Ce sa faci daca ai o menstruatie abundenta

Ce sa faci daca ai o menstruatie abundenta

Redactor Alexa Galgau

Daca esti una dintre persoanele mai putin norocoase care au parte de sangerari abundente la menstruatie , cu siguranta ca ai vrea sa gasesti o metoda de a ameliora aceasta neplacere. Vestea buna este ca ai la dispozitie o serie de tratamente care sa te ajute sa nu te mai gandesti cu groaza la zilele respective, cand probabil nu poti sa faci mare lucru din cauza fluxului de sange prea mare.

Iata, asadar, ce sa faci daca ai o menstruatie abundenta!

Ce inseamna o menstra abundenta?

Termenul "abundent" poate fi destul de vag, deoarece fiecare femeie are un organism unic, ale carui procese se manifesta diferit. Asadar, cum iti dai seama daca ai aceasta problema de fapt? Doctorii sunt de parere ca daca esti nevoita sa iti schimbi absorbantul mai des de o data pe ora, atunci te confrunti cu o menstruatie abundenta (menoragie). Cauzele sunt diverse, de la o dieta prea stricta si exercitii prea intense, pana la tratamente hormonale care dezechilibreaza corpul si tratamente cu anticoagulante. Exista si cauze mai grave care pot declansa acest simpton, precum infectiile, problemele cu cheagurile de sange, polipii sau fibromul.

Cum poti scapa de menstruatia abundenta?

O combinatie reusita intre un stil de viata sanatos si bine gandit si cateva tratamente medicamentoase te poate ajuta sa reduci hipermenoreea, cum mai este numita sangerarea abundenta la menstruatie.

In primul rand, poti apela la o serie de remedii naturiste, care reduc fluxul menstrual:

- creeaza-ti o dieta sanatoasa, plina de acizi grasi esentiali, consumand cat mai mult peste de apa rece si legume si fructe organice;

- limiteaza-ti consumul de carne rosie, pui necrescut organic si produse lactate non-organice;

- fa-ti analizele de sange si vezi daca ai o deficienta de fier in organism, caz in care trebuie sa incepi sa iei niste suplimente recomandate de medic;

- chiar daca ai crampe puternice la menstruatie, fereste-te sa iei aspirina, deoarece poate incuraja sangerarile. In schimb, ia niacina (vitamina B3) si vitamina E. Poti completa dieta si cu alte substante care reduc din crampe, insa doar dupa ce te consulti cu ginecologul. Acesta poate sa iti recomande inclusiv un tratament cu progesteron extras din soia, care balanseaza hormonii din corp;

- incearca yoga, ale carei pozitii pot contribui la armonizarea functiei uterine;

- practica tehnici de relaxare in fiecare zi, deoarece stresul poate contribui serios la hipermenoree;

- nu face exercitii aerobice intense atunci cand ai parte de sangerari abundente la menstruatie.

Daca alegerile de lifestyle nu par sa aiba vreun efect, desigur ca este cazul sa mergi la ginecolog. In functie de cauza preliminara a sangerarilor abundente, acesta poate sa iti prescrie:

- medicamente anti-inflamatorii, atunci cand nu se poate determina cauza exacta (ibuprofen, naproxen etc);

- anticonceptionale, pentru reglarea fluxului menstrual;

- acid tranexamic, tratament non-hormonal care opreste sagerarile abundente;

- o ecografie pentru a vedea daca ai polipi sau chisturi ovariene, iar daca acestea se confirma, se recurge la operatie.

In concluzie, menstruatia abundenta este un fenomen care cere o vizita la medic, la fel ca orice dereglare sau abnormalitate a ciclului.

La polul opus, afla mai multe despre amenoree , adica lipsa ciclului menstrual! 

Articolul urmator
Top 6 alimente pe care să le consumi pentru a crește producția de colagen a corpului
Top 6 alimente pe care să le consumi pentru a crește producția de colagen a corpului
Ce greseli faci in pat?
Incepe quiz
Ce greseli faci in pat?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.