Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Ghidul ”idiotului” pentru a ne proteja împotriva COVID-19. Un medic de la Urgențe ne spune ce să facem!

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Vrem să nu ne îmbolnăvim de Coronavirus? Tot ce trebuie să facem este să luăm aminte la cele de mai jos, să le punem în practică și să dăm tuturor celor din jur să citească și ei. Autorul ghidului este Rada Jones, medic la urgență și autor al mai multor cărți medicale scrise pe înțelesul tuturor. Asemenea acestui ghid de prevenție, scris de o manieră extrem de simplă și prietenoasă, pentru a fi mai ușor de citit și băgat la cap de către toată lumea, intitulat, simpatic,  <>.

1. Ia-o ușor. Cea mai rea parte din toate acestea este frica. Mai multe persoane mor din cauza gripei, a accidentelor de mașină sau a armelor. De exemplu, sâmbătă, 7 martie, 19 americani au murit din cauza COVID-19, comparativ cu 1.177 în fiecare săptămână de la gripă, 746 din accidente de mașini și 294 din atacuri armate.

2. Spală-ți mâinile ca și cum viața ta depinde de asta. Pentru că așa și este. Nu numai din cauza coronavirus, ci și din cauza nenumăraților germeni cu care te alegi după atingerea butoanelor ascensorului, a clanțelor sau a mâinii altcuiva. Sau lucrul cel mai murdar de pe pământ: banii. Toți îl folosesc și nimeni nu îl spală. Cu excepția mafiei. Și a mea, când îi uit prin buzunarele hainelor și bag la spălat.

3. Rămâi acasă dacă ești bolnav. La fel și copiii tăi.

4. Dezinfectează suprafețele atinse frecvent: mese, scaune. Mânerele ușii, frigiderului, întrerupătoarele. Robinetele și butonul cu care tragi apa la toaletă.

5. Evită întâlnirile și spațiile aglomerate, în special cele din care ieși greu, cum ar fi avioanele, sălile de conferință și bisericile.

6. Dacă dorești să te relaxezi cu prietenii, mergeți afară: mergeți la schi, drumeții sau patinaj, în loc de bowling, clubbing sau filme. Mai mult aer curat și mai puțini germeni.

7. Tușește și strănută în cot sau umăr sau într-un material, nu în mâna ta.

8. Stai departe de cei care strănută, tusesc sau arată ca și cum ar fi bolnavi.

9. Vaccinează-te. Încă nu există niciun vaccin pentru Coronavirus. Cu toate acestea, mai mulți oameni au murit de gripă în acest an decât au făcut-o din cauza coronavirus până acum în întreaga lume.

10. Dacă ai febră și dureri corporale, ia Nurofen sau Tamiflu, rămâi acasă și apelează la medic.

11. Nu-ți atinge fața și nasul. Dar dacă trebuie, măcar spală-ți mâinile mai întâi. Și după.

12. Hidratează-te bine.

13. Nu uita că, dacă nu ești bătrân și bolnav, probabil că te vei recupera complet, chiar dacă vei face coronavirus.

14. Odihnește-te, relaxează-te și trăiește sănătos. Stresul, lipsa somnului, alimentația precară și igiena precară îți vor slăbi sistemul imunitar. Dormi suficient, mănâncă bine și spală-ți mâinile. Din nou.

Nu...

1. Nu da mâna cu nimeni. Nu știți unde au fost mâinile lor și nu doriți să iei tot ce au dobândit atingând cine știe ce. Doar zâmbește în schimb.

2. Nu mânca, nu bea și nu te atinge pe față dacă nu te-ai spălat sănătos pe mâini.

3. Nu te duce la impinge-tava și nu încerca mostrele de mâncare care ți se oferă în supermarket-uri.

4. Nu folosi aceeași mască cu altcineva.

5. Nu merge în vizită la bunica dacă ai simptome. Sun-o in schimb.

6. Nu merge la Urgență decât dacă ești bolnav serios sau imunocompromis.

7. Nu mânca lucruri care nu ar trebui să fie mâncate. Evită orice ciudățenie culinară, rămâi la meniuri de bază.

8. Nu te aștepta să iasă un vaccin anti-coronavirus înainte de anul viitor. Vaccinurile necesită mult timp pentru a se dezvolta, deoarece: 1) Trebuie să funcționeze. 2) Trebuie să fie sigure. Asta necesită timp și testare.

9. Nu face sex neprotejat. Fără legătură clară cu coronavirus, în afară de partajarea fluidelor corporale, dar sunt sfaturi bune. Alți viruși precum HIV și Herpes, de asemenea Sifilis, Chlamydia și ceilalți prieteni caută o gazdă iubitoare. Nu lăsa să fii tu acea gazdă.

10. Nu chema Salvarea ca să îi întrebi dacă sunt ocupați. Sunt ocupați. Chiar dacă nu ar fi fost, nu ar fi acordat sfaturi medicale prin telefon. Sună-ți medicul și așteaptă-l să te sune înapoi.
11. Nu te freca pe tot corpul cu usturoi. Asta nu e efficient contra Coronavirus, ci pentru vampiri. Deși, dacă mănânci usturoi crud, majoritatea oamenilor or să-și țină virușii departe de tine, că nu se vor apropia din cauza mirosului.

12. Nu împărți cu nimeni un cornet de înghețată, sticle de apă sau tacâmuri. Nu-i lăsați pe oameni să guste mâncarea ta și nu oîncerca pe lor, oricât de bine arată.

13. Nu bea înălbitor. Nu va fi de folos. Cu excepția cazului în care îl inhalezi, înălbitorul merge la stomac, în timp ce virusul îți țintește plămânii. O să doară… MULTE, deoarece îți arde gâtul.

14. Nu crede toate lucrurile pe care le-ai citit pe social media. Dezinformarea a devenit o infodemie.

15. Spală-te pe mâni!

Citește și Tragedie fără de margini! Testată pozitiv, o asistentă de 34 de ani s-a sinucis, de teamă să nu dea altora coronavirus...

Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

Surse foto: istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (76)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!