Nu Skin

Cum să uiți pe cineva pentru totdeauna: 10 metode eficiente

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Când te îndrăgostești pentru prima dată de cineva, ai impresia că lumea se învărte doar în jurul lui. Întâlnești pe cineva care te atrage și începi să crezi că aveți o mulțime de lucruri în comun. Stabiliți un fel de conexiune și nu vrei ca acele sentimente să se stingă niciodată. 

Ai acea conexiune cu cineva și te bazezi pe ea la maxim. Consideri că relația ta este cel mai important aspect al vieții tale în acel moment. Deși, în timp, începi să observi că lucrurile devin acrișoare în relație. Lucrurile nu mai sunt la fel de minunate ca altădată. Sentimentele de iubire, apreciere și bucurie pe care le-ai avut odată s-au transformat acum în resentimente, depresie și furie. Știi că ceva nu este în regulă și că este nevoie de o schimbare în relație. 

Din păcate, acest lucru se întâmplă prea des în multe relații. Dacă la început simți că sunteți cuplul perfect, lucrurile nu vor rămâne întotdeauna așa. Până la urmă, sfârșești prin a-ți face rău singură. Nici nu contează dacă tu ești cea care inițiază despărțirea sau dacă partenerul tău este cel care o face. Despărțirile sunt întotdeauna dureroase, dar există câteva metode prin care îl poți uita pentru totdeauna și prin care poți să te vindeci mult mai repede.

Concentrează-te pe tine

Concentrează-te pe tine

Procesul de a uita pe cineva este introspectiv. Contrar a ceea ce cred mulți, are foarte puține lucruri de-a face cu persoana care ți-a frânt inima. Are mai mult de-a face cu sentimentele tale. Acesta este motivul pentru care trebuie să te concentrezi asupra ta în timpul vindecării. Tu ești prioritatea aici. Tu suferi în prezent. Deci, trebuie să te concentrezi asupra propriilor tale nevoi și pe metode prin care să fii iar fericită.

Pentru a face acest lucru, trebuie doar să te asiguri că faci lucruri care îți plac. Fă toate lucrurile care te pasionează. Citește cărțile favorite, uită-te la filme bune, ieși din casă și fă sport. Fă orice îți umple inima de bucurie și fericire. 

Evaluează onestitatea relației

Evaluează onestitatea relației

Uneori, oamenii fac greșeala de a se concentra doar pe părțile bune ale unei relații eșuate. Nu avea această impresie, pentru că este una falsă. Devine mult mai ușor să treci peste o despărțire când privești lucrurile la rece. Relația ta a fost problematică și de aceea a eșuat. Nu te amăgi și nu crede că totul a fost perfect, pentru că nu a fost așa, astfel nu ajungeai în acest punct.

Nu te mai întâlni cu fostul

Nu te mai întâlni cu fostul

Trebuie să te asiguri că nu te mai întâlnești cu persoana care ți-a frânt inima. Dacă veți continua să vă întâlniți va fi doar o piedică în drumul tău spre vindecare. În plus, dacă încă există lucruri de-ale lui în locul în care ați locuit împreună, scapă de ele. Trebuie să elimini tot ce are legătură cu fostul tău. 

Amintește-ți că acest proces de a merge mai departe nu are nicio legătură cu el. El nu ar trebui să influențeze modul în care faci față tristeții și suferinței. Acest lucru depinde doar de tine din acest moment.

Nu grăbi vindecarea

Nu grăbi vindecarea

Deseori, unele persoane vor încerca să grăbească procesul de vindecare după o despărțire. Aceasta este prima mare greșeală pe care trebuie să o eviți cât mai mult posibil. Da, fii sigură că la un moment dat vei trece peste și vei reuși să recâștigi acel sentiment de normalitate emoțională și mentală. Cu toate acestea, nu poți ajunge în acel punct doar făcând un salt uriaș. Uneori va fi un proces lent și treptat.

Sursa foto: Unsplash

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta