Rețeta Madagascarului împotriva COVID-19: un suc pe bază de artemisia

Rețeta Madagascarului împotriva COVID-19: un suc pe bază de artemisia

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Președintele Madagascar a șocat o lume întreagă când a anunțat că anumite plante tradiționale cultivate în insula pe care o conduce au potențialul de a vindeca Covid-19. A fost, oare, prematură reacția sa despre acest remediu african bazat pe proprietățile vindecătoare ale medicinei tradiționale, dat fiind faptul că încă nu s-a stabilit clar dacă funcționează sau nu?

Presedintele Madagascarului testand bautura anticoronavirus

Sursa foto: captura Youtube

Medicina tradițională africană ar putea „schimba cursul istoriei” în lupta împotriva COVID-19? Președintele Madagascar, Andry Rajoelina, este de părere că da și este, de asemenea, convins că țara insulară trebuie să joace un rol special în domolirea pandemiei.

Citește și: Ne dezinfectăm mâinile și fața, dar știai că și căile respiratorii trebuie igienizate? Iată cum!

În seara de 8 aprilie, șeful statului a făcut o revelație surprinzătoare concetățenilor săi la televiziunea națională: „Am primit o scrisoare la 24 martie care susține faptul că Madagascar are un remediu care ar putea - și spun că ar putea, pentru că nu a fost încă dovedit - vindeca coronavirusul.”

Asta pentru ca mai târziu, informațiile venite din partea președintelui să fie tot mai detaliate. „Au fost efectuate teste - acum două persoane au fost vindecate de acest tratament”, a spus Rajoelina miniștrilor, diplomaților și jurnaliștilor de la Institutul Malagasy de Cercetare Aplicată (IMRA), care a dezvoltat băutura.

„Acest ceai din plante dă rezultate în șapte zile”, a spus el. Dând pe gât o doză, el a spus: „Voi fi primul care bea acest lucru astăzi, în fața voastră, ca să vă arăt că acest produs vindecă și nu ucide”.
Băutura, care a fost numită Covid-Organics, este derivată din artemisia - o plantă cu eficacitate dovedită în tratamentul malariei - și alte plante medicinale indigene, potrivit IMRA.

Dar siguranța și eficacitatea sa nu au fost evaluate la nivel internațional și nici date din studiile nu au fost publicate în studiile revizuite.

„Covid-Organics va fi folosit pentru prevenire, dar observațiile clinice au arătat o tendință spre eficacitatea acesteia în tratamentul curativ”, a declarat dr. Charles Andrianjara, directorul general al IMRA.

Marea insulă a Oceanului Indian a depistat până în prezent 121 de cazuri și nu a avut niciun deces.
Centrele americane pentru controlul bolilor (CDC), referindu-se la cererile pentru remedii din plante sau ceai, au declarat: „Nu există dovezi științifice conform cărora niciunul dintre aceste remedii alternative poate preveni sau vindeca boala cauzată de COVID-19. De fapt, este posibil ca unele dintre ele să nu fie nici măcar bune pentru consum.”

Surse foto: captura Youtube

Articolul urmator
6 băuturi care te ajută să reglezi nivelul glicemiei
6 băuturi care te ajută să reglezi nivelul glicemiei
Ce desert de Crăciun ai fi?
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.