Un bărbat susține că a scăpat de cancer colorectal după ce și-a schimbat dieta

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Imaginează-ți cum e să ai o viață înainte, o prietenă iubitoare cu care plănuiești să ai copii, iar într-o zi să afli că suferi de cancer și că mai ai câteva săptămâni de viață. Majoritatea persoanelor ar simți că întregul Univers le este zdruncinat și că nu mai au nicio speranță. S-ar resemna în fața unui sfârșit inevitabil și a suferinței enorme pe care ar cauza-o familiei.

Totuși acesta nu a fost și cazul lui Robert Mooberry. La aflarea acestei vești, Robert a decis să lupte și să învingă boala de dragul unui viitor fericit, dar și al unei vieți de familie care avea să înceapă. Astfel, acesta a reușit să se vindece singur de cancer colorectal, făcând schimbări semnificative în dietă. Află mai jos povestea bărbatului!

barbat care se uita cu lupa in ziar

Iată cum a reușit un bărbat să scape de cancer colorectal prin dietă!

În iulie 2012, Rob Moobery, un bărbat care a împlinit 43 de ani anul acesta, a fost internat în spital pentru că avea colonul perforat. Analizele amănunțite au arătat că Robert avea cancer colorectal în stadiul 4, care se răspândise în intestin, în nodulii limfatici și în ficat. Îți poți imagina șocul pe care l-a avut bărbatul, mai ales având în vedere faptul că în familia sa nu a existat niciodată niciun caz de cancer!

Robert și actuala lui soție lucrau la un bar în Los Angeles la aflarea veștii și erau împreună de 9 luni. Deși nu se cunoșteau prea bine, Amanda a rămas alături de Robert și l-a sprijinit și încurajat de la aflarea veștii și până la vindecare. Atunci și-a dat seama Robert că este dragoste adevărată și că trebuie să lupte pentru viitorul lor împreună!

Atunci când Robert a fost diagnosticat cu cancer colorectal, doctorii i-au spus că șansele de supraviețuire în cazul acestui tip de cancer sunt de 8%. Medicii i-au mai spus că boala făcea ravagii în corpul lui de aproximativ 2 ani, deși simptomele au apărut abia cu un an în urmă de la diagnosticare. Robert avea des senzații de balonare, scaun cu sânge, dar și probleme gastrointestinale.

Potrivit doctorilor, Robert avea un drum lung de urmat și multe tratamente dureroase, dar și șanse mici de supraviețuire. Având încredere în echipa medicală care avea grijă de el, Robert a urmat toate procedurile recomandate, inclusiv chimioterapie și radioterapie. După ce a făcut toate acestea, cancerul a scăzut cu un grad și a fost catalogat drept cancer de gradul 3. Totuși, bazându-se pe intuiție, Robet și-a dat seama că organismul său slăbit nu va putea face față atâtor chimicale. Din acest motiv a decis să adopte un tratament alternativ.

În loc să rămână la chimioterapie și tratamente cu radiații, Robert și-a schimbat dieta. Acesta a început o dietă pe bază de plante. La început nu era o dietă raw-vegană, ci una vegetariană. Așadar, în loc să cheltuiască mii de dolari pe tratamente care îl extenuau, Robert a început să mănânce sănătos. A renunțat la toate alimentele cu zahăr, la carne și produse lactate. După aproape jumătate de an, mai exact în 2013, cancerul dispăruse cu 80%. În 2014, cancerul a dispărut complet.

Acum, Robert Mooberry sărbătorește al 5-lea an de când a scăpat complet de cancer cu soția sa Amanda și cu gemenii săi de doar 20 de luni. Robert a deschis o fundație non-profit pentru persoanele bolnave de cancer, „Mu Casa Moo Foundation”, pe lângă jobul său ca barman, unde strânge bani pentru persoanele bolnave de cancer și familiile acestora care au probleme financiare după tratamentele costisitoare.

Robert afirmă că nu oricine trebuie să adopte acest stil de viață pentru a se vindeca de cancer. El spune că a avut noroc și că acest lucru l-a ajutat să scape de cancer. Această decizie depinde doar de tine, de cunoștințele pe care le ai și de corpul tău.

Deși există câteva studii care afirmă că anumite alimente scad sau cresc riscul de cancer, este nevoie de mult mai multe studii pentru a demonstra acest lucru.

Surse foto: Imgur, Pixabay

Articolul urmator Ce să faci când ai peste 40 de ani și ai totul în viață, mai puțin un bărbat?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.