Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Sindromul îngerului trimis pe Pământ

Vineri, 03.03.2017
de Andreea Marinescu

Deși omul este egoist în natura sa și face orice pentru a-și asigura confortul fizic și mental dorit, există unele persoane care trăiesc pentru a face din această lume una mai bună. Cu toții am făcut la un moment o faptă bună, însă anumite persoane au făcut din acest lucru o rutină zilnică. Acest fapt le oferă o mare satisfacție sufletească ce nu poate fi înlocuită cu nimic.

Toată lumea cunoaște cel puțin un astfel de om care este mereu doritor să ajute și care nu spune niciodată "nu". Totuși, acest lucru îl face să fie victima persoanelor cu intenții rele. Credințele acestuia sunt de cele mai multe ori legate de învățăturile creștine, care îl îndeamnă să își ajute aproapele. 

Iată care sunt trăsăturile unei persoane care are sindromul îngerului!

femeie roscata cu parul in vant

Nu îți faci timp și pentru tine

Atunci când telefonul sună, lași orice activitate doar pentru a rezolva problemele celorlalți. Nu uita că și tu ai propriile lucruri pe care trebuie să le faci în fiecare zi și care nu suportă amânare. Chiar dacă ai timp liber, folosește-l pentru a te relaxa și pentru a te răsfăța. Fiecare trebuie să își rezolve propriile probleme, fără a deranja pe alții. Învață să spui și nu, chiar dacă îți este greu.

Îi lași pe ceilalți să profite de bunătatea ta

Faptul că îți place să le faci pe plac altora te va lăsa de cele mai multe ori cu un gust amar. Ești predispus șantajului emoțional, iar acest fapt îți va aduce doar necazuri. Te vei vedea prins în mijlocul unor situații cu adevărat neplăcute, de pe urma cărora vei suferi fără a avea vreo vină. Încearcă să nu te amesteci prea mult în problemele celorlalți, deoarece nu sunt și problemele tale.

Nu poți renunța la relațiile toxice din viața ta

A păstra prietenii aproape este un lucru foarte frumos, doar atunci când intențiile ambelor părți converg spre ceva pozitiv. Atunci când amicii încep să profite de tine, este timpul să renunți la ea. Nu trebuie să îți fie teamă să te îndepărtezi de cineva. Prietenii adevărați mereu vor gravita în jurul tău. Nu uita că rămân doar persoanele care te vor lângă ele și care te apreciază la adevărata ta valoare.

femeie langa un perete de flori

Îți prezinți scuzele tot timpul

Scuzele sunt necesare doar atunci când greșești. Dacă îți ceri iertare mai mult decât este necesar, sigur suferi de sindromul îngerului trimis pe Pământ. Bunătatea ta fără măsură te face să îți dorești să nu superi pe nimeni. Totuși, acest fapt te va face să pari ridicol în fața celorlalți. Uneori este mai bine să fii mai indiferent, deoarece doar în acest fel vei câștiga respectul oamenilor.

Îți pasă de părerea celorlalți

Părerea celor din jurul tău este importantă doar atunci când este folositoare. De cele mai multe ori, oamenii nu își exprimă o părere având intenții bune, ci din răutate sau lăcomie. Ai grijă de sfaturile cui asculți și pe cine lași să te influențeze. Încearcă să vezi dincolo de măști și de zâmbete.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoide de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!