Infecțiile vaginale: cum știi că suferi de ele și cum le tratezi, eficient și rapid

Infecțiile vaginale: cum știi că suferi de ele și cum le tratezi, eficient și rapid

Redactor Andreea Baluteanu

Ne mai așteaptă câteva zile calendaristice de vară, dar meteorologii sunt de părere că vremea frumoasă nu ne va părăsi pentru o bună perioadă. În aceste condiții, visul la relaxare, la concedii, la libertate e la fel de intens ca la începutul anotimpului cald. Multe dintre noi pornim de-abia acum la drum, profitând de prețurile mai mici din extra-sezon și de vremea mai plăcută decât în toiul fierbinte al verii. 

Dar chiar și cel mai bine planificate vacanțe se pot transforma într-un fiasco din cauza unei afecțiuni care se instalează când îți e lumea mai dragă: infecțiile vaginale. Află despre ce e vorba în rândurile de mai jos!

Infecțiile vaginale: de ce apar și cum le recunoști

Ai așteptat atât de mult acest moment prețios: să te lăfăi la soare pe nisipul fin, mângâiată de adierea brizei și cu ochii odihnindu-ți-se în zare, pe imensitatea albastră. Sau poate că ești undeva la munte, împăcându-te cu tine însăți pe cărări neumblate pline de misticism și de spiritualitate. Ori poate te plimbi pe străduțele cochete ale unui oraș fascinant. Oriunde ți-ai petrece mult-așteptatul concediu de vară, suntem sigure că infecțiile vaginale nu intră în niciunul dintre scenariile enumerate mai sus.

Și totuși, fără să îți dai seama, ele se strecoară în scenariul tău idilic și îți strică tot cheful de concediu. Dar care este cauza apariției lor?

În primul rând, vaginita și candidoza bacteriană sunt provocate de tratamentul cu antibiotice, ce distrug patogenii, e adevărat, dar afectează și stratul protector de lactobacili, creând astfel un mediu propice infectării. Antibioticele nu reușesc să discearnă între bacteriile bune și cele rele, nimicind totul în calea lor.

Mai departe, fluctuațiile hormonale din timpul sarcinii și de la menopauză sunt și ele responsabile pentru apariția infecțiilor vaginale. Lor li se adaugă deficitele hormonale, resimțite mai ales la menopauză, și utilizarea ovulelor cu spermicide locale. Oricât de ironic ar suna, și spălăturile vaginale sunt vinovate: atunci când exagerezi cu ele, în loc să îți cureți vaginul, îl dezechilibrezi, distrugându-i flora.

Studiile spun că infecțiile vaginale cresc în frecvență vara cu peste 50%. Mersul la piscină, de unde poți contracta foarte multe bacterii, transpirația, mediul umed și cald care se formează în regiunea intimă, toate sunt motive pentru care infecțiile vaginale sunt „în floare” acum!

Dar cum îți dai seama că suferi de ele? Foarte simplu, pentru că vor avea grijă să nu îți dea pace deloc! De la usturimi la mâncărimi insistente, vei fi chinuită tot timpul. Ce să mai spunem despre secrețiile vaginale cu miros urât, înțepător, despre senzația de uscăciune de la nivelul vaginului sau despre durerile din timpul actului sexual? Tabloul producerii unei infecții vaginale nu are nimic optimist în el!

Despre fenomenul recurenței infecțiilor vaginale

Nu am încheiat pleiada veștilor proaste! Din păcate, infecțiile vaginale nu se produc o dată în viață, ci majoritatea presupun o anumită ciclicitate. Care este explicația?

Vaginul sănătos este populat cu lactobacili, care produc acid lactic, absolut obligatoriu pentru mediul acid. Flora vaginală alcătuită din aceștia formează la suprafața mucoasei un biofilm protector, care previne dezvoltarea microorganismelor patogene ce provoacă infecții.

În momentul în care numărul acestor lactobacili scade, iar echilibrul vaginului este perturbat, microorganismele patogene se vor dezvolta în exces, „într-o veselie”, cauzând astfel infecțiile vaginale sau candidoza.

Dacă nu apelezi însă la soluțiile cele mai potrivite, în loc să stopeze, acest fenomen se va agrava. Lactobacilii sunt din ce în ce mai puțini, apărarea vaginului e inexistentă, iar cercul vicios al infecțiilor vaginale e „în floare”. Așa apare recurența! Atunci când nu îți mai amintești ultima dată când te-ai bucurat de confort în regiunea vaginală, e clar că ești victima acestor episoade.

Secretul care îți menține vaginul sănătos

Nu am dorit să te speriem cu scenariile de mai sus, ci să nuanțăm cât de important este să apelezi la soluțiile potrivite. Așa cum ne știi, îți recomandăm un ajutor venit din natură: Mastrelle Symbio reprezintă o asociere sinergică, formată dintr-un complex prebiotic bio-activ și dintr-unul probiotic, constituit din tulpini lactice pe care le regăsești în stare naturală în vaginul tău (L. rhamnosus + L.reuteri), grație căreia vei spulbera acest cerc vicios al repetabilității infecțiilor vaginale.

Mastrelle Symbio are numeroase efecte pozitive, pe care de-abia așteptăm să ți le enumerăm.

În primul rând, tratează candidoza și vaginita bacteriană, dar previne și infecțiile vaginale recurente. Acest produs eradichează Candida și toate formele sale de rezistență, crescând de asemenea eficiența tratamentelor clasice. Pentru noi, sunt cele mai bune vești!

Și nu ne oprim aici! Suplimentul restabilește echilibrul florei vaginale, ceea ce este extrem de important atunci când numărul de lactobacili a fost compromis.

Nu în ultimul rând, Mastrelle Symbio poate fi utilizat în condiții de siguranță în timpul sarcinii și alăptării, pe perioade îndelungate, fără nici cel mai mic risc. Ți-am spus că e inspirat de natură, ceea ce îl face cel mai bun prieten al tău.

Mastrelle Symbio este disponibil sub formă de capsule vaginale, ce au la bază bacterii bune ce vor distruge bacteriile rele. Îți recomandăm să îl păstrezi la frigider, pentru a te asigura că îi vei păstra intacte proprietățile complexe.

Descoperă toată gama Mastrelle pe mastrelle.ro și pe pagina de Facebook Feminitate Pură. Împacă-te cu corpul tău și restabilește echilibrul pierdut, apelând la aliați care nu presupun niciun risc. Întâmpină concediul cu un surâs pe buze, bucurându-te de feminitatea ta desăvârșită și spunând adio infecțiilor!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.