Ceai de afine - beneficii si recomandari

Ceai de afine - beneficii si recomandari
Emilia Prisacariu

Bogate in antioxidanti si vitamine, afinele sunt unele dintre super alimentele naturii, care te ajuta sa lupti impotriva radicalilor liberi si sa duci o viata mai sanatoasa. Descopera cum o cana de ceai de afine iti poate imbunatati viata!

Despre ceaiul de afine

Afinul este un arbust peren, care creste in multe regiuni din lume, fiind cel mai des intalnit in padurile de munte. Are frunze subtiri si aspre, ce prezinta flori roz sau mov primavara si fructe rosii toamna. Sunt comestibile, au gust acid, care le poate depasi in intensitate dulceata. Afinele sunt considerate prea intepatoare pentru a fi consumate neprelucrate, nefiind doar acre, ci si amare in acelasi timp.

Afinele se regasesc foarte des in bauturi racoritoare, compoturi sau jeleuri, in prajituri sau chiar sub forma de vin.

Afinele crude au un nivel moderat de vitamina C, E , K, fibre si minerale esentiale, mangan, dar si o cantitate moderata de micronutrienti esentiali. Ceaiul de afine are o aroma delicioasa si poate fi savurat in mai multe feluri si combinatii.

Ceai de afine

Prepararea ceaiului de afine

Doar fructele afinului se folosesc in prepararea ceaiului. Pentru a pregati o infuzie din afine poti combina afinele cu gust puternic cu ceaiuri fara zahar precum ceaiul verde sau cu infuzii asemanatoare celor preparate din scortisoara. Pliculetele cu ceai de afine sunt disponibile la scara larga, pregatite pentru adaugarea in apa fierbinte. In orice caz, exista numeroase modalitati de a pregati un ceai de afine delicios - totul depinde de preferintele tale.

 

Beneficiile ceaiului de afine

Ceaiul de afine aduce beneficii uimitoare pentru sanatatea organismului. Acesta creste imunitatea si nivelul de energie, datorita antioxidantilor pe care ii contine, fiind folosit si la prevenirea si incetinirea bolilor gingivale.

Consumul regulat de ceai de afine in combinatie cu o dieta sanatoasa stimuleaza pierderea in greutate si imbunatateste starea generala a organismului.

De asemenea, ceaiul de afine contribuie cu succes la detoxifiere si protejeaza rinichii, motiv pentru care este utilizat si pentru prevenirea infectiilor urinare. Ceaiul de afine poate avea efecte benefice in lupta impotriva problemelor de vedere.

 

Efectele secundare ale ceaiului de afine

Vestea buna este ca ceaiul de afine nu are efecte secundare.

Poti include ceaiul de afine in meniul zilnic fara nicio problema, pentru a te bucura pe deplin de beneficiile acestuia si de proprietatile sale curative. 

 

 

1
Articolul urmator
Ulei de piper negru: beneficii și recomandări
Ulei de piper negru: beneficii și recomandări

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (69)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.