Da un nou inteles notiunii de fast food - un aluat de pizza rapid

Miercuri, 07.04.2010

Cuprins

Italienii, de fapt romanii, au fost primii care au inventat ceea ce noi numim "fast-food". Infamii hamburgeri au fost inventati pentru imensele arene de gladiatori, iar pizza pentru deliciul si foamea celor prea ocupati pentru o masa completa. Asadar, daca e sa fim fideli istoriei, iti ofer un aluat de pizza rapid pentru o masa tipic romana, fara prejudecati sau banalitati.

Vezi si
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Miercuri, 07.04.2010
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Miercuri, 07.04.2010

Aluat de pizza rapid


Ingrediente:

jumatate-3/4 de cana de apa calduta
o lingura de drojdie uscata
o lingurita de zahar
2 cani de faina
o lingura de ulei vegetal (preferabil de masline)
jumatate de lingurita de sare

Preparare:

1. Amesteca un sfert de cana de apa cu drojdia si sarea. Amesteca pentru a dizolva drojdia, pune deoparte pana cand face bule, cam dupa 5 minute.

2. Amesteca faina si sarea, apoi adauga uleiul.

3. Incorporeaza amestecul de drojdie in cel de faina, adaugand apa pana cand se formeaza o minge de aluat cu care poti lucra. Framanta timp de cateva minute pana cand observi ca incepe sa capete o consistenta adecvata. Desi traditional trebuie sa lasi aluatul la crescut, deoarece am ales o reteta rapida, pune-o direct in tava de pizza unde va creste un pic pana te joci cu restul toppingurilor - taiat, curatat, ras. 

4. La final, pentru a economisi si mai mult timp, nu incing cuptorul ci bag pizza in cuptorul rece, dandu-i astfel inca un pic de timp sa creasca. Asadar, pune toate toppingurile si coace la foc mediu timp de 10-15 minute - sau pana cand este gata (capata o culoare maronie in partea inferioara si branza s-a topit delicios).


Vei vedea ca va dura mai mult sa alegi toppinguri care sa complimenteze perfect savoarea acestui blat de pizza rapid decat sa-l prepari. Nimic mai simplu pentru o masa Roman-style!

 Alte retete care te-ar putea interesa:
O ciorba de curcan care ar face-o invidioasa si pe Martha Stewart!
India iti mai ofera o reteta uimitoare: mancarica de vinete si conopida!
O schimbare delicioasa in rutina culinara: prepara dovlecei la grata

Articolul urmator »
6 rețete de mic dejun de încercat dacă ai intoleranță la lactoză
Raluca Margean | Duminică, 11.08.2024
Incepe quiz
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024
Raluca (anonim)
5 octombrie 2013 18:06

Pai atunci nu e scris corect ca se amesteca drojdia cu sarea. Trebuia scris cu zaharul, nu? Deja pizza e la copt. am vazut abia acum comentariul. Sa vedem cum iese

lia (anonim)
27 mai 2012 14:02

zaharul se amesteca cu drojdia.drojdia ffind o bacterie,ii este necesar ceva cu care sa se hraneasca ,sa creasca ,adica zahar

Iulia (anonim)
13 martie 2012 15:03

Super usoara reteta! Am facut si eu pizza azi si a iesit foarte buna desi nu am inteles ce era cu zaharul...Multumesc!

tip buccatar (anonim)
23 februarie 2011 21:09

baaaa da cu zaharu ce ai facut?unde se pune la drojdie sau la faina?

Ne găsești pe