Cele mai periculoase fructe și legume

Cuprins
- Iată care sunt cele mai periculoase fructe și legume!
- Cum să scazi nivelul de pesticide din organism
- Cum să elimini pesticidele din fructe și legume
Deși ai crede că fructele și legumele îți fac bine fiind bogate în vitamine și minerale, se pare că există unele care îți pun în pericol sănătatea. Principalul motiv pentru care acestea sunt periculoase pentru organismul nostru este reprezentat de modul lor de producere. Se pare că majoritatea acestora conțin o cantitate uriașă de pesticide și de metale grele, deoarece sunt crescute forțat.
Pe lângă aceste substanțe dăunătoare, majoritatea fructelor și legumelor sunt sărace în substanțe benefice. Cum se explică acest lucru? Așa cum am mai spus, ceea ce consumăm noi în prezent nu mai sunt produse naturale. Tocmai din acest motiv, consumarea fructelor și legumelor organice este indicată pentru a ne menține starea de sănătate.
Iată care sunt cele mai periculoase fructe și legume!
Dacă obișnuiești să mănânci căpșuni dimineața sau pur și simplă îți place să te delectezi cu aceste fructe ca gustare între mese, asigură-te că sunt organice! O analiză realizată pe 48 de fructe și legume a scos la iveală că acest fruct este cel mai contaminat cu pesticide. Căpșunile întrec chiar și mărul, peste 98% dintre cele care se găsesc pe piață fiind contaminate.
Îndeosebi primăvara, aceste fructe se vând ca pâinea caldă. Românii le apreciază pentru gustul deosebit și pentru presupusele „proprietăți”. Totuși acestea conțin zeci de pesticide, inclusiv chimicale care sunt direct legate de apariția cancerului și de afecțiunile sistemului reproductiv.
Pe lângă căpșuni și mere, cercetătorii au mai găsit încă 13 fructe și legume care conțin un nivel aproape la fel de mare de pesticide și substanțe periculoase. Aceste alimente trebuie neapărat evitate și înlocuite cu produse organice:
Căpșuni Mere Nectarine |
Piersici Țelină Struguri |
Cireșe Spanac Roșii |
Ardei gras Roșii cherry Castraveți |
Experții ne-au mai oferit și lista alimentelor care sunt sigure pentru consum:
Avocado Porumb dulce Ananas Varză Fasole |
Ceapă Sparanghel Mango Papaya Kiwi |
Pepene verde Grepfrut Conopidă Vinete Pepene galben |
Cum să scazi nivelul de pesticide din organism
Conform ultimelor studii, la peste 75% din populația Americii s-a găsit un nivel ridicat de pesticide în urină. Nici în Europa rezultatele nu sunt prea îmbucurătoare. Mâncarea organică este cea mai bună modalitate prin care putem evita ingerarea de pesticide. Cercetările au demonstrat că fructele și legumele organice au un nivel de pesticide cu 65% mai mic decât cele obișnuite.
Dacă ai mâncat astfel de fructe sau legume cu pesticide, poți diminua efectul negativ al acestora prin consumarea de alimente fermentate. Acidul lactic care rezultă în urma fermentării îți poate ajuta organismul în lupta împotriva pesticidelor.
Cum să elimini pesticidele din fructe și legume
Există o soluție simplă și ieftină care se poate dovedi foarte eficientă. Pentru a scăpa de pesticide, tot ce trebuie să faci este să speli fructele și legumele cu oțet și apă. Soluția se obține din 10% oțet și 90% apă. Alimentele trebuie lăsate în acest amestec între 15-20 de minute. Atunci când timpul se va scurge, vei observa că apa din vas fi murdară. Clătește fructul sau leguma cu apă rece, apoi mănânc-o încrezătoare.
Totuși această metodă nu trebuie folosită pe fructe fragile, așa cum sunt fructele de pădure, deoarece au o suprafață poroasă ce poate fi afectată de oțet și de apă. În cazul acesta, poți folosi zeamă de lămâie.
De asemenea, și sarea te poate ajuta să scapi de substanțele nocive. Poți prepara o astfel de soluție din apă rece și 2% sare de bucătărie. Acest amestec înlătură în special pesticidele de la suprafață.


