot elimina această bacterie, prevenind astfel apariția ulcerului.

Se mai știe și faptul că persoanele care au probleme cu bacteria H. pylori sunt purtătoarele unei alte bacterii, Prevotella intermedia, care cauzează probleme dentare și, prin urmare, un miros urât al respirației.

Dacă ai ulcer la stomac și suferi și de halenă, consultă-te cu un medic pentru a afla dacă există vreo legătura între cele două.

Boala de reflux gastroesofagian

Mirosul urât venit din stomac, însoțit adesea și de un gust neplăcut, adesea acru, este un simptom asociat cu boala de reflux gastroesofagian, o afecțiune foarte comună în zilele noastre. În cazul acesteia, acidul gastric este împins în sus pe esofag, provocând senzația de arsură la nivelul pieptului și al gâtului. Conform specialiștilor, respirația urât mirositoare este unul dintre simptomele clasice ale acestei boli, nu doar din cauza acidului în sine, care ajunge în gură, ci și din cauză că acesta afectează dinții în timp. Eroziunea pe care o provoacă la nivelul danturii creează mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor și apariția cariilor, care mai departe provoacă halenă.

Consultă o hartă a durerilor de stomac, pentru a-ți da seama ce boală ai în funcție de simptome!

Mâncare urât mirositoare

Nu numai bolile sunt răspunzătoare pentru un miros urât venit din stomac. Este mult mai probabil ca această problemă să fie cauzată, de fapt, de alimentația necorespunzătoare. Probabil că știi și tu că atunci când mănânci usturoi sau ceapă, de pildă, mirosul neplăcut persistă chiar daca te speli pe dinți sau folosești apă de gură. Acest lucru se întâmplă pentru că mirosul vine, de fapt, din stomac, în timp ce se digeră aceste alimente. Mai departe, chiar dacă aceste alimente nu mai există în stomac, ele continuă să provoace halenă din cauză că ajung la plămâni prin intermediul sângelui, ceea ce înseamnă că aerul pe care îl expiri va avea „aroma” specifică.

Pentru a descoperi dacă mirosul urât din stomac este o problemă medicală sau de alimentație, evită o vreme să consumi produsele urât mirositoare și vezi dacă prezinți în continuare acest simptom. În cazul în care problema persistă, programează-te la medic pentru a descoperi din timp o eventuală afecțiune a stomacului.

Iată și câteva ceaiuri pentru stomac care te vor scăpa de simptomele neplăcute!

Articolul urmator
Momentul din zi în care este periculos să aerisim casa iarna
Momentul din zi în care este periculos să aerisim casa iarna
Ce secret ți se ascunde?
Incepe quiz
Ce secret ți se ascunde?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (66)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.