Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL
Adevarata Stare de Bine

10 motive să nu bârfești niciodată

Lorena Teacă

Există o mulțime de comportamente necorespunzătoare care se repetă în mod constant, dar și unele mai puțin știute, dar la fel de neplăcute. Cele din urmă sunt atât de puțin răspândite, încât oamenii nu realizează cât de neplăcut se comportă.

Unul dintre comportamentele nepoliticoase este reprezentat de bârfă. Dr. Nicholas Emler spune că 80% dintre oameni bârfesc, de cele mai multe ori fără a realiza acest lucru.

Și tu bârfești, chiar dacă uneori nu îți dai seama de acest lucru. Însă trebuie să te abții să mai faci acest lucru, deoarece este deranjant și are efecte negative atât asupra ta, cât și asupra celor în cauză. Pe lângă faptul că este un comportament nepoliticos, bârfa poate cauza multe probleme. Citește mai jos 10 motive să nu mai bârfești niciodată!

Motive pentru care trebuie să renunți la bârfă

Rănirea sentimentelor

Trebuie să te gândești bine a doua oară când vrei să bârfești o persoană, deoarece bârfa o poate răni profund. Chiar dacă nu ți-a afirmat acest lucru persoana respectivă, trebuie să știi că este testat și verificat. Poate că nu a rănit suficient de tare încât să vină la tine să-ți facă un scandal monstru, dar este deranjant să știi că alții te discută pe la spate despre tine.

Poate avea consecințe

Bârfa poate avea tot felul de efecte asupra oamenilor. Ceea ce pentru tine par niște comentarii inofensive sau doar păreri poate însemna ceva foarte important pentru altcineva. Astfel există șansa formării unui bulgăre de zăpadă, adică să plece de la ceva neimportant spre ceva cu o importanță majoră. Bârfele pot conduce spre pierderea locului de muncă, despărțiri, ruperea prieteniilor sau chiar probleme de sănătate, cauzate de stres. Abține-te să mai faci tot felul de comentarii răutăcioase, dacă nu vrei să rămâi singură!

Reputație pătată

Dacă ai fost auzită bârfind, sigur toți își vor schimba părerea despre tine! Din fata timidă și amabilă vei deveni cea mai nesuferită ființă. Nu cred că vrei să fii privită cu ochi răi din toate colțurile!

Neîncredere

Dacă vei fi prinsă bârfind, nimeni nu va mai avea încredere în tine să-ți dezvăluie tot felul de detalii și povești interesante, pe care cu siguranță ți-ai fi dorit să le fi auzit. Pentru a fi mereu la curent cu tot ceea ce se petrece în jurul tău, ține-ți gura data viitoare când afli ceva senzațional!

Diverse probleme

Dacă nu ai curajul să înfrunți o persoană față în față și să-i spui tot ceea ce te deranjează la ea, află că bârfa nu este soluția potrivită pentru a te descărca de emoțiile negative. În cele mai multe cazuri, persoana bârfită află de cele spuse de tine și cu siguranță nu va ieși foarte frumos la final. Te poți alege cu o ceartă, poate chiar și cu o concediere!

Judecată

Chiar dacă ți se pare ceva ieșit din comun, poți ajunge în fața judecătorului din cauza bârfei. Poți fi cu ușurință acuzată de calomnie, iar judecătorul va fi de partea celui bârfit. Așadar, fă astfel încât să eviți amabil și diplomat bârfa și mergi înainte cu capul sus!

Ceea ce dai, aia primești

Chiar dacă ai trecut deja printr-un scandal din cauza bârfei sau ai fost dată în judecată, poți fi bârfită la rândul tău, lucru care cu siguranță nu ți-ar conveni! Ceea ce dai, aia primești, iar dacă tu bârfești, sigur vei fi bârfită la rândul tău! Nu ți-ar plăcea să auzi tot felul de chestii noi și neadevărate despre tine din toate colțurile!

Energie negativă

În cazul angajării la un nou loc de muncă, bârfa este benefică, deoarece trebuie să afli anumite lucruri tehnice. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, bârfa este departe de a fi benefică, lucru care provoacă energie negativă. Cearta, stresul și eșecurile provoacă emoții negative, iar starea ta de spirit va avea mult de suferit!

Poate deveni un obicei

Ai bârfit azi, bârfești mâine și tot așa. Vei ajunge să-ți faci un obicei din a bârfi, lucru neagreat de persoanele din jurul tău! Bârfa zilnică conduce spre foarte multe probleme, precum cele menționate mai sus. Descotorosește-te de acest obicei rău, pentru a avea în continuare prieteni și persoane care să se deschidă în fața ta!

Nu stârnește interes

Abilitatea de a lua parte la o conversație inteligentă și decentă spune foarte multe lucruri despre tine. Dacă ai mai multe lucruri inteligente de spus decât bârfe, vei fi mult mai apreciată de cei din jurul tău. În cazul în care tot ceea ce poți scoate pe gură sunt bârfe, vei avea doar de pierdut și nu-și va aminti nimeni cu drag de tine!

Surse foto: iStock, Unsplash

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!