3 paşi esenţiali pentru îngrijirea pielii diabeticilor

3 paşi esenţiali pentru îngrijirea pielii diabeticilor

Eugenia Dinescu, redactor

Piele deshidratată, infecţii micotice, mâncărimi cauzate de uscarea excesivă şi o capacitate redusă de vindecare – diabetul măreşte riscul de a dezvolta probleme ale pielii, iar provocările specifice ale pielii diabeticilor necesită o atenţie specială.

Iată care sunt cele mai importante sfaturi pentru îngrijirea pielii diabeticilor şi descoperă o soluţie simplă care te va ajuta să eviţi aceste neplăceri!

Principala prioritate: circulaţia sanguină optimă

Nivelul crescut de glucoză din sânge poate conduce la dezvoltarea neuropatiei diabetice, una dintre cele mai frecvente complicaţii ale diabetului. Cauzată de îngustarea vaselor de sânge, neuropatia provoacă pierderea sensibilităţii membrelor şi senzaţia de furnicături, dar şi blocarea fluxului de nutrienţi la nivelul pielii. Motivul? Într-un organism sănătos, vasele capilare contribuie la protecţia şi hrănirea pielii, însă în cazul diabeticilor neuropatia poate duce la constricţia lor de-a lungul timpului. O consecinţă este deshidratarea excesivă şi exfolierea pielii, aşa că monitorizarea constantă a nivelului glicemiei reprezintă un pas esenţial pentru o piele sănătoasă. De asemenea, asigură-te că dieta ta include în mod constant alimente bogate în acizi graşi esenţiali Omega 3 şi grăsimi mononesaturate, câteva dintre ingredientele naturale cu efect vasodilatator.

Hidratarea, secretul pielii sănatoase

Un nivel insuficient de hidratare nu doar că transformă textura pielii în una aspră şi rugoasă, dar poate cauza și iritaţii sau răni deschise. Crăpăturile şi excoriaţiile reprezintă o poartă deschisă pentru pătrunderea bacteriilor şi a germenilor în piele, însă o hidratare optimă te poate ajuta să menţii integritatea pielii. Totuşi, loţiunile hidratante obişnuite se pot dovedi adesea insuficiente pentru nevoia de hidratare a pielii diabeticilor, aşa că optează întotdeauna pentru formule  care conţin atât ingrediente emoliente (uleiuri naturale), cât şi umectante, precum acidul hialuronic. Acestea vor contribui atât la refacerea filmului hidrolipidic al pielii, care îţi menţine pielea suplă, dar şi la îmbunătăţirea nivelului de umiditate a epidermei.

Păstrează echilibrul florei

Pielea este acoperită de aproape 1 000 de tipuri de bacterii, însă acesta nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare. Cele mai multe dintre bacteriile care formează microbiomul pielii sunt benefice pentru sănătatea noastră, inhibând înmulţirea fungilor şi a microbilor care ar putea cauza dezechilibre. Însă un nivel ridicat de glucoză în sânge poate mari posibilitatea proliferării necontrolate ale bacteriilor dăunătoare, responsabile pentru apariţia infecţiilor micotice. Tocmai de aceea, dacă suferi de diabet, evită produsele de îngrijire care conţin alcool sau agenţi duri de curăţare. Deodorantele, loţiunile de corp sau produsele de îngrijire a căror formulă conţine alcool pot destabiliza echilibrul delicat al florei, expunându-te unui risc mai mare de a dezvolta o infecţie.

Pentru a menţine un nivel optim de hidratare a pielii şi a preveni complicaţiile aduse de pielea uscată, integrează în rutina ta de ingrijire un produs cu capacităţi superioare de hidratare. Loţiunea de corp DiaClin restabileşte nivelul natural de hidratare şi corectează perturbarea microflorei pielii, îmbunătăţind funcţia de barieră a pielii. În plus, formula DiaClin conţine osmoliţi, emolienţi şi ingrediente care refac bariera hidrolipidică a pielii, adaptate nevoilor persoanelor cu diabet.
 Loţiune de corp DiaClin,
magazinvavianpharma.ro, 50.33 de lei

Pentru a te feri de problemele cauzate de diabet la nivelul pielii, asigură-te că îţi răsfeţi pielea în fiecare zi cu ingrediente adaptate fiecare provocări specifice. Descoperă gama completă Diaclin accesând magazinul online VavianPharma.ro şi bucură-te de cea mai bună îngrijire a pielii!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.