Opt probleme pe care le au femeile foarte deştepte

Miercuri, 29.06.2016
de Andreea Baluteanu

Dacă ai fost dăruită cu o inteligenţă (cu mult) peste medie, ai spune că viaţa nu îţi poate pune nicio problemă adevărată. Cu toate acestea, chiar şi o minte atotştiutoare va avea dilemele ei în viaţă, iar problemele unei femei deştepte sunt adesea la fel de dificile precum cele cu care se confruntă şi oamenii cu un intelect mai puţin dezvoltat!

Pot să rezolve cele mai complicate ecuaţii, dar femeile foarte deştepte se confruntă totuşi cu aceste probleme!

Opt probleme pe care le au femeile foarte deştepte

Sunt mai predispuse la bolile prezentului. Atunci când ai un intelect peste medie, mintea îţi lucrează constant, într-un ritm aproape ameţitor. Femeile foarte deştepte nu se bucură de pacea şi relaxarea care ne „scot din priză” pe noi, muritorii de rând, decât cu preţul unor eforturi constante: meditaţia, yoga sau vizitele la psiholog. De asemenea, dat fiind faptul că nu se pot abţine să îşi testeze constant inteligenţa, femeile foarte deştepte sunt de multe ori sedentare, ratează clasele de aerobic în favoarea întâlnirilor de afaceri desfăşurate până târziu şi suferă de insomnii sau depresii mai mult decât persoanele cu „înzestrări normale”.

 

Se supun constant presiunii de a reuşi în viaţă. Atunci când beneficiezi de toate resursele necesare pentru a avea succes în orice îți propui, vei fi mult mai critică la adresa ta dacă nu ai reuşit să îţi bifezi toate planurile de pe to do list. Această presiune constantă cauzează stres, anxietate şi poate conduce la depresie.

Ating mai greu fericirea. „Abonamentul” la fericire are un preţ mult mai mare pentru femeile foarte deştepte. Un studiu condus de psihologul Lewis Terman a pornit de la identificarea în 1926 a 1500 de studenţi din California cu intelect mai mare de 140, dintre care 80 erau genii. Viaţa lor a fost analizată constant, iar neajunsurile cu care s-au confruntat i-au determinat pe cercetători să conchidă că un intelect ridicat este sinonim cu anxietatea socială şi cu izolarea.

Se tem uneori de interacţiunile sociale. Nu vom cădea în capcana de a considera că femeile foarte deştepte nu se descurcă într-o conversaţie, dar au şi ele temerile lor, care ar putea părea de-a dreptul hilare unei persoane mai puțin înzestrate cu inteligență. Printre cele mai comune surse de anxietate se numără teama de a nu fi înţelese sau de a fi considerate atotştiutoare, dar şi aceea de a se pierde într-un limbaj cu vocabular obscur, doct sau ştiinţific, pe care ceilalţi nu îl vor pricepe. Mai mult, o femeie foarte deşteaptă nu va putea să discute ore în şir cu la fel de multă pasiune despre luciuri de buze şi probleme întâmpinate în relaţii: ea are nevoie să îşi antreneze şi cu altceva creierul.

Sunt criticate pentru că nu sunt destul de „feminine”. Da, există şi femei extrem de inteligente care se vor îmbrăca în roz şi îşi vor expune decolteul, dar ele îşi folosesc înfăţişarea ca pe o mască. Cele mai multe dintre femeile foarte deştepte adoptă outfituri serioase, office, în concordanţă cu poziţia lor. Lor li se reproşează deseori că „nu gătesc suficient de bine sau de mult” sau că „nu petrec îndeajuns de mult timp cu copiii”. De-a dreptul dramatic este faptul că aceste critici le au drept autoare pe cunoştinţele, prietenele sau rudele lor de sex feminin!

 

Li se reproşează că citesc, poartă ochelari sau adoptă stilul college pentru că este la modă. Nu, femeile foarte deştepte nu citesc „Universul într-o coajă de nucă” a lui Stephen Hawking pentru că filmul după viaţa sa („The Theory of Everything”) a făcut furori în cinematografe acum doi ani, ci pentru că le place. Ele nu poartă ochelari pentru că hipsterii sunt la modă şi nu se îmbracă în stil college pentru că granny style este cool. Deşi există şi femei extrem de inteligente care au o pasiune pentru fashion, ele vor filtra întotdeauna orice tendinţă, nu o vor adopta orbeşte.

Trebuie să se lupte cu prejudecăţile. Înainte de orice, femeile deştepte sunt fiinţe omeneşti, aşa că pot comite greşeli ca fiecare dintre noi. Ele nu sunt înarmate cu o „platoşă” a perfecţiunii, care le garantează că vor alege întotdeauna răspunsul corect la orice întrebare de viaţă şi de moarte. De asemenea, femeile foarte deştepte pot avea pasiuni copilăreşti, pot adora să se uite la desene animate sau la filme cu supereroi, fără ca aceste „fapte” să contravină intelectului lor!

Fac faţă permanent mirării provocate de inteligenţa lor. Ai impresia că femeile foarte deştepte au numai admiratori „vrăjiţi” de potenţialul lor şi convinşi de-a pururi de mintea lor fenomenală? Nu! Se confruntă cu contestatari, cu critici care le desconsideră pentru că sunt femei (sau blonde, sau înalte şi drăguţe), cu pseudo-intelectuali care nu pot crede că au citit din proprie iniţiativă atât de multe cărţi!

Tu te consideri o femeie foarte deşteaptă? Te-ai confruntat până acum cu aceste probleme?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (7)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!