Ingrediente naturale cu rol de pansament gastric

Ingrediente naturale cu rol de pansament gastric

Viorica Ghinea, redactor

Stilul de viata modern poate fi uneori halucinant, iar acest lucru provoaca cu usurinta probleme organismului, sistemul digestiv fiind printre cele mai afectate. Iti sunt cunoscute starile de disconfort abdominal (arsuri gastrice, balonare, greata, indigestie, etc.)? Atunci inseamna ca te confrunti cu hiperaciditate gastrica. Din nefericire, aceasta poate evolua catre afectiuni precum ulcerul sau gastrita, daca se repeta frecvent. Solutia este sa iti schimbi stilul de viata si sa acorzi mai multa atentie tipurilor de alimente pe care le consumi in mod repetat.

Controleaza hiperaciditatea stomacului cu ajutorul ingredientelor ce au rol de pansament gastric. Afla ce alimente ar trebui sa eviti si care sunt cele care iti sting arsurile gastrice si te scapa de multe neplaceri digestive!

Evita alimentele care iti cresc aciditatea gastrica!

- condimentele de orice fel;
- bauturile alcoolice tari, cele carbogazoase sau cu cofeina;
- alimentele prajite, afumate si procesate;
- grasimile;
- preparatele de tip junk food.

Ingrediente cu efect de pansament gastric

Exista anumite alimente care au rol de calmare, numite pansament gastric, ceea ce ce inseamna ca te ajuta sa inlaturi simptomele neplacute ale hiperaciditatii gastrice.

Orezul

Hranitor si plin de nutrimente, orezul este singura cereala care nu stimuleaza productia de gaze si calmeaza stomacul. Asadar, daca te confrunti periodic cu balonare, arsuri la stomac sau cu dureri abdominale, include in dieta ta orezul, in special pe cel negru si pe cel basmatic.

 

Lemnul dulce

Daca ai mai consumat pana acum ceaiuri pentru digestie, cu siguranta ai sesizat un gust aparte sau ai observat pe lista de ingrediente si lemnul dulce. Acest remediu natural este recomandat si pentru afectini mai grave, cum ar fi ulcerul. Principalele proprietati ale lemnului dulce sunt cele cicatrizante, regenerante si antiimflamatoare. Prepara infuzii de lemn dulce de fiecare data cand ai arsuri gastrice sau alte neplaceri digestive, deoarece vor constitui pansamentul gastric natural de care ai nevoie.

probleme stomac

Sucurile verzi

Un alt pansament gastric natural sunt si sucurile verzi. Le poti prepara din castraveti, spanac, varza kale si alte legume de culoare verde. Pentru rezultate cat mai bune, adauga si spirulina sau pulbere de orz. Sucurile verzi ajuta atat la alcalinizarea organismului (necesara pentru mentinerea echilibrului), cat si la frumusetea pielii si la cresterea nivelului de energie.

Mierea  bio

miere

Informeaza-te asupra surselor de la care iti achizitionezi miere si schimba-le daca observi ca produsele nu par a fi naturale. Frecvent folosita atat in cosmetica, cat si in alte tipuri de tratamente naturiste, mierea este de un real ajutor in prevenirea problemelor digestive. Consuma miere cu moderatie.

Bananele

Bananele se numara printre cele mai iubite fructe atunci cand vine vorba de gustari si nu numai. Acestea au un pH de 5.6, reprezentand un pansament gastric pentru multe persoane care au probleme cu hiperaciditatea gastrica. Specialistii spun ca aproximativ 1% dintre cei care sufera de aceasta neplacere au avut experiente neplacute cu bananele. Asadar, ia in considerare ca pot exista si exceptii.

Uleiul de sunatoare

Sunatoarea este ideala pentru scaderea aciditatii gastrice, fiind recomandata in numeroase afectiuni, datorita efectelor ei antiinflamatoare, cicatrizante si sedative. Urmeaza timp de cateva saptamani un tratament cu ulei de sunatoare si vei reusi sa previi ulcerul sau gastrita. Administreaza in fiecare dimineata si seara, pe stomacul gol, o lingura de ulei de sunatoare. Efectele vor fi uimitoare.

Apeleaza la remediile naturiste care actioneaza ca un pansament gastric pentru organismul tau, de fiecare data cand simti ca nivelul aciditatii creste la un nivel greu de suportat.

Articolul urmator
Sirop de brad: beneficii și proprietăți
Sirop de brad: beneficii și proprietăți
Ce rol meriți să ai de Crăciun?
Incepe quiz
Ce rol meriți să ai de Crăciun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (53)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.