Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

3 lucruri pe care femeile deştepte le ţin secret

Eugenia Dinescu

Interacţiunile sociale consideră autenticitatea drept o valoare de bază, însă o deschidere prea mare se poate dovedi o armă cu două tăişuri. Să menţii o aură de mister asupra câtorva aspecte din viaţa ta îţi poate conferi câteva avantaje nebănuite în modul în care eşti percepută, iar femeile isteţe au perfecţionat acest lucru într-o adevărată artă.

Cu siguranţă cunoşti şi tu o astfel de persoană: femei care proiectează o imagine sigură pe sine, fără să creeze unei armuri impenetrabile. Secretul lor? Nu unul, ci trei: îşi păstrează secrete veniturile, viaţă amoroasă şi strategia lor pe termen lung. Iată care sunt lucrurile pe care o femeie isteaţă nu le dezvăluie niciodată!

Femeile isteţe ţin în secret următoarea mişcare

Crezi în ţine şi în potenţialul noului proiect. Eşti atât de entuziasmată, încât abia aştepţi următoarea petrecere pentru a dezvălui totul amicilor tăi. Opreşte-te aici! Este foarte greu să discuţi în spaţiul public despre idei, chiar şi stadiul lor embrionar, fără să te expui invidiilor şi criticilor deloc constructive. Nu toate persoanele pe care le întâlneşti au cele mai bune intenţii, aşa că fii selectivă cu cercurile sociale în care alegi să vorbeşti despre planurile tale de viitor. Înainte de a deconspira următorul pas al strategiei tale, reaminteşte-ţi că informaţia înseamnă putere, iar cel mai adesea, înseamnă putere asupra ta.

Femeile deştepte îşi păstrează veniturile secrete

Poate că tu nu eşti vinovată de această percepţie, însă fiecare dintre noi poate recunoaşte suficient de bine o anumită particularitate a societăţii contemporane: cu cât cineva câştigă mai mult, cu atât mai are mai multe şanse să fie admirat de oamenii din jur. Respectul conferit de oameni pare să fie într-o legătură strânsă cu nivelul veniturilor financiare.  De asemenea, relaţia inversă este valabilă. Cu o putere financiară mică, poate fi dificil că ideile sau personalitatea să fie primite la fel de bine fără un “ethos” aparent conferit de bani.

Salariul încă este considerat un subiect tabu, deşi există suficiente voci care susţin că o mai mare deschidere asupra acestui aspect ar putea contribui la corectarea dezechilibrelor din acest sector. O femeie deşteaptă este însă prudenţă atunci când împărtăşeşte detalii despre veniturile sale lunare. Înainte de a dezvălui balanţa contului tău, asigură-te că toată lumea reuşeşte să facă distincţia între veniturile şi valoarea unei persoane.

Femeile deştepte nu îşi discută viaţa amoroasă

Să împărtăşeşti cele mai intime detalii ale relaţiei tale sau a unei nopţi pline de pasiune te poate ajuta să creezi o conexiune mai profundă cu o persoană.  Chiar dacă nu ai niciun secret faţă de cele mai apropiate prietene, nu toate persoanele din jurul tău sunt pregătite să îţi ofere un feedback pozitiv. Celebrarea propriului corp, a sexualităţii şi libertăţii  -aspecte normale în viaţa oricărei femei -  par să fie imediat echivalate cu slăbiciunea intelectuală şi relativismul moral în anumite contexte.

Într-un mediu profesional, detaliile unui one-night-stand  ţi-ar putea contura o imagine deloc dezirabila, deşi eşti conştientă că performanţele sexuale nu îţi afectează în niciun fel performanţele profesionale. Mai mult, este posibil ca un profil de social media presărat cu detalii despre aventurile tale să aibă reverberaţii şi asupra relaţiilor tale viitoare.  Nici bărbaţii nu rezistă tentaţiei de a-şi spiona iubita pe Facebook, aşa că gândeşte-te de două ori înainte de a publica o fotografie incendiară de la un party!

Deşi poate fi mai prudent să păstrezi secretul asupra anumitor aspecte ale vieţii tale, nu trebuie să te simţi vreodată jenată de sentimentele tale. Dimpotrivă, nu ar trebui niciodată să îţi ascunzi confuzia sau să laşi o situaţie care ţi-a provocat disconfort să se transforme într-o povară pe care trebuie să o duci singură, de frică de a nu părea vulnerabilă în ochii celorlalţi.

Tu ce aspecte din viaţă preferi să rămână un secret?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!