Uleiul de măsline este folosit în extrem de multe rețete, devenind, fără îndoială, un ajutor de nădejde în bucătăria fiecăruia. Conține antioxidanți, grăsimi nesaturate și are un gust delicios. Însă acest "aur lichid" este folosit în mod eronat de mult oameni, mai ales la gătit.
Uleiul de măsline are incredibil de multe proprietăți pentru organismul nostru, însă dacă nu ținem cont de câteva reguli atunci când îl folosim la gătit s-ar putea să ne facem mai mult rău decât bine. Află, în galeria foto, cele mai mari greșeli pe care le poți face atunci când gătești cu ulei de măsline.
Citește și: Bea ulei de masline cu lamaie pe stomacul gol! Efectele sunt uimitoare
Surse articol: Womenshealthmag / Realsimple / TimesofIndia

Este benefic pentru sănătate?
Uleiul de măsline are beneficii asupra sistemului cardiovascular, reduce colesterolul și ajută digestia, însă întrebarea dacă este sau nu sănătos se aplică în cazul în care îl alegi pentru gătit. Acesta conține grăsimi nesaturate și poate deveni toxic după contactul termic. Totodată, specialiștii recomandă consumul moderat și să nu-l folosești în prepararea oricărei rețete.

Depozitarea
Modul cum păstrezi uleiul de măsline este deosebit de important. Acest produs trebuie ferit de oxigen, lumină și căldură. Sunt "dușmani naturali" care pot altera uleiul de măsline mai repede decât ai crede. Asigură-te că îl depozitezi într-un recipient închis ermetic, într-o zonă întunecată din bucătăria ta, precum un dulap.

Nerecomandat pentru prăjit
Mulți oameni toarnă direct uleiul de măsline în tigaie și așteaptă să se încingă, înainte de a adăuga și celelalte alimente. Este complet greșit, susține nutriționistul Cristian Mărgărit, care a oferit sfaturi utile pentru persoanele care folosesc acest ulei pentru gătit.
"În special când pui puțin ulei de măsline în tigaie, el va fi foarte repede încălzit peste punctul la care valoarea nutritivă îi este afectată și poate chiar să devină toxic.", a declarat Cristian Mărgărit, conform știreazilei.ro.
Citește și: Ulei de masline pentru bronz: da sau nu?

Fumul eliminat este toxic
Atunci când uleiul de măsline este încălzit la temperaturi mari acesta degajă un fum toxic pentru organismul uman. De aceea specialiștii recomandă să eviți să îl folosești pentru prăjit pentru că acel fum conține compuși nocivi pentru sănătatea ta. Este posibil nici măcar să nu îți dai seama când inhalezi fumul toxic.