Rolul unui medic veterinar, crucial în stoparea COVID-19. Cum a reușit să își salveze țara din "ghearele" coronavirusului

Rolul unui medic veterinar, crucial în stoparea COVID-19. Cum a reușit să își salveze țara din "ghearele" coronavirusului

Cristina Gherghina

În timp ce majoritatea țărilor sunt îngenuncheate de virusul periculos, în Insulele Feroe oamenii nu par să treacă prin calvarul produs de pandemia de coronavirus. Situația fericită din micuța țară din Arhipelagul Atlanticului de Nord se datorează unui medic veterinar care s-a dedicat trup și suflet luptei împotriva coronavirusului, potrivit fanatik.ro.

Debes Christiansen, un om de știință veterinar din Insulele Feroe, și-a propus să își salveze țara din "ghearele" coronavirusului. Laboratorul său a suferit câteva modificări. Înainte, aici era locul unde acesta testa vietățile marine, dar acum testează oameni și încearcă să afle cum să oprească pandemia de coronavirus. 

Planul său dă roade, având în vedere că Insulele Feroe, împreună cu Letonia, Georgia, Malta și Liechtenstein, au înregistrat cele mai puține cazuri de COVID-19. De asemenea, niciun deces nu a fost înregistrat.

Citește și Un om de știință avertizează: "Până la sfârșitul anului vom rămâne fără părinți și bunici"

Debes Christiansen

Sursă foto: Imgur

În vreme ce aproximativ toate sistemele medicale din lume fac față cu greu numărului mare de pacienți internați, în Insulele Feroe, un singur om a avut nevoie de spitalizare.

În Insulele Feroe, 184 de oameni au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, dintre care 131 au fost deja vindecați. 

Ce măsuri au fost luate pentru a evita epidemia de coronavirus

Succesul stopării coronavirusului în Insulele Feroe are la bază o serie de decizii ale lui Debes Christiansen, șeful Laboratorului Național destinat bolilor animalelor și peștilor, din capitala Tórshavn, potrivit The Guardian.

Încă din luna ianuarie, cercetătorul veterinar a avertizat guvernul țării sale cu privire la necesitatea măsurilor de prevenție împotriva virusului care la aceea vreme pusese stăpânire doar pe China.

Datorită măsurilor luate din timp de către autorități, aceștia au putut să găseasca și să pună în carantină toate persoane care au luat contact cu cei 184 de infectați. Astfel, au reușit să țină sub control virusul. 

În toată această perioadă, laboratorul condus de Debes Christiansen, care inițial se baza pe testarea somonului pentru infecții virale, a achiziționat ingrediente suplimentare și a început testarea pe oameni. 

Citește și Cum purtăm corect măștile și mănușile chirurgicale. Sfatul doctorului: "Au două fețe: una curată și una murdară”

”A fost foarte ușor de adaptat. Singurul lucru pe care l-am schimbat au fost câteva dintre ingrediente. Activitatea noastră normală se baza pe virusuri și bacterii ale peștilor, iar în acest caz am schimbat doar cele trei componente specifice coronavirusului”, a explicat medicul veterinar. 

Reamintim faptul că România a înregistrat, până la acest moment, 4,761 de cazuri de coronavirus și 229 de decese.

Surse foto: Istock

Articolul urmator
Premieră mondială: O femeie paralizată a reușit să comunice cu ajutorul unui avatar digital
Premieră mondială: O femeie paralizată a reușit să comunice cu ajutorul unui avatar digital
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.