Tratamentul migrenelor fara a apela la medicamente

Tratamentul migrenelor fara a apela la medicamente
Andreea Gluh, redactor
Miercuri, 15.04.2015

Cuprins

Migrenele reprezinta o problema comuna in zilele noastre, mai mult doamnele plangandu-se de faptul ca durerile de cap nu le dau pace deloc. Motivele pentru aparitia acestei neplaceri difera de la caz la caz, incepand cu modificarile hormonale si continuand cu stimulii externi, cum ar fi lumina prea puternica a monitorului calculatorului si alimentatia care include produse ce contin tiramina, o substanta care este prezenta in mezeluri si in branzeturi, ea provoacand dilatarea si contractarea vaselor de sange.

Descopera si tu, in cele ce urmeaza, ce tratament pentru migrene exista in afara de cel alopat prescris de catre medicul neurolog!

Tratamente eficiente impotriva migrenelor

Migrenele pot aparea in momentele cele mai nepotrivite: cand esti la serviciu sau la scoala, cand trebuie sa te duci la o intalnire importanta sau sa sustii un interviu. De asemenea, migrenele se manifesta sub doua forme:

- cu aura;

- clasica (fara aura).

In ceea ce o priveste pe cea dintai, trebuie mentionat faptul ca aura este o manifestare care implica scaderea acuitatii vizuale prin aparitia unor pete luminoase in campul vizual al pacientului. Acestea poti fi insotite si de unele senzatii de furnicaturi.

In general, in cazul ambelor tipuri de migrene, exista simptome cum ar fi durerile de cap puternice, greturile, fotofobia si senzatia de oboseala accentuata. Toate acestea pot fi ameliorate cu ajutorul medicamentatiei adecvate, care este prescrisa de catre un medic specialist. Totusi, pentru a nu fi dependenta de medicamente, iti vom da cateva sfaturi, in cele ce urmeaza, pentru a preveni aparitia migrenelor.

Iata despre ce este vorba! 

1. Trateaza-ti alergiile

Medicii au descoperit ca multe persoane care sufera de alergii se confrunta, in acelasi timp, cu migrenele. De aceea, apeland la tratamentele naturiste despre care vei citi mai multe aici , vei reusi sa eviti aceste episoade migrenoase. 

2. Fereste-te de canicula

Se pare ca de fiecare data cand se instaleaza canicula creste si riscul aparitiei migrene. La fiecare 9 grade Celsius cu care urca mercurul din termometre, riscul ca o migrena sa se instaleze creste cu 7%. Asadar, un ventilator ar fi o solutie binevenita in verile foarte calduroase.

3. Scade intensitatea surselor de lumina

Fie ca este vorba despre becuri sau despre monitorul calculatorului, oricare dintre acestea reprezinta o sursa de lumina care se poate dovedi a fi prea puternica sau intermitenta, astfel incat va deveni un factor declansator al durerii.

4. Aeriseste frecvent incaperea

Chiar daca peretii nu au fost vopsiti recent, orice produs folosit in acest sens emana vapori care pot fi toxici pentru persoanele sensibile, provocandu-le dureri de cap. Aerisirea frecventa a incaperilor reprezinta solutia ideala pentru a rezolva problema.

5. Evita mirosurile puternice

Deodorantele de camera, betisoarele si lumanarile parfumate pot reprezenta un factor declansator al migrenelor.

6. Foloseste un suport pentru gat

Durerile din zona cervicala sunt un motiv al aparitiei migrenelor. In cazul in care scaunul pe care il folosesti este prea mare, de exemplu, gatul tau nu va avea suficienta sustinere, asa ca poti folosi un prosop facut sul pentru a-ti sprijini zona cervicala.

7. Ai grija la greutate

Se pare ca persoanele care au chiar si 5 kg in plus fata de greutatea normala sunt predispuse la aparitia migrenelor, din cauza efortului pe care organismul il face.

8. Sexul - tratamentul ideal pentru migrene

Avand in vedere faptul ca in timpul unei partide de sex sunt secretate endorfine, hormoni ai fericirii, se pare ca aceasta activitate poate fi remediul ideal pentru ameliorarea durerilor de cap puternice.

Aplica si tu aceste sfaturi si nu va mai fi nevoie sa apelezi la tratamentul migrenelor de tip alopat.

Vezi si
Alergie la antibiotic: cauze și simptome
Alergie la antibiotic: cauze și simptome
Raluca Margean | Miercuri, 15.04.2015
Casexie: ce este și de ce apare
Casexie: ce este și de ce apare
Raluca Margean | Miercuri, 15.04.2015
Articolul urmator »
Sindromul de activare mastocitară: cauze, simptome și tratament
Sindromul de activare mastocitară: cauze, simptome și tratament
Raluca Margean | Duminică, 29.09.2024
Incepe quiz
Ce problema de personalitate ai?
Ce problema de personalitate ai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Urina verde: cauze și tratament
Raluca Margean | Sâmbătă, 20.07.2024
Ce este medicina funcțională și cum te poate ajuta
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024

Ne găsești pe