Opt produse de îngrijire pe care NU ar trebui să le împarți cu nimeni

Viorica Ghinea, redactor

Știm că îți place să împarți produsele de makeup ori de îngrijire cu prezențele feminine din viața ta care îți sunt dragi, însă nu ar mai trebui să faci acest lucru de acum încolo. Acest gest de generozitate te „ajută” să împrăștii bacteriile în jur, dar și să te expui la anumite riscuri. Urmările vor fi apariția iritațiilor la nivelul pielii și chiar infecțiile mai complicate.

Iată ce tip de produse și obiecte beauty nu ar trebui să împarți cu nimeni!

Opt produse de îngrijire pe care ar trebui să le utilizezi doar tu

1. Rimelul

Ochii sunt una dintre cele mai sensibile zone ale corpului, așa că trebuie să ai grijă de sănătatea lor. Este suficient că în zona lor ajung zilnic multe produse care conțin substanțe chimice, nu mai trebuie să crești și riscul de infecții. Dacă împrumuți rimelul pe care îl folosești, o problemă de sănătate cu care te poți confrunta des este conjunctivita (înroșirea și inflamarea membranei transparente a ochilor).

2. Eyelinerul

La fel ca în cazul rimelului, eyelinerul poate transmite bacterii când îl împrumuți altei femei. O altă problemă cu care te poți confrunta este keratita, o afecțiune inflamatorie a corneei. Nu neglija sănătatea ochilor tăi, chiar dacă până acum nu te-ai mai confruntat cu astfel de probleme la nivelul lor.

3. Pensulele de makeup

Nici nu te gândi să folosești aceleași pensule și aceiași bureți pentru makeup pe care le mai folosește și altă femeie, în special dacă ai pielea sensibilă. Acest obicei crește riscul de apariție a punctelor negre, a coșurilor și a infecțiilor grave. Nu uita cât de important este să cureți des aceste obiecte. Le poți spăla cu apă și săpun lichid ori poți să achiziționezi din comerț un produs special cu uscare rapidă.

4. Produsele de buze

Nu împrumuta rujurile și balsamurile de buze prietenelor tale! Este atât de ușor să treceți astfel de produse de la una la alta, încât nu se mai gândește niciuna dintre voi că acest obicei vă poate crea probleme de sănătate. Oricât de greu ți-ar fi să reziști în fața noului ruj pe care și l-a cumpărat cea mai bună prietenă, nu ceda tentației. De asemenea, evită să folosești și testerele din magazine. Gândește-te câte femei le-au încercat pe buzele ori pe mâinile lor. Cel mai bine este să apropii produsul respectiv de gura ta și să observi dacă te-ar avantaja nuanța respectivă ori nu.

5. Periuța de dinți

Credem că nu mai este nevoie să menționăm că periuța ta de dinți nu ar trebui oferită cu generozitate altor persoane. Dacă nu te dezgustă gestul în sine, poate că îți vei schimba părerea când vei afla că poți să faci herpes. De asemenea, răceala și gripa pot fi luate mult mai ușor în acest mod. Totuși, dacă rămâne cineva la tine peste noapte și nu are o periuță la îndemână, îi poți oferi ață dentară și apă de gură.

6. Lama de ras

Nici lama de ras nu ar trebui să fie un obiect pe care să îl dăruiești cu mărinimie și altor persoane. Gândește-te la bacteriile care rămân pe acele lame, chiar dacă sunt spălate și curățate cu grijă. Riscul de a lua o infecție crește când te tai cu lama. De asemenea, din aceleași motive, nici epilatorul electric nu ar trebui împrumutat.

7. Deodorantul

Singurul deodorant pe care îl poți împrumuta altor persoane este cel de tip spray. Produsele care intră în contact cu pielea ta nu ar trebui să fie folosite și de alte persoane. Gândește-te la bacteriile care se acumulează din cauza transpirației pe corp și la faptul că nu întotdeauna deodorantul este folosit pe pielea proaspăt spălată.

8. Trusa pentru îngrijirea unghiilor

Multe familii au în casă o singură trusă pentru îngrijirea unghiilor, ceea ce nu este deloc igienic, cu atât mai mult dacă nu sunt șterse cu spirt după fiecare utilizare. Bacteriile acumulate sub unghii pot fi transmise cu ușurință și celorlalți membri ai familiei. Infecțiile fungice (ciuperca unghiei) sunt ușor de transmis când aceste ustensile sunt folosite la comun.

În concluzie, gândește-te de două ori înainte să îți mai împrumuți produsele de makeup și îngrijire, chiar dacă este vorba despre persoane apropiate ție.

Nu ești egoistă, doar te preocupi de sănătatea și frumusețea ta! În plus, nu vei avea grijă doar de tine în acest fel, ci și de cei dragi, care ar trebui să aprecieze faptul că tu te informezi. 

Articolul urmator Bărbații au spus pe nume lucrurilor! Acestea sunt cele opt secrete importante pe care le au și femeile nu au habar de ele

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.