Studiu: după această vârstă, ar trebui să ai 4 zile de weekend

Studiu: după această vârstă, ar trebui să ai 4 zile de weekend

Redactor Divahair.ro

Dacă faci parte din categoria celor care lucrează peste 40 de ore pe săptămână, atunci știi cât de bine de simți când se apropie weekend-ul. Te-ai gândit, însă, vreodată că cele 2 zile libere nu sunt de ajuns, când trebuie să îți încarci bateriile?

femei care se distreaza

Potrivit unui articol apărut în New Jersey Online, un studiu recent a arătat că 48 de ore de weekend nu sunt de ajuns, mai ales pentru oamenii trecuți de 40 de ani. Această categorie de angajați are nevoie de cel puțin 4 zile libere, pentru a fi eficientă și productivă în timpul săptămânii.

Potrivit cercetătorilor, "munca poate fi o sabie cu două tăișuri: stimulează activitatea creierului, dar în același timp, prea multe ore lucrate și mai ales anumite task-uri pot cauza oboseala și stres, stări devastatoare pentru funcțiile cognitive."

La studiu au participat peste 3,500 de bărbați și 3,000 de femei cu vârste cuprinse între 40 și 69 de ani, cu studii variate. Toate persoanele din acest grup au fost supuse unor teste de funcționalitate: înțelegerea unui text citit, asocierea unor cifre și litere și repetarea unor numere în ordine inversă.

"Pentru cei care lucrează 25 de ore pe săptămână, o creștere a numărului de ore muncite are un impact pozitiv asupra funcțiilor cognitive. Totuși, când se lucrează mai mult de 25 de ore pe săptămână, o crește a acestui timp are un impact negativ asupra creierului", se arată în studiu.

Participanții fără un loc de muncă sau cei care lucrau full-time au obținut rezultate cu 25% mai slabe decât cei care lucrau 25 de ore. Cercetătorii au stabilit că sexul persoanei nu influențează în niciun fel rezultatele.

Tu ce-ai spune de un weekend liber de 4 zile?

Articolul urmator
Sportul este cel mai bun „tratament” pentru depresie și anxietate, spun studiile
Sportul este cel mai bun „tratament” pentru depresie și anxietate, spun studiile
Dupa ce motto ar trebui sa te ghidezi in viata?
Incepe quiz
Dupa ce motto ar trebui sa te ghidezi in viata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.