Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Cum să menții nivelul glicemiei în parametri normali: iată 2 metode

Redactor Alexa Galgau

Pentru că diabetul de tip 2 se declanșează pe parcursul vieții, în general din cauza unei alimentații necorespunzătoare, prevenția este cea mai sigură metodă de a nu face această boală. Atunci când este declanșat, diabetul de tip 2 trebuie ținut sub control prin menținerea unei glicemii sănătoase, iar acest lucru este mai ușor de făcut decât ai crede, fiind nevoie doar de niște schimbări minore pentru a obține rezultate uimitoare.

Iată care sunt cele două metode care mențin nivelul glicemiei în parametri normali!

Cum să menții nivelul glicemiei echilibrat

Primul pas pentru a nu permite diabetului să provoace complicații constă în menținerea unui regim alimentar sănătos, special gândit pentru această afecțiune. Nu doar eliminarea dulciurilor este necesară, ci a tuturor alimentelor care provoacă o creștere a glicemiei pe termen scurt, dar și pe termen lung.

Cercetătorii olandezi susțin că, pe lângă dietă, este nevoie de un minimum de efort fizic pentru a menține nivelul glicemiei echilibrat. Până acum, pacienților cu diabet le era recomandat efortul de intensitate medie sau chiar mare, ceea ce în realitate nu este fezabil, deoarece puțini sunt oamenii care pot face sport la acest nivel.

Studiile recente arată însă că până și cel mai mărunt efort poate să schimbe în mod benefic nivelul glicemiei. Așa că medicii au început să renunțe la anumite recomandări, cum sunt cele referitoare la practicarea exercițiilor fizice intense,   și au început să privească mai înțelept problema glicemiei, transmițând un alt mesaj pacienților: orice tip de mișcare este bună.

Până în prezent, se recomandau circa 150 de minute de mișcare moderată sau intensă într-o săptămână pentru a preveni diabetul de tip 1 sau pentru a-l ține sub control. Acum, știința ne confirmă că există două metode simple de a controla nivelul glicemiei: să stea mai puțin jos și să meargă pe jos sau să aibă o minimă activitate fizică în mod constant.

Într-un studiu mic realizat pe 19 adulți cu diabet de tip 2, cu vârsta medie de 63 de ani, participanții au fost împărțiți în trei grupuri. În primul grup, au fost încurajați să stea câte 14 ore pe zi, să meargă doar o oră pe zi și să stea în picioare tot atât timp.

Participanții din al doilea grup au înlocuit acea oră de stat în picioare cu o oră de exerciții la bicicleta staționară. Cei din al treilea grup au fost încurajați să stea jos mai puțin decât ceilalți, dar să ardă un număr similar de calorii.

Ultimele două grupuri sunt cele care au avut cele mai bune rezultate, dar cea de-al treilea este „câștigătorul”. Chiar dacă nu a implicat un efort mare sau un set de exerciții speciale, programul a fost atât de eficient, încât oamenii de știință au înțeles că simplul fapt de a petrece mai puțin timp așezați schimbă mult ecuația nivelului glicemiei.

Așadar, pentru a avea un nivel al glicemiei foarte bun, nu trebuie să mergi la sală sau să faci un efort intens, ci doar să încerci să ai mai multe activități care implică mișcare. Mersul pe jos este una dintre cele mai bune metode de a menține o glicemie sănătoasă, dar la fel de bine poate să funcționeze și „trebăluitul” prin casă sau urcatul scărilor la birou, în loc de a lua liftul.

Să nu uităm, de asemenea, cât de important este să ne adaptăm complet viața la această afecțiune și să ne luăm chiar și cele mai mici măsuri pentru a ne face traiul mai simplu. Folosirea unor produse speciale pentru bolnavii de diabet se dovedește a fi una dintre măsurile simple prin care putem să eliminăm chiar și micile neplăceri provocate de această boală, nu doar pe cele mari.

Dacă ai pielea sensibilă din cauza diabetului, înlocuiește săpunurile și gelurile de duș obișnuite cu o loțiune special creată pentru bolnavii de diabet, care nu conține săpun, agenți iritanți, alergeni sau substanțe chimice, cum sunt cele din gama Diaclin. Corpul tău îți va mulțumi pentru atenția specială pe care i-o oferi, iar tu te vei simți mai bine în pielea ta. Împreună cu un regim alimentar sănătos și un stil de viață activ, o astfel de loțiune poate să te ajute să te simți și să arăți bine!

Citește și despre o nouă descoperire a cercetătorilor referitoare la pacienții cu glicemie mare!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!