Importanța acidului hialuronic în sănătatea articulațiilor

Importanța acidului hialuronic în sănătatea articulațiilor

Alexandra Dragoi

 

Tot mai mulți se confruntă în prezent cu boli la nivelul articulațiilor, iar un motiv îl reprezintă lipsa acidului hialuronic, componentă esențială a lichidului sinoval, prezent în acestea. Cauza principală a acestora esre degradarea calitativă și cantitativă, fiind necesar un aport corespunzător de acid hialuronic pentru a repara daunele.

Chiar dacă la auzul acestui concept cei mai mulți se duc cu gândul la intervențiile estetice, în fapt substanța joacă un rol deosebit de important și la nivel intra-articular, prin ameliorarea artrozelor de diverse tipuri. În acest sens, Mesfarma, o farmacie online bazată pe suplimente alimentare diverse, vine cu o serie de informații ce vizează rolul îndeplinit de acidul hialuronic în organism, dar și cu recomandări alimentare și de suplimente eficiente, precum Hialuron Direct.

acid hialuronic

Boli ale articulațiilor și soluții pentru tratarea lor

Există numeroase tipuri de afecțiuni ce se dezvoltă la nivelul articulațiilor, artroza degenerativă fiind una dintre cele mai frecvente. Identificată când încă este în stadiu incipient, acesta poate fi ameliorată prin medicamente, fără a fi necesare intervențiile chirurgicale. Pe lângă binecunoscutele antiinflamatoare și analgezice cu care toți sunt familiarizați, acidul hialuronic, sub diversele sale forme, reprezintă un ajutor de luat în considerare.

În mod normal, organismul uman ar trebui să secrete cantitățile necesare de acid, însă asta nu se întâmplă întotdeauna, completări fiind astfel necesare. Rezultate excelente sunt obținute atunci când articulațiile beneficiază de aportul necesar, asigurat și prin suplimente alimentare ca Hialuron Direct, disponibil pe mesfarma.ro.

Care este scopul unor astfel de produse? Principalul obiectiv pe care îl îndeplinesc este de stopare a degradării, totodată reducând și din durerile resimțite de cei în cauză. Există și posibilitatea infiltrațiilor cu acest tip de acid, la fel încetinind degenerarea. Dintre cel mai des întâlnite tipuri de afecțiuni cauzate de lipsa substanței menționăm coxartroza, artroza de genunchi, de glezne, de umăr, gonartroză, dar și alte categorii de artroză cunoscute.

Ce efecte au suplimentele alimentare sau chiar alimentele cu conținut de acid hialuronic? Inhibarea durerii, creșterea mobilității, reducerea inflamațiilor, lubrifierea articulațiilor, protejarea membranei sinoviale și a cartilajului osos, precum și diminuarea riscului de artroplastie sunt numai câteva dintre acestea.

Potrivit cercetătorilor, administrarea sa este recomandată și pentru efectele pe care le are în menținerea unei pieli sănătoase, dar și a ochilor și articulațiilor de asemenea. Cu siguranță acidul hialuronic aduce o contribuție însemnată în reversibilitatea sistemului degenerativ, ca și în procesul de îmbătrânire.

După cum s-a menționat, alimentația joacă de asemenea un rol important în sănătatea oaselor. Astfel, introducerea acelor gustări ce conțin acidul hialuronic în mese este de preferat pentru că încurajează producerea de acid suplimentar. Dintre alimentele care îl conțin în cantități însemnate sunt amintite: rădăcinoasele (legumele prelungesc și durata de viață, oferind totodată pielii un aspect tânăr), cartilajele de origine animală (supa de oase constituind o sursă deosebită în acest sens), dar și soia (extrem de bogată în proteine).

Ce se întâmplă în cazul celor care nu previn și nu tratează diversele tipuri de artroză? Pe lângă durerile tot mai accentuate și deranjante resimțite de aceștia, sunt limitate funcțiile articulare în mod progresiv. În final, totul conduce spre invaliditate, iar asta are repercusiuni enorme asupra calității vieții.

Recomandat este ca atunci când apar primele simptome de artroză, fiecare să se prezinte la un consult medical. Suplimentele alimentare pot fi administrate în cazul în care o astfel de vizită suferă amânări, reprezentând mai mult însă o modalitate de prevenție a bolii.

Care sunt semnele ce indică artroza, indiferent de tipul acesteia? Un pacient în cauză are un nivel de activitate fizică tot mai scăzut, motiv pentru care este predispus la obezitate, dar și la alte afecțiuni cronice. Pe lângă soluțiile deja menționate, schimbarea stilului de viață, introducerea unui program de exerciții fizice în rutina zilnică, precum și un tratament pe măsură sunt indicate.

Ce aspecte încurajează administrarea de suplimente pe bază de acid hialuronic? Substanța conținută de acestea reușește să reducă în mod însemnat durerile resimțite mai ales în stadiile precoce ale artrozelor, în același timp îmbunătățind vizibil funcția articulară.

De asemenea, un alt efect rezultat din administrarea unor produse ca Hialuron Direct este întârzierea nevoii de a interveni pe cale chirurgicală, de protezare articulară.

Hialuron Direct de la Mesfarma

Se remarcă acest produs printr-o componentă aparte, un lichid vâscos regăsit în articulații – Hyal-Joint. Este detaliul care asigură o eficacitatea sporită produsului, extractul standardizat posedând o biodisponibilitate superioară.

Acestea fiind spuse, fiecare trebuie să se preocupe atunci când resimte primele simptome ale bolilor de articulații, luând măsurile ce se impun în acest sens. Prevenirea este de dorit în locul tratării, ce deseori poate fi dificilă și cu efecte nedorite.

Surse foto: Mesfarma

Articolul urmator
Doctorul Vlad Ciurea recomandă cel mai bun ceai pentru un creier sănătos
Doctorul Vlad Ciurea recomandă cel mai bun ceai pentru un creier sănătos
Care este cea mai importanta persoana din viata ta?
Incepe quiz
Care este cea mai importanta persoana din viata ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.