Șapte gesturi care te fac să pierzi interviul de angajare

Șapte gesturi care te fac să pierzi interviul de angajare

Viorica Ghinea, redactor

Un ghid complet pentru interviul de angajare nu cuprinde doar răspunsurile care fac diferența între tine și ceilalți, ci și gesturile care te pot face să pierzi șansa de a obține acel job. Deși nu i se acordă suficientă atenție, limbajul corporal joacă un rol esențial la întâlnirea dintre tine și potențialul angajator. 

Iată ce gesturi și mișcări ar trebui să eviți când te afli la un interviu de angajare!

Șapte greșeli de limbaj corporal pe care ar trebui să le eviți la interviul de angajare

1. Postura nepotrivită

Ai grijă cum stai la interviul de angajare, altfel ai putea să transmiți un mesaj greșit despre tine. Spre exemplu, dacă stai pe spate și adopți o postură mult prea relaxată, ai putea oferi impresia că ești arogantă ori leneșă. La polul opus, dacă te apropii prea mult de intervievator, îi poți crea impresia că ești agresivă. Cel mai bine este să adopți o poziție neutră și respectuoasă.

2. Nu privești intervievatorul în ochi

Și faptul că nu îl privești în ochi pe cel cu care susții interviul de angajare poate să fie o bilă neagră pentru tine. Bineînțeles, acest lucru nu înseamnă că trebuie să îl privești insistent, ci să îi arăți că te interesează ceea ce spune. Aceasta este o metodă simplă de a stabili o legătură aparte cu cel cu care discuți, astfel că îți va fi mult mai ușor să faci o impresie bună.

3. Gesticulezi agresiv cu degetele

Oricât de mult ai vrea să îl convingi pe angajator de ceea ce spui, ai grijă la gesturile pe care le faci. Nu îți susține ideile gesticulând agresiv cu degetele și brațele prin aer. Poți să lași impresia că ești o persoană impulsivă, care nu reușește să se controleze.

4. Ții brațele încrucișate

În limbajul corporal, brațele încrucișate în dreptul pieptului indică rezistență și defensivă. Dacă le ții de-o parte și de alta a corpului, imprimi mai ușor ideea că ești o persoană deschisă, cu care se poate comunica ușor.

5. Dai mereu din cap

Din dorinţa de a-i arăta celui din faţa ta că înţelegi tot ceea ce spune, dar şi că eşti de acord cu el, tinzi să dai din cap prea mult. Intervievatorul fie va considera că ai un tic, fie că nu ai personalitate. Este suficient să dai de câteva ori din cap şi să zâmbeşti politicos.

6. Îţi rozi unghiile

Obişnuieşti să îţi rozi unghiile când eşti stresată ori emoţionată? Abţine-te să mai faci acest gest, măcar când eşti la interviul de angajare. Acest gest nu transmite doar faptul că eşti o persoană nervoasă, ci şi una prost crescută. În plus, nu îţi doreşti ca persoana din faţa ta să fie mai atentă la ceea ce faci decât la ceea ce spui.

7. Lipsa de expresivitate

Unele presoane se pierd atât de mult în cadrul unui interviu de angajare, încât expresia lor facială rămâne rece şi rigidă pe parcursul întregii discuţii. Dacă intervievatorul te întreabă ce îţi place să faci, arată-i prin expresia ta facială că te încântă anumite tipuri de activităţi. De asemenea, nu spune cu durere pe chip că îţi place să vii la locul de muncă.

Pe viitor, la următorul interviu de angajare, ai grijă să nu comiți astfel de greșeli de limbaj corporal. Poate că pare greu de crezut, însă acestea pot face diferența într-o confruntare strânsă pe care o ai cu alt candidat.

Articolul urmator
Numărul de pași pe care trebuie să-l faci zilnic dacă nu vrei să mori devreme
Numărul de pași pe care trebuie să-l faci zilnic dacă nu vrei să mori devreme
Cat de repede iti pierzi cumpatul?
Incepe quiz
Cat de repede iti pierzi cumpatul?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - psihologie

    1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (608 vizite)