Nu Skin

Cele mai mari greșeli pe care le faci atunci când gătești cu ulei de măsline

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Uleiul de măsline este folosit în extrem de multe rețete, devenind, fără îndoială, un ajutor de nădejde în bucătăria fiecăruia. Conține antioxidanți, grăsimi nesaturate și are un gust delicios. Însă acest "aur lichid" este folosit în mod eronat de mult oameni, mai ales la gătit.

Uleiul de măsline are incredibil de multe proprietăți pentru organismul nostru, însă dacă nu ținem cont de câteva reguli atunci când îl folosim la gătit s-ar putea să ne facem mai mult rău decât bine. Află, în galeria foto, cele mai mari greșeli pe care le poți face atunci când gătești cu ulei de măsline. 

Citește și: Bea ulei de masline cu lamaie pe stomacul gol! Efectele sunt uimitoare

Surse articol: Womenshealthmag / Realsimple / TimesofIndia

Este benefic pentru sănătate?

Este benefic pentru sănătate?

Uleiul de măsline are beneficii asupra sistemului cardiovascular, reduce colesterolul și ajută digestia, însă întrebarea dacă este sau nu sănătos se aplică în cazul în care îl alegi pentru gătit. Acesta conține grăsimi nesaturate și poate deveni toxic după contactul termic. Totodată, specialiștii recomandă consumul moderat și să nu-l folosești în prepararea oricărei rețete. 

Depozitarea

Depozitarea

Modul cum păstrezi uleiul de măsline este deosebit de important. Acest produs trebuie ferit de oxigen, lumină și căldură. Sunt "dușmani naturali" care pot altera uleiul de măsline mai repede decât ai crede. Asigură-te că îl depozitezi într-un recipient închis ermetic, într-o zonă întunecată din bucătăria ta, precum un dulap.

Nerecomandat pentru prăjit

Nerecomandat pentru prăjit

Mulți oameni toarnă direct uleiul de măsline în tigaie și așteaptă să se încingă, înainte de a adăuga și celelalte alimente. Este complet greșit, susține nutriționistul Cristian Mărgărit, care a oferit sfaturi utile pentru persoanele care folosesc acest ulei pentru gătit.

"În special când pui puțin ulei de măsline în tigaie, el va fi foarte repede încălzit peste punctul la care valoarea nutritivă îi este afectată și poate chiar să devină toxic.", a declarat Cristian Mărgărit, conform știreazilei.ro.

Citește și: Ulei de masline pentru bronz: da sau nu?

Fumul eliminat este toxic

Fumul eliminat este toxic

Atunci când uleiul de măsline este încălzit la temperaturi mari acesta degajă un fum toxic pentru organismul uman. De aceea specialiștii recomandă să eviți să îl folosești pentru prăjit pentru că acel fum conține compuși nocivi pentru sănătatea ta. Este posibil nici măcar să nu îți dai seama când inhalezi fumul toxic. 

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    top 5 divahair.ro - nutritie si boli metabolice

    1. Nutriția sănătoasă versus vitamine și suplimente alimentare  (88 vizite)