Atenție, femei! S-ar putea să ignorați cel mai comun simptom al cancerului ovarian

Atenție, femei! S-ar putea să ignorați cel mai comun simptom al cancerului ovarian

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Atunci când vine vorba de tipurile de cancer întâlnite la femei, cel de sân este, cu siguranță, cel mai discutat. Deși este o boală care face multe victime în rândul femeilor, cancerul de sân nu este singurul la care trebuie să fim atente și căruia trebuie să îi acordăm o importanță foarte mare.

Cancerul ovarian afectează zeci de mii de femei în fiecare an în America, la noi înregistrându-se mii de cazuri. Statistici și mai îngrijorătoare arată că 40 de femei mor în fiecare zi în lume din cauza acestei boli. Conform altor date, informarea în legătură cu acest tip de cancer este aproape nulă, iar femeile nu știu nici măcar cum se manifestă această maladie.

femeie care isi tine mainile pe burta

Cel mai comun simptom al cancerului ovarian

Un chestionar efectuat în Marea Britanie pe 1.000 de femei a scos la iveală rezultate șocante: doar 1% dintre femei au știut că nevoia de a urina frecvent este un simptom comun al cancerului ovarian.

De ce cancerul ovarian te face să simți nevoia să te duci la baie des? Se pare că această masă care se formează în corp sub formă de cancer începe să apese pe organele din jur, inclusiv pe vezică.

Totuși, acest lucru nu trebuie să te alarmeze. Pe lângă prezența cancerului ovarian în organism, nevoia de a urina frecvent mai poate fi un indicator și că ai consumat prea multă apă, că ești însărcinată sau că suferi de diabet.

femeie care isi tine picioarele apropiate

Cancerul ovarian nu este singurul tip de cancer care poate avea simptome neobișnuite. Și cancerul de sân poate avea un simptom ciudat, care de cele mai multe ori este ignorat.

Este important să fii conștientă de posibilitatea prezenței cancerului ovarian și de faptul că urinarea frecventă poate ascunde această maladie. Ține cont și de celelalte simptome (umflarea abdomenului, lipsa apetitului, durere abdominală sau pelviană) și mergi la medic de urgență dacă te confrunți cu aceste probleme. Detectarea timpurie a cancerului ovarian îți poate salva viața!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Știința confirmă: oamenii mici de înălțime ar putea trăi mai mult
Știința confirmă: oamenii mici de înălțime ar putea trăi mai mult
Ce citat despre femei ți se potrivește?
Incepe quiz
Ce citat despre femei ți se potrivește?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (29)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.