Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Ai rămas prietenă cu fostul iubit? Află ce înseamnă acest lucru

Marţi, 07.03.2017
de Mihaela Onofrei

Toate am avut tendința la un moment dat să vrem să rămânem prietene cu foștii noștri iubiți. Acest lucru ni s-ar părea perfect normal, mai ales având în vedere că trăim într-o societate în care suntem libere să ne exprimăm gândurile și emoțiile. Totuși, atunci când facem din acest lucru un obicei, lucrurile stau complet diferit.

O relație se termină dintr-un anumit motiv. Nu putem schimba o relație de iubire pe o relație de prietenie, deoarece mereu ne vom gândi ce s-ar fi întâmplat dacă acea legătură nu ar fi fost ruptă. Știința merge mai departe cu acest lucru și afirmă chiar că persoanele care rămân prietene cu foștii iubiți sunt narcisiste și pot avea chiar și trăsăturile unor psihopați.

Ce spune știința despre faptul că ai rămas prietenă cu fostul

cuplu fericit la petrecere

Cercetătorii oferă o explicație foarte interesantă celor dintre noi care ne-am întrebat până acum ce tip de psihopată rămâne prietenă cu fostul ei iubit. Un nou studiu ne arată de ce oamenii cu trăsături întunecate (narcisism, duplicitate și psihopatie) rămân prieteni cu foștii. Pentru multe dintre noi, acest lucru este de neimaginat. Se pare că aceste persoane „prietenoase” tind să nu fie de încredere, nu te sprijină emoțional și nu le pasă de fericirea celor din jurul lor.

Într-un interviu, doctorul Tony Ferretti a explicat de ce oamenii cu trăsături întunecate de personalitate se întorc la foștii parteneri. Se pare că narcisiștii urăsc să piardă sau să eșueze și de aceea vor face tot ce le stă în putere pentru a menține legătura, dacă nu sunt ei cei care au decis despărțirea. Le este foarte greu să accepte o respingere și le imposibil să renunțe la relație sau să se detașeze de aceasta.

femeie contrazisa

Relațiile romantice sunt importante pentru sănătatea mintală, iar legăturile intime sporesc numărul de beneficii. Persoanele care se află într-o relație apropiată și sănătoasă de dragoste sunt mai activi fizic, mai conectați social, trăiesc mai mult și sunt mai sănătoși. De asemenea, aceste persoane tind să nu aibă vicii și sunt mult mai fericite. Cu atât de multe beneficii, nu este de mirare că cineva vrea să păstreze legătura cu fostul prieten.

Însă narcisiștii au alte beneficii de pe urma acestor relații și alte motivații pentru a le menține. De exemplu, un narcisist ar putea crede că statutul său social este amplificat cu ajutorul partenerului său. Din acest motiv sunt atâția maniaci care își iau neveste-trofeu care să le ofere mai multă încredere în sine și prestigiu. Narcisiștii au o mândrie foarte mare și pur și simplu nu pot accepta ca alte persoane să fie prietene cu foștii lor.

Așadar, gândește-te de două ori data viitoare când vei vrea să îi trimiți un mesaj fostului prieten și adu-ți aminte de ce v-ați despărțit!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!