Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

De ce să te oprești acum din a-ți asculta vocea inimii, care ți-a adus atâtea lacrimi și durere în viață

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Atunci când ne îndrăgostim, gândirea noastră se modifică și începem să vedem lumea prin vălul proiecțiilor noastre  și să ascultăm doar ce ne spune inima. Și nu este nimic rău în asta, pentru că iubirea ne face viața frumoasă, nu-i așa?

Doar că, de multe ori ne trezim din visele noastre de dragoste și ne dăm seama că au fost doar atât, simple povești. Persoana lângă care credeam că vom sta întreaga viață ne apare străină, iar planurile noastre de viitor se împrăștie ca norii în vânt. Mai mult decât atât, ne dăm seama că ne-am oprit să ne mai urmărim pasiunile și țelurile, pentru că am crezut că dragostea ne împlinește total. Ori am sperat că cel de care ne-am îndrăgostit va avea aceleași vise ca și noi și vom urmări împreună aceleași scopuri, dar nu a fost așa. 

Pasiunile nu ne dezamăgesc niciodată

Dragostea este un sentiment minunat, dar adesea este supraevaluată. Pentru că auzim pretutindeni că iubirea este împlinirea supremă, cădem în această plasă ori de câte ori ne îndrăgostim. Dar iubirea adevărată nu contravine pasiunilor noastre, nu ne oprește din creștere și vise. Poate că, în loc să urmăm mereu ”vocea inimii”, care este adesea înșelătoare, ar trebui să ne urmăm  pasiunile, pentru că ele nu ne dezamăgesc niciodată.

Ba, mai mult decât atât, urmând îndemnul pasiunii, ajungem să ne cunoaștem cu adevărat pe noi înșine și să știm ce vrem de la viață. În acel moment nu vom mai cădea pradă sentimentelor iluzorii, ci vom găsi iubirea reală, care ne completează. 

 

Pasiunea ne face ființe complexe și unice, ne ridică din depresie, din singurătate și ne îndepărtează frica. Pasiunile noastre ne conectează cu lumea, ne ajută să găsim alte persoane care seamănă cu noi și chiar să ne întâlnim sufletul geamăn. 

Pasiunile ne pot salva, dragostea nu

Dragostea nu trebuie să fie o vânătoare sau o dependență, ci un sentiment de dezvăluire și contopire totodată, care apare doar atunci când trăim viața la maxim, când ne cunoaștem pe noi înșine și ne urmăm visele. Nu putem aștepta de la o altă persoană să ne salveze, să preia problemele noastre, să se conformeze proiecțiilor noastre despre dragoste. Dacă depindem de altcineva pentru a fi fericiți, s-ar putea să sfârșim în disperare.

Dacă ne urmăm pasiunile, ajungem să depindem numai de noi, să ne îndrăgostim de persoana care suntem și să ne simțim împliniți prin cea ce facem. Atunci iubirea vine firesc și are șanse să rămână pentru totdeauna, întrucât știm deja ce vrem de la viață și ce așteptăm de la o partenerul visat. 

vioara

Așa că, în loc să-ți urmezi inima, dă ascultare pasiunilor tale. Inima îți poate șopti că numai dragostea te scapă de singurătate, te face să te simți complet, îți aduce vitalitate. Dar nu este deloc așa: trebuie să fii deja o persoană completă, plină de viață și deschisă către lume, pentru a găsi adevărata iubire.

Pasiunile te transformă, te țin treaz, îți fac trupul să zboare și sufletul să strălucească. Viața este prea scurtă ca să nu faci ceea ce iubești. Cât despre dragostea romantică, va veni și ea, cu siguranță. Și va fi cu atât mai minunată, cu cât va găsi un suflet care a învățat, prin pasiunile sale, să trăiască viața din plin. 

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta