Cum să faci piftie după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Caracteristici
- Cele mai bune rețete
- Rețete culinare
- Prânz
- Cină
- Rețete românești
Răcituri, aituri, cotoroage și înghețituri... piftiile sunt absolut delicioase, nu-i așa? Fie că sunt ardelenești, moldovenești sau oltenești, piftiile tradiționale limpezi și bine închegate ne dau pe toți pe spate! Tu decizi dacă le vrei cu mult usturoi sau fără, însă chef Cătălin Scărlătescu sugerează că ar trebui să folosești mult, chiar foarte mult, pentru a obține cele mai bune răcituri. Până la urmă, cine nu și-ar dori să mănânce piftii chiar la el acasă, dar după rețeta unui mare bucătar?
Grandiosul chef Cătălin Scărlătescu, amator de pește și fructe de mare, a declarat chiar el că de pe masa de Crăciun nu pot lipsi piftiile tradiționale. Ele acompaniază în cel mai gustos mod posibil clasicele sărmăluțe și grozava salata boeuf.
“Mă știți mare amator de pește și fructe de mare, însă oricât de mult mi-ar plăcea ele, de sărbători aleg mereu preparatele tradiționale. Pentru mine, Sărbătorile de iarnă vin cu carne de porc, salată boeuf, piftie, cozonaci, așa cum eram obișnuit în copilărie, când bunica era responsabilă cu prepararea acestor bunătăți. Țin minte că îmi plăcea foarte mult piftia făcută de ea și a rămas una dintre mâncărurile favorite. Și am și un pont pentru voi: folosiți mult usturoi și nu vă feriți de urechile de porc!”, a declarat celebrul chef de la Antena 1 cu ceva timp în urmă.
Vezi și rețeta pentru sarmale a lui Cătălin Scărlătescu
Pun pariu că deja îți lasă gura apă, așa că haide să vedem care este celebra rețetă de piftie a lui Cătălin Scărlătescu!
Ingrediente pentru piftie după rețeta lui Cătălin Scărlătescu
- 500 g pulpă de porc
- 500 g picioare de porc
- 1 kg cap de porc, neapărat urechi
- 2 morcovi mari
- o rădăcină de păstârnac
- o ceapă
- sare
- piper boabe
- 1-2 căpățâni de usturoi pisat
Mod de preparare piftie după rețeta lui Cătălin Scărlătescu
- Pârlim picioarele și capul de porc
- Radem picioarele și capul de porc cu lama cuțitului și le spălăm
- Punem toată carnea la fiert
- Luam spuma,
- Adăugăm zarzavatul (morcovii, păstârnacul, ceapa), sare și piper
- Lăsăm să fiarbă până se desprinde carnea de pe oase
- Dezosăm carnea, o tăiem și o punem în castroane (se poate lăsa și puțin morcov, pentru culoare)
- Curățăm usturoiul și-l pisăm bine de tot
- Amestecăm usturoiul cu 100 ml supă
- Strecurăm supa și adăugăm în ea zeama cu usturoiul pisat
- Umplem castroanele cu zeamă și le punem la frigider.
Poftă bună!
Acesta este rețeta pentru piftii a lui chef lui Cătălin Scărlătescu. Tu ai încercat această rețetă până acum?
Citește și: Cea mai buna reteta de mici: trebuie sa o incerci!
Surse articol: Romaniatv, Libertatea, Cancan


