Da un nou inteles notiunii de fast food - un aluat de pizza rapid
Cuprins
Italienii, de fapt romanii, au fost primii care au inventat ceea ce noi numim "fast-food". Infamii hamburgeri au fost inventati pentru imensele arene de gladiatori, iar pizza pentru deliciul si foamea celor prea ocupati pentru o masa completa. Asadar, daca e sa fim fideli istoriei, iti ofer un aluat de pizza rapid pentru o masa tipic romana, fara prejudecati sau banalitati.
Aluat de pizza rapid
Ingrediente:
jumatate-3/4 de cana de apa calduta
o lingura de drojdie uscata
o lingurita de zahar
2 cani de faina
o lingura de ulei vegetal (preferabil de masline)
jumatate de lingurita de sare
Preparare:
1. Amesteca un sfert de cana de apa cu drojdia si sarea. Amesteca pentru a dizolva drojdia, pune deoparte pana cand face bule, cam dupa 5 minute.
2. Amesteca faina si sarea, apoi adauga uleiul.
3. Incorporeaza amestecul de drojdie in cel de faina, adaugand apa pana cand se formeaza o minge de aluat cu care poti lucra. Framanta timp de cateva minute pana cand observi ca incepe sa capete o consistenta adecvata. Desi traditional trebuie sa lasi aluatul la crescut, deoarece am ales o reteta rapida, pune-o direct in tava de pizza unde va creste un pic pana te joci cu restul toppingurilor - taiat, curatat, ras.
4. La final, pentru a economisi si mai mult timp, nu incing cuptorul ci bag pizza in cuptorul rece, dandu-i astfel inca un pic de timp sa creasca. Asadar, pune toate toppingurile si coace la foc mediu timp de 10-15 minute - sau pana cand este gata (capata o culoare maronie in partea inferioara si branza s-a topit delicios).
Vei vedea ca va dura mai mult sa alegi toppinguri care sa complimenteze perfect savoarea acestui blat de pizza rapid decat sa-l prepari. Nimic mai simplu pentru o masa Roman-style!