3 paşi în îngrijirea pielii, dacă ai diabet

3 paşi în îngrijirea pielii, dacă ai diabet

Eugenia Dinescu, redactor

Când nivelul glicemiei din sânge creşte, corpul tinde să piardă o cantitate mai mare de fluide în încercarea de a reduce nivelul de zahăr. Rezultatele acestui mecanism fiziologic încep să se vadă imediat la nivelul pielii, care devine  deshidratată şi sensibilă. Nu ignora semnalele trimise de pielea ta, căci deshidratarea acută poate conduce la ulceraţii severe şi infecţii cutanate, în special la nivelul extremităţilor, unde leziunile se vindecă mai greu. Pentru a întrerupe acest cerc vicios, adaptarea la noile nevoi ale pielii este esenţială.

Odată ce ai fost diagnosticat cu diabet, vei observa că nevoile pielii se schimbă şi trebuie să acorzi o atenţie suplimentară ritualului de îngrijire zilnică. Monitorizarea şi controlul atent al nivelului de glicemie din sânge este primul aspect pe care trebuie să îl controlezi, urmat de o îngrijire riguroasă a pielii. 

Iată care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi pentru a te bucura de o piele fină şi sănătoasă!

Hidratarea, esenţială

Când pielea este deshidratată în mod excesiv şi este predispusă la zone roşii şi descuamare, refacerea barierei lipidice devine o prioritate. Nu doar deficitul de apă, ci şi producţia uleiurilor naturale care menţin elasticitatea pielii trebuie echilibrate atât din interior, cât şi din exterior. Nu te abate de la canonicii doi litri de apă pe zi şi asigură-te că în dieta ta se regăsesc şi acizi graşi esenţiali, care vor contribui la refacerea stratului hidrolipidic natural. La exterior, menţine hidratarea straturilor superficiale ale pielii cu ajutorul loțiunilor şi cremelor de corp formulate special pentru diabetici, cu proprietăţi emoliente şi antiinflamatorii. Totuşi, evită aplicarea loțiunilor sau uleiurilor hidratante în zone precum degetele de la picioare, unde un nivel mai mare de umiditate creează condiţiile perfecte pentru dezvoltarea unei infecţii micotice.

Păstrează echilibrul pielii

Pielea este acoperită de bacterii, însă acest lucru nu ar trebui să te trimită instantaneu la duș pentru exfoliere riguroasă. O floră sănătoasă este esenţială pentru o piele pe măsură, aşa că încearcă să păstrezi echilibrul între agenţii patogeni care pot provoca infecţii şi bacteriile “prietenoase” cu epiderma ta. Evită băile şi duşurile cu apă fierbinte, care pot vulnerabiliza flora bacteriană a pielii, folosind apă călduţă şi produse de îngrijire cu un pH adaptat nevoilor pielii tale.

Fii atentă la lista de ingrediente

Diabetul nu impune doar o grijă suplimentară în cazul alegerii alimentelor, ci şi a produselor de îngrijire. Agenţii de curăţare duri, precum SLS, nu ar trebui să se regăsească în lista de ingrediente ale şamponului sau gelului de duș pe care le foloseşti în mod obişnuit. Aceştia pot secătui pielea de rezervele preţioase de uleiuri naturale care menţin elasticitatea şi supleţea.

Optează, în schimb, pentru produse cu o formulă delicată, care respectă echilibrul florei şi pH-ul natural al pielii, fără săpun sau ingrediente ce pot provoca alergii.

  Loţiunea pentru spălarea corpului Diaclin curăţă pielea într-un mod delicat, menţinând echilibrul florei microbiotice şi contribuind la păstrarea unui nivel optim de hidratare a pielii. Cu o textură uşoară de spumă, Diaclin nu conţine săpun, ingrediente iritante, uree, conservanţi, alergeni sau substanţe chimice care ar putea conduce la iritaţii ale pielii.

 Loţiune pentru splărea corpului Diaclin,
magazinvavianpharma.ro, 33.88 de lei

Odată ce ai fost diagnosticat cu diabet, poţi constata că produsele pe care te bazai înainte pentru îngrijirea pielii au devenit insuficiente. Din fericire, magazinul VavianPharma.ro face provocarea găsirii produselor pentru nevoile actuale ale pielii tale să fie mult mai uşoară, cu ajutorul gamei Diaclin. Descoperă toate produsele Diaclin, create special pentru  pielea diabeticilor, accesând magazinul online VavianPharma.ro!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.