Nu Skin

Șapte pericole care se ascund în salteaua ta

Redactor Andreea Baluteanu

Care este primul lucru pe care îl faci atunci când ajungi acasă, obosită de la serviciu? Te trântești în pat, căutând consolare din partea saltelei tale confortabile. Tot pe ea te bucuri și de somnul de frumusețe, de dragostea în brațele iubitului sau de un maraton de seriale incitant. Dar unii dintre noi depășesc chiar și acest grad de apropiere fizică: muncesc în pat, mănâncă și citesc tot acolo.

Până la un punct, e și normal, dat fiind faptul că, la epuizarea pe care ne-o servește fiecare zi de muncă sau de distracție, patul e soluția optimă. Cu toate acestea, te-ai întrebat vreodată ce mistere adăpostește draga ta saltea? Poate tu îi încredințezi chiar și cele mai ascunse vise, dar ea nu are aceeași atitudine față de tine!

Noi am cercetat însă viața secretă a saltelelor și îți arătăm ce pericole se ascund sub ea sau în interiorul ei! Ești pregătită? Consultă galeria noastră!

Acarieni

Acarieni

Mici, dar deloc drăgălași, acarienii sunt principalii locuitori ai saltelei tale. Dacă nu te-am speriat încă, află că populația lor este covârșitoare, patul tău ascunzând între 100 000 și 1,5 milioane de acarieni. Aceștia se hrănesc cu particulele tale de piele și adoră ambientele umede, pline de praf: cu alte cuvinte, se înțeleg de minune cu latura ta leneșă. Prin urmare, acarienii nu au niciun interes în a-ți face rău, ci vor să coabiteze; nu sunt periculoși decât dacă dacă suferi de astm sau alergii. Ceea ce nu înseamnă că e plăcut să dormi în compania lor: dacă vrei să scapi de ei, aerisește des, apelează la soluții profesionale sau lasă-ți patul nefăcut.

Substanțe chimice periculoase

Substanțe chimice periculoase

Multe dintre saltelele din ziua de azi sunt confecționate în medii industriale, folosind substanțe chimice care se pot dovedi periculoase pentru sănătatea noastră. Printre acestea, formaldehida, acidul boric și modacrylic, un polimer sintetic, intră în topul celor mai riscante. Dincolo de potențialul crescut de a provoca alergii, aceste substanțe au fost corelate și cu posibilitatea de a face cancer.

Poliuretanul din saltele cu spumă de memorie

Poliuretanul din saltele cu spumă de memorie

Nu e ironic faptul că alegerile de viață considerate cele mai sănătoase presupun de asemenea riscuri la adresa stării noastre de bine? În timp ce nu putem contesta faptul că saltelele cu spumă de memorie sunt confortabile și minunate pentru coloana ta, ele conțin de asemenea substanțe chimice, printre care poliuretanul. Deși legislația europeană caută să diminueze numărul de agenți chimici periculoși din saltele, tot mai mulți producători includ incognito și benzoat de metil, care poate fi nociv pentru sistemul nervos.

Purici

Purici

Mai ales dacă ai animale de companie, puricii au reprezentat, la un moment dat, un companion al vieții tale. Deși aceste insecte săltărețe nu cauzează infecții și nu sunt purtătoare de afecțiuni, nu am putea caracteriza înțepăturile lor ca fiind confortabile. În cazul în care ți-au invadat salteaua, te poți trezi chiar mușcată de circa 500 de ori pe noapte, ceea ce poate cauza eczeme, iritații sau alergii persoanelor cu pielea sensibilă.

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta