Cercetătorii au descoperit alimentul care crește riscul de cancer la sân. Îl consumi zilnic!

Cercetătorii au descoperit alimentul care crește riscul de cancer la sân. Îl consumi zilnic!
Viorica Ghinea, redactor
Miercuri, 14.12.2016

Cuprins

Dacă până acum nu se știau cauzele exacte ale cancerului de sân, cercetătorii au descoperit vinovatul numărul unu din dieta noastră zilnică. Îl consumăm cu încredere în fiecare dimineață și îl considerăm unul dintre cele mai sănătoase alimente, dar studiile ne demonstrează contrariul. Consumat în cantități mai mari, acesta crește riscul de dezvoltare a cancerului la sân, cel mai răspândit tip din ultimii ani.

Iată care este alimentul care crește riscul de apariție a cancerului la sân!

Alimentul vinovat de cancerul apărut la sân, descoperit în urma studiilor

Conform unui studiu realizat în Norvegia, femeile care consumă trei căni de lapte pe zi sunt de trei ori mai predispuse să dezvolte cancer la sân decât cele care consumă o cană ori o jumătate de cană de lapte. Inițial, specialiștii considerau că acest aliment este vinovat doar pentru dezvoltarea rapidă a tumorii deja existente în organism, dar acum semnalul de alarmă este și mai puternic.

Cele mai multe cazuri de cancer la sân au fost înregistrate în state ca Finlanda, Suedia, Marea Britanie, Canada și Statele Unite ale Americii. Acestea sunt recunoscute ca fiind lideri pe piață în consumul de lapte, iar studiul realizat în Norvegia a scos la iveală că, în țările unde consumul de lapte este scăzut, nu sunt înregistrate atât de multe cazuri de cancer la sân.

Cercetătorii susțin că hormonii și alte substanțe nocive din compoziția laptelui pot cauza diferite tipuri de cancer, în special pe cel care se dezvoltă în zona sânilor. De asemenea, suplimentele sintetice de vitamina D, existente deseori în compoziția laptelui și a altor produse lactate, au potențial cancerigen. Rezultatele studiului au arătat că femeile care sufereau de cancer la sân luau o cantitate dublă de suplimente cu vitamina D, în comparație cu cele sănătoase.

O alimentație săracă în legume și pește, dar bogată în produse de panificație, zahăr rafinat și carne de porc, contribuie, de asemenea, la dezvoltarea celulelor canceroase. Și sutienele strâmte sunt un subiect cotroversat atunci când vine vorba despre cancerul la sân, în special dacă sunt purtate multe ore la rând.

Deși nu poate să conteste nimeni beneficiile pe care le oferă laptele organismului, se pare că acesta nici nu este cel mai bun prieten al sănătății noastre, mai ales dacă nu este procurat dintr-o sursă sigură. Echilibrul alimentar este cea mai bună soluție atunci când nu știi exact ce principiu să respecți mai întâi în dieta ta zilnică.

Vezi si
Clorofila: beneficii și mod de utilizare
Clorofila: beneficii și mod de utilizare
Raluca Margean | Miercuri, 14.12.2016
10 alimente care sporesc senzația de foame
10 alimente care sporesc senzația de foame
Raluca Margean | Miercuri, 14.12.2016
Articolul urmator »
Noua grupă de sânge: ce este și prin ce se caracterizează
Noua grupă de sânge: ce este și prin ce se caracterizează
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Incepe quiz
Cum ar trebui să arate machiajul tău zilnic, în funcție de personalitate
Cum ar trebui să arate machiajul tău zilnic, în funcție de personalitate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (21)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Legume crucifere: ce sunt și de ce să le consumi
Andreea Baluteanu | Marţi, 14.05.2024

Ne găsești pe