A fost părăsită de logodnic din cauza kilogramelor în plus. Femeia s-a ambiționat să slăbească și a ajuns Miss Marea Britanie

A fost părăsită de logodnic din cauza kilogramelor în plus. Femeia s-a ambiționat să slăbească și a ajuns Miss Marea Britanie

Redactor Divahair.ro

Întreaga lume a unei tinere din Marea Britanie i s-a năruit în fața ochilor, fix în momentul în care credea că toate lucrurile merg conform planului. Tânăra a fost părăsită de logodnicul ei din cauza kilogramelor în plus pe care ea le acumulase, iar viața ei a luat o întorsătură drastică din acel moment. Trauma femeii aveau să lucreze mai târziu în avantajul ei, când, câțiva ani mai târziu, a câștigat titlul de Miss Marea Britanie.

Jen Atkin, o tânără care s-a confruntat toată viața ei cu kilogramele în plus, a ajuns să se „răzbune” pe toți cei care au chinuit-o ani de-a rândul pentru felul în care arăta. Și cum putea face asta altfel decât prin a le demonstra că se înșală amarnic și că frumusețea izvorăște din interior spre exterior!

Femeia a povestit în repetate rânduri că a dus o luptă cu toți oamenii din viața ei care o luau peste picior din cauza greutății sale. Jen spune că încă de când era mică a avut probleme cu kilogramele în plus, fiind „mai grăsuță decât restul fetelor de vârsta ei”.

Eram obișnuită să fiu hărțuită încă de când eram copil. Auzeam mereu fraze precum "Atenție, vine Jen Fat-kin" (aluzie la cuvântul - grasă în limba engleză), sau mă urmăreau la locul de joacă unde mereu mi se oferea mâncare, la modul agresiv, ca să își bată joc de mine. Iar eu, ca un copil traumatizat, mâncam ce mi se dădeau și plângeam după ce rămâneam singură”, își amintește tânăra.

Povestea bărbatului care și-a așteptat 31 de ani soția în comă: "Nu a fost o povară pentru că o iubeam. Acum e liberă"

A avut parte de colegi rău intenționați și la liceu, care îi furau echipamentul pe care și-l pregătea înainte de ora de sport și o tachinau spunându-i că „nu are nevoie de sport ca să slăbească pentru că oricum nu va reuși niciodată să devină slabă”. Ani la rând a suportat toate răutățile spuse pe seama greutății ei, dar picătura care a umplut paharul a venit când și de la cine se aștepta mai puțin.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jen Atkin (@jenatkinmusic)

Logodnicul ei, cu care era împreună de câțiva ani buni, a decis să o părăsească pentru că era supraponderală. Acela a fost momentul în care femeia și-a dat seama că trebuie să facă o schimbare pentru ea, dar și pentru a le arăta celor din jur că este capabilă de orice. Câțiva ani mai târziu, Jen arăta impecabil, iar dorința ei a prins viață. Le-a demonstrat tuturor că nu este doar o „grăsuță simpatică”, ajungând să primească titlul de Miss Marea Britanie în 2020.

Jen și relația sa cu mâncarea

Tânăra a recunoscut într-un interviu că până să se despartă de logodnicul său, nu a recunoscut că are o problemă cu felul în care arăta. Relația ei cu mâncarea, a spus atunci ea, era extrem de nocivă. „Locuiam pe atunci cu părinții mei, iar mama era o bucătăreasă extraordinară. Gătea cele mai bune mâncăruri, dar eu mă furișam adesea și mâncam fast-food și dulciuri. Nu că nu mi-ar fi plăcut ce gătea mama, dar mi se părea că mâncărurile cu un grad caloric ridicat îmi aduceau mai multă satisfacție”, a explicat aceasta.

Conștientă acum de tot răul pe care și-l făcea, Jen și-a amintit că a avut o perioadă în care mânca până i se făcea rău, ajungând să-și numească singură corpul „o groapă care nu se umplea niciodată”. Acest comportament abuziv a culminat în perioada adolescenței sale.

