Tot ce trebuie să știi despre cura cu aerosoli la mare

Tot ce trebuie să știi despre cura cu aerosoli la mare

Diana Solomon

Odată ce începe sezonul estival, specialiștii recomandă ca pe timpul vacanței la mare să ne bucurăm nu doar de soare și apă, ci și de efectul aerosolilor. Prin urmare, dacă te confrunți adesea cu probleme respiratorii, încearcă să urmezi o cură cu aerosoli la mare.  

Iată ce presupune acest tratament natural! 

Ce sunt aerosolii mai exact?

Aerosolii reprezintă un ansamblu de particule atât solide, cât și lichide, care sunt aflate în dispersie în mediul gazos. Acest termen este folosit adesea de specialiști atunci când fac referire la totalitatea particulelor din atmosferă. De altfel, în medicină, aerosolii sunt utilizați în tratamentul unor afecțiuni precum sinuzita, bronșita, astmul etc.

Ce sunt curele cu aerosoli?

De regulă, curele cu aerosoli se fac cu ajutorul unui aparat special: nebulizatorul. Acesta este un dispozitiv care generează aerosoli ce ajută la îmbunătățirea respirației. Este folosit deseori în tratarea afecțiunilor respiratorii precum traheita, bronșita, sinuzita, dar și în caz de alergii sau răceli.

Nebulizatorul sau alte dispozitive de inhalare funcționează pe bază de substanțe medicamentoase, însă dozele sunt mici. Astfel, avantajul unei cure cu aerosoli constă în rapiditatea cu care își face efectul. Totuși, procedeul poate fi destul de anevoios, mai ales că un astfel de tratament trebuie făcut de trei-patru ori pe zi, câte 10 minute pentru fiecare ședință, ceea ce poate fi incomod dacă, de exemplu, ești într-o vacanță.

Cum funcționează curele cu aerosoli la mare?

Marea are avantajul că oferă o doză mult mai mare de aerosoli decât oricare alt dispozitiv medical. În plus, te scutește de substanțele chimice din medicamente și te ajută astfel să urmezi un tratament cât mai natural, fără riscul de a-ți compromite în vreun fel sănătatea.

De asemenea, contribuie masiv la stimularea imunității. Așadar, vei observa în timp că răceala și infecțiile respiratorii nu se mai „lipesc” de tine, chiar și în sezonul virozelor.

Cum se ține o cură cu aerosoli la mare

Chiar dacă ești într-o vacanță de relaxare la mare, încearcă în același timp să te bucuri de beneficiile pe care acest concediu îl are asupra sănătății tale. Așadar, fii matinală și plimbă-te pe plajă în intervalul 6:00-7:00, cât mai aproape de malul mării, pentru a te expune la aerosoli.

Apoi, după-masă, în intervalul 16:00-18:00, continuă cu plimbările în apropierea țărmului. Chiar dacă la început vei simți o ușoară amețeală sau vei avea nasul înfundat, după ceva vreme corpul tău va reacționa pozitiv la acest tip de cură heliomarină.

Iar dacă te simți energică, mai fă și seara un drum pe plajă și mergi de-a lungul apei, pentru ca tratamentul natural cu aerosoli la mare să fie cât mai eficient.

Totuși, oricât de sănătoasă și sigură pare această cură cu aerosoli, cel mai bine ar fi să ceri sfatul medicului specialist înainte de a urma pașii de mai sus. Nu de alta, dar există riscul ca unele persoane să nu reacționeze tocmai bine la această metodă, deoarece soarele și căldura nu le sunt benefice. În această categorie intră persoanele diagnosticate cu afecțiuni ale inimii, tuberculoză, cancer sau accidente vasculare cerebrale. Prin urmare, pentru siguranța ta, consultă întotdeauna părerea unui doctor.

Odată ce ai primit „aprobarea” unei persoane avizate, alege cu grijă locul în care alegi să mergi la tratament. Orientează-te spre plajele care sunt situate mai departe de oraș, astfel încât să eviți pe cât posibil factorii nocivii. Totodată, pentru a te asigura că ajungi pe malul mării de dimineață, la prima oră, alege să te cazezi într-un loc cât mai aproape de plajă, deoarece în felul acesta salvezi timp.

Și, nu în ultimul rând, urmează cu strictețe intervalul orar recomandat pentru cura de aerosoli la mare. În caz contrar, expunerea la soare între orele 11:00-16:00 va afecta regimul heliomarin și, mult mai important, va crește riscul de arsuri solare și cancer de piele.

Prin urmare, în cazul în care ai fost diagnosticată cu o afecțiune respiratorie, iar medicul ți-a recomandat un tratament pe bază de aerosoli, evită clasicul nebulizator ce funcționează pe bază de substanțe medicamentoase și optează pentru o cură cu aerosoli la mare

Articolul urmator
Trăsături morale pe care orice femeie care se respectă trebuie să le aibă
Trăsături morale pe care orice femeie care se respectă trebuie să le aibă
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate
Incepe quiz
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.