Șase motive pentru care este chiar sănătos să bârfești

Șase motive pentru care este chiar sănătos să bârfești
Ramona Jurubita

Nu-i așa că și ție îți place să stai la cafea sau la un pahar de vorbă cu oamenii apropiați? E normal ca în discuțiile voastre să apară și schimburi de păreri despre alte persoane. Poți recunoaște asta și fără să te simți vinovat/ă că bârfești, mai ales după ce vei afla de ce bârfa nu este un lucru atât de rău pe cum suntem toți tentați să credem.

Potrivit DEX, „a bârfi” înseamnă „a vorbi de rău”, „a defăima” și este sinonim cu „a calomnia”, care are următorul sens: „a vorbi pe cineva de rău pe nedrept, a spune lucruri neadevărate despre cineva, a discredita pe cineva”. Dacă pornim de la definiția științifică, ne putem gândi că bârfa este un lucru rău, care nu ne aduce niciun beneficiu, mai ales la capitolul moralitate.

În cazul în care ai încercat să găsești și părți bune ale acestei acțiunii și nu ai găsit, noi suntem aici pentru a-ți sublinia motivele care arată că este chiar sănătos să bârfești. Până la urmă, trebuie să ne gândim că acesta este modul în care interacționăm cu prietenii, familia și cu persoanele din cercul nostru de prieteni. Pare de necrezut, dar este o formă de comunicare, iar fără ea nu am mai fi la fel de relaxați.

Conform Bright Side, există studii ce arată că discuțiile despre ceilalți le sunt de folos oamenilor. Aceste cercetări spulberă toate miturile despre bârfă și dovedesc faptul că în orice rău există și o urmă de bine. În galeria foto găsești toate explicațiile care te vor surprinde într-un mod plăcut.

Bârfa ar putea fi unul dintre motivele principale ale evoluției limbajului Vezi galeria foto » Bârfa permite crearea de legături sociale Bârfa este o dovadă de învățare culturală

Surse foto: PexelsPexelsPexelsUnsplashUnsplashUnsplash

Surse articol: BrightsideNinougulava85Theatlantic

Articolul urmator
Vânătaie la ochi:5 motive pentru care te poți confrunta cu asta
Vânătaie la ochi:5 motive pentru care te poți confrunta cu asta
Cat de sanatos este parul tau?
Incepe quiz
Cat de sanatos este parul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.