Nu Skin

8 simptome de la menstruație care ascund boli grave

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Menstruația nu este un moment pe care o femeie îl așteaptă cu plăcere în fiecare lună, iar acest lucru se întâmplă din mai multe motive. Unul dintre cele mai neplăcute aspecte este durerea, însă și starea generală de rău. Totuși, o problemă și mai mare este lipsa menstruației sau apariția a două cicluri menstruale în aceeași lună.

Trebuie să fii atentă la mai multe semne în timpul menstruației, deoarece acestea pot să îți spună dacă suferi de anumite boli grave sau dacă ai un ciclu menstrual normal. În galeria de mai sus vei afla care sunt semnalele de alarmă care ar trebui să te îngrijoreze!

Menstruația ta a fost regulată în fiecare lună, iar acum este neregulată

Menstruația ta a fost regulată în fiecare lună iar acum este neregulată

Caracteristicile unui ciclu menstrual pot varia de la femeie la femeie, însă un ciclu menstrual normal durează între 25 și 30 de zile, cu o menstruație de 3-7 zile. Dacă ai observat că menstruația ta s-a schimbat, iar ciclul tău este mai lung de 35 de zile sau mai scurt de 21 de zile, mergi de urgență la doctorul ginecolog. Afecțiuni precum cele legate de tiroidă și sindromul ovarelor polichistice pot fi responsabile de problemele de menstruație pe care le ai, conducând la un ciclu neregulat.

Nu ai avut menstruație de 90 de zile

Nu ai avut menstruație de 90 de zile

Pot exista mai multe motive din cauza cărora nu ai avut menstruație, inclusiv sarcina și premenopauza. Dacă ai între 40 și 50 de ani nu ar trebui să îți pui probleme. Atunci când ai această vârstă, producția de estrogen din ovare începe să încetinească, iar menstruația întârzie din ce în ce mai frecvent, până se oprește. Dacă nu sunt acestea cauzele stării tale, atunci este posibil să ai o premenopauză timpurie. Alte cauze pot include boli cu transmitere sexuală, pierderea în greutate sau luarea în greutate, probleme hormonale sau activitatea fizică intensă.

Sindromul premenstrual îți afectează viața

Sindromul premenstrual îți afectează viața

Acest sindrom poate să apară cu 5-7 zile înainte de menstruație și dispare în prima zi. Principalele simptome sunt crampele abdominale și disconfortul general. De asemenea, mai poți experimenta și stări de depresie, schimbări de stare și imposibilitatea de a te concentra, dar și dureri de cap, balonare și oboseală. Potrivit healthywomen.org, 30-40% dintre femei experimentează acest sindrom înainte de menstruație, care le afectează viața, iar aproximativ 3-8% experimentează tulburarea disforică premenstruală, o afecțiune mult mai gravă care se accentuează atunci când apare menstruația.

Sângerezi între menstruații sau după menopauză

Sângerezi între menstruații sau după menopauză

Sângerarea între menstruații sau după menopauză îți poate indica faptul că suferi de fibroză uterină, endometrioză sau chiar de cancer endometrial, conform rd.com.

Surse foto: iStock, Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.7 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta