Cele mai mari greșeli pe care le faci atunci când gătești cu ulei de măsline

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Nu citești eticheta

Nu citești eticheta

Pentru a te asigura că nu îți irosești banii pe produse care nu sunt de calitate, ai grijă ca mereu să citești eticheta de pe spatele sticlei de ulei de măsline. Acesta trebuie să nu fie amestecat cu alte ingrediente și să fie extravirgin. Câțiva dintre cei mai buni producători de ulei de măsline din lume provin din: Italia, Grecia, Spania și California. 

Lași culoarea să te păcălească

Lași culoarea să te păcălească

Data viitoare când vei merge la supermarket pentru a cumpăra ulei de măsline asigură-te că nu te lași păcălit de culoare. Există un mit conform căruia cu cât este mai verde cu atât mai bună sunt calitatea și gustul acestuia. În funcție de soiul de măsline, unde a fost cultivat și de metoda de recoltare, uleiul de măsline poate varia de la galben deschis la verde închis și poate diferi foarte mult în ceea ce privește gustul.

Citește și: Dieta cu ulei de masline

Ideal pentru salate

Ideal pentru salate

Uleiul de măsline este sănătos și delicios, însă cel mai bine este să nu îl folosești pentru gătit. Dacă vrei să îl incluzi în dieta ta, acesta este ideal ca parte a dressingului pentru salate, alături de lămâie și verdețuri. Astfel gustul autentic nu va fi alterat, iar tu te vei putea bucura de toate proprietățile sale uimitoare pentru organism. 

Multiple întrebuințări

Multiple întrebuințări

Deși este un ajutor de nădejde în bucătăria ta, te poți baza pe uleiul de măsline și în cazul tratamentelor de înfrumusețare realizate acasă. Poate fi folosit ca mască pentru păr, îl poți aplica ca atare pe piele, dar îl poți utiliza și atunci când vrei să îndepărtezi urmele de apă și zgârieturi de pe suprafețele de oțel inoxidabil. 

Surse foto: IStock

Articolul urmator Ce să faci atunci când cei mai dragi oameni te trădează

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.