Veste uluitoare: Vaccinul românesc anticovid-19, recunoscut oficial de OMS! Am intrat în liga mare!

Veste uluitoare: Vaccinul românesc anticovid-19, recunoscut oficial de OMS! Am intrat în liga mare!

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Moment extrem de important pentru medicina românească: Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut centrul de cercetări OncoGen din Timișoara, condus de Profesorul universitar doctor Virgil Păunescu, ca unicul de la noi din țară care are în testare, în acest moment, un vaccin cu reale șanse de a vindeca necruțătorul coronavirus.

Sursa foto captura Youtube

OncoGen este primul centru de cercetare din România și Europa de Est cu echipamente de ultimă generație pentru cercetare de bază și aplicată în domeniul terapiilor genice.

Citește și Cum te îngrijești acasă, dacă ai COVID-19, și cum te comporți dacă locuiești cu un bolnav de coronavirus

Sursa foto Imgur

Profesorul Virgil Păunescu, directorul OncoGen Timișoara, este cel care a făcut publică minunata veste: "Aș avea două lucruri importante de spus. Primul e că OMS a publicat o listă cu centrele și instituțiile de cercetări din lume, în care precizează în ce fază se află și ce tehnologie dezvoltă, pentru a ajunge la un vaccin împotriva acestui coronavirus. Ele sunt grupate în funcție de tehnologie. La un moment dat, apare centrul nostru, care țintește acele prelungiri de pe suprafața virusului care sunt susceptibile de a induce organismului să producă anticorpi și să răspundă și celular împotriva virusului. Lucrul acesta ne-a bucurat".

Citește și: Rolul unui medic veterinar, crucial în stoparea COVID-19. Cum a reușit să își salveze țara din "ghearele" coronavirusului

Citește și 6 simptome-cheie pe care le ai dacă suferi de coronavirus

Cu toate acestea, din păcate, Organizația Mondială a Sănătății nu contribuie financiar la cercetare, doar o validează: "Prezența pe această listă ar trebui să facă mai ușoară finanțarea din partea organismelor care finanțează cercetarea. Avem speranța că vom fi finanțați la nivel național. Din păcate, acest lucru s-ar putea întâmpla cel mai devreme în luna iunie", a conchis profesorul universitar doctor Virgil Păunescu. Potrivit lui, cel mai probabil în toamnă se va putea începe producția de vaccin în România.

 Citește și Cercetătorii au descoperit o mutație a coronavirusului care rămâne în organismul celor infectați timp de aproape 2 luni!

Surse foto: Facebook, Youtube

Articolul urmator
Ce sunt edamamele și ce beneficii au?
Ce sunt edamamele și ce beneficii au?
Care este cel mai mare defect al tau?
Incepe quiz
Care este cel mai mare defect al tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (63)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.