Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Leguma-minune care previne cancerul de colon

Andreea Baluteanu

Cancerul de colon e a doua cază de mortalitate de natură cancerigenă atât la bărbați, cât și la femei, ceea ce o încadrează printre cele mai îngrozitoare maladii ale prezentului. Rata rapidă de evoluție, faptul că nu prezintă simptome sau că presupune semnale care pot fi atribuite ușor altor boli, mai puțin grave, dar și imposibilitatea specialiștilor de a găsi un remediu sau de a identifica măcar care sunt cauzele sale, conlucrează pentru a ne provoca o teamă constantă.

Cu toate acestea, se pare că oamenii de știință au făcut un pas înainte: au identificat alimentul care, consumat în exces, poate da naștere celulelor cancerigene, carnea roșie. Azi privim și partea pozitivă a descoperirilor lor și îți spunem care este leguma-minune care poate preveni această teribilă afecțiune. Află mai multe din rândurile de mai jos!

Sfecla, aliatul împotriva cancerului de colon

Este vorba despre...sfeclă. Nutriționiștii nu se mai satură să ne amintească de extraordinarele proprietăți ale acestei legume la îndemâna oricui, dar descoperirea potențialului său anti-cancer este cea care ne atrage acum atenția.

sfecla

Oamenii de ştiinţă preamăresc puterea fitonutrienților conținuți de sfeclă, despre care se crede că au un rol extraordinar în a încetini și chiar stopa dezvoltarea celulelor canceroase, conform herbalmedicineteam.com. Mai mult, sucul de sfeclă roșie, consumat frecvent, se dovedește a fi un aliat de nădejde în tratamentul cancerului de prostată, pancreatic și a celui de colon.

Desigur, nu afirmăm nicio secundă faptul că sfecla ar trebui să înlocuiască tratamentele medicale asociate formelor de cancer. Niciun studiu nu a demonstrat, până acum, că efectele sale în tratarea tumorilor deja dezvoltate sunt superioare chimioterapiei. Cu toate acestea, trebuie să ținem cont de aportul său în prevenirea acestei nemiloase afecțiuni.

Alte efecte extraordinare ale sfeclei

Prevenirea tumorilor canceroase, în special a celor dezvoltate în regiunea colonului, nu e singurul beneficiu pe care ți-l aduce sfecla. Află de mai jos și despre alte proprietăți impresionante ale acestei legume-minune!

Scade presiunea sângelui. Cancerul ne face să tremurăm, dar nu trebuie să uităm că principala cauză a mortalității la nivel mondial, dar și autohton, sunt bolile de inimă. Consumată în mod constant, sfecla poate scădea tensiunea în doar câteva ore. Trebuie să fim recunoscătoare conținutului său de nitrați, care se transformă în oxid nitric în corp. De ce este acest fapt peste măsură de important? Deoarece oxidul nitric are proprietatea de a dilata vasele de sânge, înlesnind astfel circulația.

Crește rezistența la efort. Tot nitrații din sfeclă reușesc să te facă mai puternică și mai rezistentă. Prin dilatarea vaselor de sânge, ei scad consumul de oxigen și îți permit astfel să te antrenezi mai mult și mai intens. Nu e minunat?

sfecla

Luptă împotriva inflamației. Inflamația din corp provoacă multe boli, printre care se numără, se pare, și cancerul. De data aceasta, avem motive să mulțumim betainei, care scade efectele stresului de la nivelul celulelor, descurajând formarea tumorilor, conform World’s Healthiest Foods. Mai mult, aceste efecte pozitive se resimt și în cazul bolilor de inimă!

Este bogată în fibre și nutrienți. Adaugă pe lista de beneficii ale sfeclei conținutul bogat de Vitamina C, fibre, mangan (util pentru pancreas, rinichi, ficat și oase) și potasiu (ideal pentru sistemul nervos și dezvoltarea mușchilor). De asemenea, sfecla include și rezerve importante de acid folic, de care orice viitoare (sau actuală) mămică are nevoie.

Este ideală în detox. Chiar dacă regimurile dure de detox au fost contestate și nu ți le recomandăm, nu strică să incluzi alimente care ajută la detoxifiere în alimentația ta zilnică. Sfecla e minunată fiindcă ajută ficatul și filtrează sângele, fiind cu adevărat un aliat al unui organism sănătos.

Deși are un conținut ridicat de zahăr, cel puțin raportată la legume, sfecla trebuie consumată de câteva ori pe săptămână, în special grație proprietăților sale enumerate mai sus și a luptei duse împotriva cancerului!

Surse foto: Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (11)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!