„Acest obicei zilnic m-a îmbolnăvit de cancer!” Ce a făcut această femeie

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Atunci când Janet, o femeie de 42 de ani, a remarcat că are o umflătură într-o parte a nasului în timp ce se uita în oglindă, s-a gândit imediat că este vorba despre un coș mai mare. Două zile mai târziu, această umflătură a devenit din ce în ce mai ciudată. Deși nu s-a atins de nas, așa-zisul „coș” a explodat, ceea ce a dus la o sângerare puternică.

În următoarele trei săptămâni, Janet a observat cum umflătura de pe față devenea tot mai mare și sângera încontinuu. În cele din urmă, soțul femeii a convins-o să se ducă la medic. Janet a aflat că ceea ce avea pe nas nu era deloc un coș, ci o formă de cancer de piele des întâlnită - carcinom.

Obiceiul zilnic care a îmbolnăvit-o pe femeie de cancer

Cancerul care se dezvolta pe fața acestei femei era cauzat de mersul des la solar. Așa cum recunoaște și Janet, de la 16 ani a început să se ducă regulat la solar, iar în toți acești ani a folosit rar cremă de protecție solară.

femeie la solar

După ce a trecut printr-o operație de extracție a unei părți din nas de mărimea unei monede, Janet a trebuit să meargă și la plastician pentru a scăpa de cicatrici. Pentru a-și reface nasul, Janet fost nevoită să suporte o intervenție foarte dificilă. Medicul a prelevat o porțiune de piele de pe fața femeii, similară celei de pe nas, și a atașat-o pe rana deschisă. Pentru ca grefa de piele să nu fie respinsă de organism, medicul a „alimentat” transplantul cu sânge dintr-o venă de pe fruntea femeii.

Lui Janet i-au trebuit trei săptămâni de recuperare, perioadă în care nu a existat nicio zi în care să nu plângă. Rana deschisă era foarte dureroasă și Janet a trecut prin mari greutăți de natură emoțională.

Deși a avut parte de multe priviri curioase și remarci dureroase atunci când a trebuit să iasă din casă, Janet a decis să își împărtășească povestea și să îi avertizeze pe cei care ar putea să dezvolte această boală. În acest moment, Janet a scăpat complet de cancer și merge le dermatolog de două ori pe an.

Femeia ne sfătuiește să evităm solarul și să folosim întotdeauna cremă de protecție solară!

Surse foto: Imgur, iStock

Articolul urmator De ce este recomandat să dormi sub o pătură grea. Efectele acestui obicei sunt absolut neașteptate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.