Hemoroizii – factori agravanți specifici sezonului cald și cum poți ameliora simptomele cu ajutorul plantelor

Redactor Divahair.ro

Conform estimărilor, aproximativ 50% dintre persoanele cu vârsta de sub 50 de ani se confruntă cu problema hemoroizilor, iar procentul crește semnificativ odată cu înaintarea în vârstă. Dacă te găsești în jumătatea ghinionistă, cu siguranță ai observat că simptomele hemoroizilor se intensifică în sezonul cald. Cauzele pentru acest fenomen neplăcut sunt diverse și variază de la persoană la persoană în funcție de alegerile alimentare, de obiceiurile de vacanță, de stilul de viață etc. Cei mai comuni factori agravanți specifici sezonului cald, însă, sunt:

Constipația

Deshidratarea, călătoriile, dificultățile de adaptare la condițiile din concediu, schimbările apărute în programul și ritualurile zilnice pot cauza constipația. Efortul la defecație cauzează inflamarea și iritarea hemoroizilor, cu intensificarea simptomelor specifice – prurit, durere, sângerări.

Diareea

La polul opus, diareea agravează, de asemenea, hemoroizii din cauza defecărilor repetate ce irită zona și a acidității scaunelor lichide. Diareea apare des în sezonul cald, drept consecință a schimbărilor alimentare, a consumului crescut de fructe și legume sau a diverselor combinații alimentare greu de tolerat de către sistemul digestiv.

pilex pentru hemoroizi

Statul în poziția șezut pentru perioade lungi de timp

În mașina personală, în parc, pe bancă sau în mijloacele de transport în comun, vara avem tendința să petrecem mai mult timp în poziția șezut. În special în călătorii, când pauzele sunt rare și scaunele sau banchetele sunt foarte încinse, vasele de sânge se dilateaza și hemoroizii se pot inflama.

Sporturile de vară

Mișcarea fizică este esențială pentru menținerea stării de sănătate a organismului. Din păcate, însă, anumite activități precum mersul pe bicicletă, de exemplu, sau chiar alergarea ușoară, în special când temperaturile sunt ridicate, pot agrava hemoroizii.

Cum poți ameliora simptomele hemoroizilor

Compresele reci aplicate pe zonele afectate ajută la contractarea vaselor de sânge și la calmarea durerii. Băile călduțe sunt benefice, de asemenea, pentru că mențin zonă curată, îndepărtează bacteriile și reduc inflamația.

Cea mai bună metodă de prevenție și de menținere sub control a simptomelor hemoroizilor, însă, presupune acțiune complexă la interior – reglarea tranzitului intestinal, aport de elemente necesare pentru susținerea elasticității vaselor de sânge, reducerea inflamației- și la exterior – acțiune antibacteriană, analgezică, cicatrizantă.

Himalaya, companie cu istorie și tradiție în fabricarea de produse pentru sănătate cu ingrediente active naturale, îți propune să încerci terapia combinată Pilex unguent și Pilex tablete, antihemoroidale din plante! Mecanismul complex de acțiune se datorează acțiunii benefice a plantelor și a celorlalte ingrediente naturale din compoziție:

(în compoziția Pilex unguent)

pilex unguent

• Gălbenele – plantă recunoscută pentru proprietățile sale terapeutice, cu rol antibacterian, cicatrizant, antiinflamator și astringent. Conține carotenoide, vitamina C, precum și o substanță specifică, cu acțiune terapeutică, denumită calendulina.
• Borax-este un mineral natural cu rol antibacterian.
• Yashada bhasma-este Oxidul de zinc din surse naturale, ce are rol antibacterian, antiinflamator și cicatrizant.
• Vitex de China – un arbust aromatic, ale cărui proprietăți antiinflamatoare, analgezice, antihistaminice și antibacteriene au fost demonstrate în studii internaționale de specialitate.

(în compoziția Pilex Tablete)

flacon pilex

• Neem – arbore cunoscut în medicină ayurvedica drept „cel care ține bolile la distanta”. Conține flavonoide (quercitina) și triterpenoide cu rol antioxidant, antiinflamator și antibacterian.
• Guggul – are efect antiinflamator, analgezic și antioxidant.
• Agrișe indiene – fructele de Emblica officinalis, denumirea științifică a plantei, reprezintă cea mai bogată sursă naturală de vitamină C (100g de fruct conțin 500 mg de vitamina C, de 30 de ori mai mult decât portocalele). Conține și taninuri și flavonoide cu rol antioxidant. Are efect laxativ și antibacterian.
• Haritaki – fructele acestei plante conțin vitamina C, esențială pentru elasticitatea pielii, și au efect laxativ, antiinflamator și antioxidant.

Beneficiile majore ale acțiunii combinate a plantelor din compoziția celor două produse din gama Pilex sunt: reducerea dimensiunii hemoroizilor, ameliorarea simptomelor (dureri, arsuri, prurit, sângerări), creșterea tonusului pereților nervoși, prevenirea infectării, favorizarea vindecării, reglarea tranzitului intestinal. Produsele nu au efecte adverse, contraindicații și nu interacționează cu alte medicamente, dacă se administrează conform recomandărilor. Pilex unguent poate fi utilizat și în perioadă sarcinii.

Continuă să te bucuri de zilele frumoase și scapă de simptomele neplăcute ale hemoroizilor cu acțiunea benefică a plantelor!

Despre gama de suplimente alimentare Himalaya

Toate produsele Himalaya sunt supuse cercetării timp de mai mulți ani și fiecare plantă medicinală utilizată este studiată și testată individual pentru eficacitate. Produsele fabricate de compania Himalaya Wellness reprezintă combinații complexe de plante ce acționează sinergic pentru combaterea diverselor afecțiuni, plante care susțin absorbția substanțelor active și plante care combat potențialele efecte negative, pentru formule mai rapide și mai sigure. Departamentul de Cercetare și Dezvoltare al companiei Himalaya este alcătuit din peste 200 de specialiști – medici, biochimiști, farmaciști, iar gama farmaceutică Himalaya este recunoscută și recomandată în prezent de peste 300.000 de doctori și de specialiști din 90 de țări din întreagă lume.

Pilex Tablete și Pilex Unguent sunt distribuite de compania Prisum International Trading, ce deține dreptul de distribuitor pe piață românească a produselor fabricate de Himalaya Drug Company – India – suplimente alimentare și produse cosmetice (adulți și copii). Gamă de produse Himalaya este acum disponibilă în farmacii, plafare, magazine de profil, dar și pe magazinul online al Prisum International www.hboutique.ro.

Detalii sunt disponibile și pe www.facebook.com/HimalayaHerbalHealthcareRomania.

Articolul urmator Cum poți avea grijă de mintea, trupul și sufletul tău - chiar și atunci când este greu

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.