Totul despre puterea gândului: cum te ajută în viață

Totul despre puterea gândului: cum te ajută în viață

Sorina Corneanu

Albert Einstein a spus că imaginația este cea mai mare forță creatoare din Univers, nu educația, nu banii, nu norocul. Pentru multe persoane, acest lucru încă sună banal, necunoscut, prostesc, extrem de naiv. Puterea gândului poate crea realități conform așteptărilor, fiind cea mai mare forță creatoare din Univers. 

Imaginația, gândul care te conduce oriunde vrei să fii

Henry Ford s-a bazat pe imaginație și credință. Walt Disney a spus că toată povestea Disney a luat naștere în imaginația sa, Bill Gates își vizualizează munca înainte de a o transforma în software. Practic, lucrurile sunt simple. Totul începe cu un vis. Atunci când ai cu adevărat un vis în care crezi, Universul pare a conspira pentru a te ajuta să-l îndeplinești. Fiecare mare plan începe în imaginație, cu puterea gândului.

Creierul nu face diferența între realitate și imaginație. Tocmai de aceea, vizualizarea este primul pas care îi ajută pe cei încrezători să reușească. Dacă tu îi oferi constant creierului o idee, o imagine, acesta va începe să se comporte ca și cum tu deja trăiești acea realitate. Asta face diferența între cei care reușesc și cei care obosesc încercând: încrederea în sine și vizualizarea.

Vezi cum funcționează puterea gândului!

Ideile, viziunea și dorințele tale, oricare ar fi ele, nu sunt altceva decât profeții despre ceea ce vei obține și vei fi într-o zi. Bineînțeles, un fapt destul de greu de explicat multora, mai ales în condițiile în care fizica și psihologia cuantică le sunt încă străine multora. Totuși, îți poți influența ziua de mâine schimbându-ți astăzi gândul și viziunea asupra vieții. Și acesta este un fapt valabil, indiferent dacă tu crezi sau nu în el.

Atragi ceea ce gândești

Atunci când te plângi de situațiile și de oamenii pe care îi atragi în viața ta, amintește-ți că totul în jur e energie. Tu atragi oamenii și situațiile care sunt în conformitate cu gândurile tale, oameni care au ceva de învățat de la tine în conformitate cu gândurile pe care le emiți și, automat, îi respingi energetic  pe cei care nu au nimic în comun cu gândurile, atitudinile, energia și lecțiile pe care tu le poți oferi.

Același lucru este valabil și pentru situațiile și mediile în care ajungi. Data viitoare când te întrebi cu ce ai greșit pentru că ți se întâmplă ceva, de ce ai întâlnit un om sau altul, de ce ai trecut printr-o situație sau alta sau de ce te afli într-un mediu în care nu te simți bine, amintește-ți că atragi ceea ce gândești!

Mintea umană este incă un tărâm insuficient explorat și exploatat. Deși avem o mulțime de informații despre modul în care functionează, nu am reușit pe deplin să o înțelegem în complexitatea sa. Cum creează gândurile realitatea, ce este conștiința, cum ne putem influența viața doar schimbându-ne gândurile și credințele, dar mai ales cum reușim să ne controlăm mintea sunt principalele întrebări cărora parcă nu le găsim răspunsul potrivit întotdeauna.

Totuși, răspunsul e simplu: atunci când crezi cu toată ființa într-un lucru, acesta se va materializa. Orice îndoială, fie ea și în proporție de 1%, devine o forță negativă mai puternică decât credința. Crede cu tot sufletul și toate se vor schimba!

legea atractiei

Sunt multe aspecte care influențează imaginația și gândurile unei persoane: temeri, traume, dorințe, slăbiciune psihică, labilitate emoțională, lipsă de conștientizare, lipsă de obiective. Dar orice îți influențează gândurile se află sub controlul tău. Poți opri orice gând negativ, poți schimba tot ceea ce nu te ajută să te simți în  armonie cu tine prin conștientizare.

Oprește-te, respiră, odihnește-te și fii sinceră cu tine. Cu siguranță sunt o mulțime de lucruri pe care le faci fără a crede în ele, fără îndoială sunt multe aspecte pe care le negi. Conștientizarea este calea către un sine autentic și cheia eliberării minții de lucrurile care îți aduc suferință și îți sabotează succesul.

Puterea gândului: cea mai mare forță din Univers

Gândul este cheia creării realității. Tot ceea ce construiești în gând, în lumea spirituală, nevăzută, se reflectă în lumea fizică, vizibilă. Orice situație din lumea fizică își are originea în lumea invizibilă a gândurilor și a credințelor tale. Pentru a fi stăpâna realității și a destinului tău, trebuie să înveți să controlezi natura gândurilor tale dominante. Nimic nu se schimbă de azi pe mâine, dar timpul te va surprinde cu rezultate plăcute. Exersând constant lucrul cu gândurile, vei putea înțelege cum este să atragi în viața ta ceea ce îți dorești. 

Pentru fiecare efect exterior există o cauză interioară, care își are originea în gând. Aceasta este esența puterii gândului, în doar câteva cuvinte. Altfel spus, circumstanțele vieții tale sunt rezultatul gândurilor și al credințelor tale de zi cu zi. Fiecare aspect al vieții tale, de la situația financiară până la starea de sănătate, îți dezvăluie cu exactitate gândurile și credințele tale interioare.

Există o conștiință unică, inteligentă - mintea universală. Mintea umană face parte din această minte universală și este nelimitată și atotputernică. Odată ce vei înțelege cu adevărat că mintea ta este puterea din interiorul tău, vei găsi unica sursă reală de putere infinită, pentru care nimic nu este imposibil.

În 1903, Wallace D. Wattles a scris cartea „Știința îmbogățirii”, o parte importantă a cărții fiind despre puterea gândului. Poți alege să gândești optimist și să ai o viziune pozitivă asupra vieții sau poți alege să gândești negativ, să vezi întotdeauna partea întunecată a lucrurilor și să te afunzi și mai mult în neajunsuri.

Ești înzestrată cu liber arbitru, deci ești singura care poate decide asupra propriilor alegeri. Din fericire, rasa umană își poate schimba, modela și controla gândurile, astfel încât să beneficieze de o mai bună calitate a vieții și de mai multă prosperitate. Faptul că aceasta rămâne valabilă doar în teorie este, din nou, o alegere a fiecăruia. Poți să crezi în puterea gândului sau poți să crezi că puterea gândului rămâne o naivitate. Oricum ar fi, realitatea îți va fi construită conform credințelor tale cele mai profunde!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Dieta fără zahăr: cum se ține și de ce este recomandată
Dieta fără zahăr: cum se ține și de ce este recomandată
Cum va arata viata ta peste 5 ani?
Incepe quiz
Cum va arata viata ta peste 5 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.