Tipuri de dureri pe care să nu le ignori niciodată

Tipuri de dureri pe care să nu le ignori niciodată

Viorica Ghinea, redactor

Durerile sunt modalitatea prin care corpul ne atrage atenţia că ceva nu funcţionează cum trebuie. Dacă pe unele dintre ele le poţi neglija, nu înseamnă că ar trebui să le ignori pe toate. Poate că pastilele par cele mai bune prietene ale tale, dar nu ar trebui să le administrezi fără să fii sigură de ceea ce suferi.

Iată ce tipuri de dureri nu ar trebui să ignori și când este cazul să mergi la un control de specialitate!

Migrenele puternice

Migrenele puternice frecvente pot reprezenta un semnal de alarmă, aşa că nu ar trebui să „ascunzi” simptomul administrându-ți calmante. Dacă eşti răcită, ar putea fi vorba despre durerile provocate de sinuzită. Dar medicii avertizează că astfel de dureri pot indica și prezenţa unui anevrism cerebral, a unei umflături anormale în vasele creierului sau a unei tumori.

Dureri în piept, gât, maxilare, umăr, braţ, abdomen

Nici astfel de dureri nu ar trebui ignorate, chiar dacă la prima vedere disconfortul resimţit în aceste zone nu te face să te gândeşti neapărat la ceva grav. Ia totuși în considerare că durerile în piept pot fi un semn al atacului de cord ori al pneumoniei.

Specialiştii avertizează că bolile de inimă pot provoca disconfort şi la nivelul gâtului, abdomenului, maxilarului, umărului şi braţului stâng. Persoanele în vârstă ar trebui să fie atente la astfel de simptome, în special dacă se simt şi ameţite ori au o stare de greaţă. În cazul femeilor, riscul apariţiei unei boli de inimă creşte după instalarea menopauzei.

Dureri de spate

Nici durerile lombare ori cele dintre umeri nu sunt de neglijat. Specialiştii spun că ar putea fi vorba despre artrită, dar nu este exlus nici atacul de cord ori diferite probleme abdominale.

Dureri abdominale severe

Atunci când te confrunţi cu dureri abdominale severe, ia în considerare că ai putea să suferi de probleme cu vezica biliară, pancreasul şi apendicele. De asemenea, te poţi confrunta cu ulcer şi blocaje intestinale, aşa că trebuie să acorzi atenţie acestor tipuri de dureri.

Dureri de gambă

Poate că durerile de gambă nu par atât de grave pe cât sunt cele enumerate mai sus, dar nu ar trebui neglijate. Medicii spun că ar putea să fie un semn al trombozei venoase. Dacă observi şi umflături în această zonă, mergi cât mai repede la un consult de specialitate.

Senzaţie de arsură ori înţepături în picioare

Chiar dacă nu este vorba despre o durere insuportabilă, nu ignora nici aceste semne, la care se adaugă amorţeala şi scăderea sensibilităţii termice. Se pare că tocmai acestea te pot ajuta să descoperi din timp dacă suferi de diabet. 

Nu ignora astfel de probleme, cu atât mai mult dacă revin la intervale scurte şi nu găseşti nicio explicaţie pentru ele. Poate că nu ascund afecţiunile enumerate mai sus, însă este bine să ştii din timp de ce anume suferi. Astfel îţi va fi mult mai uşor să tratezi şi să ţii sub control boala.

Articolul urmator
Proteina din zer: tipuri, beneficii, riscuri și mod de administrare
Proteina din zer: tipuri, beneficii, riscuri și mod de administrare
Cu ce zodie nu ar trebui să fii niciodată?
Incepe quiz
Cu ce zodie nu ar trebui să fii niciodată?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.