Când a împlinit 18 ani și a obținut permisul de conducere, lucrurile s-au înrăutățit și mai mult. Având la dispoziție mașina familiei, Jen mergea din ce în ce mai des la fast-food-urile din oraș și mânca până la refuz. Apoi, după ce s-a mutat împreună cu iubitul său, situația a devenit și mai gravă. „Mergeam noaptea târziu, împreună cu el, să ne comandăm mâncare. O făceam aproape zilnic, chiar și de două, trei ori pe zi”, a mai spus femeia.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jen Atkin (@jenatkinmusic)

Cântarul era inexistent, iar dorința de schimbare se risipise odată ce a realizat că iubitul ei o iubește. Deși își amintește că se uita cu ură în oglindă, era împăcată cu gândul că nu are de ce să se îngrijoreze pentru că toți cei dragi ei o acceptă așa cum este. Până când, chiar în timp ce își plănuiau nunta, logodnicul său a decis să o părăsească. Despărțirea a afectat-o atât de tare încât ea și-a găsit refugiu tot în mâncare. „Stăteam închisă în casă și mâncam pentru a mă consola”, relatează Jen. Câteva luni mai târziu, uitându-se la propria reflexie, a realizat că e timpul să se oprească din a se autosabota.

O femeie a ajuns internată la Psihiatrie și medicii nu-i mai dădeau șanse de recuperare. Cum i-a salvat viața un simplu ceas desenat

Jen a decis în cele din urmă să facă ceva în privința kilogramelor sale și s-a înscris la o sală de sport locală. Acela a fost momentul în care a realizat că poate mai mult decât să stea în fața televizorului și să mănânce la nesfârșit. Și-a început călătoria la 112 kilograme și a continuat până a ajuns la 59 în mai puțin de doi ani. După ce și-a recăpătat stima de sine, Jen și-a dorit să facă următorul pas: să se înscrie la concursuri de frumusețe.

„Imaginea perfectă” a răzbunării

După ce a trecut de la mărimea 3XL la S, Jen a început să se bucure de urmările luptei ei. Încetul cu încetul, începea să aibă tot mai mult succes în cadrul concursurilor de frumusețe la care se înscria. În 2018 a participat la un concurs regional, unde a obținut locul 1, iar mai apoi și-a făcut curaj pentru a-și trece numele pe lista participantelor la Miss Marea Britanie, în 2020.

Tânăra avea să fie încoronată Miss Marea Britanie în cadrul unei ceremonii fastuoase care a avut loc în Leicester. Chiar și acum, la trei ani de la marele premiu, tânăra spune că nu-i vine să creadă, ba mai mult, este și astăzi șocată. „Sunt încă în stare de șoc că am câștigat”, a declarat ea într-un interviu acordat unei televiziuni din Anglia la începutul acestui an.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jen Atkin (@jenatkinmusic)

Călătoria în lumea concursurilor de frumusețe a lui Jen a început ca o simplă distracție și pentru că își dorea să-și demonstreze ei că merită toată admirația din lume. Chiar după câștigarea premiului, tânăra a fost invitată la un show televizat din țara sa natală, unde a vorbit despre motivul pentru care a început să concureze.

A spus atunci că s-a întâlnit cu fostul ei logodnic din întâmplare, chiar cu câteva zile înainte de competiție. „A trebuit să se uite de două ori înspre mine ca să se asigure că sunt într-adevăr eu. Mi-a plăcut, vă dați seama! M-am simțit bine și foarte mândră de mine”, a spus atunci.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jen Atkin (@jenatkinmusic)

Un bărbat își sacrifică cariera pentru a avea grijă de soția aflată de ani de zile în stare vegetativă

În pofida modului în care lucrurile s-au terminat între ei, Jen crede că fostul ei logodnic este mândru de evoluția sa. „Țin la el și îi doresc tot binele și sunt sigură că e reciproc. Însă, chiar dacă m-ar implora să ne împăcăm, nu aș face-o. Mi-am găsit deja sufletul pereche și nu mai am nevoie de încă unul”, a comentat râzând tânăra. Cu cinci luni înainte de a câștiga Miss Marea Britanie, femeia s-a căsătorit cu soțul ei, Chris.

Chiar dacă trupul ei este complet altul, Jen spune că în sine a rămas la fel. „Corpul meu s-a schimbat complet, însă nu și personalitatea mea. Sunt aceeași persoană zâmbitoare și binevoitoare, mereu dispusă să-i ajute pe ceilalți”, a explicat ea. „Călătoria mea a fost grea, nu voi nega asta, dar acum sunt mai mândră de mine ca niciodată. Sunt puternică, frumoasă și merit recunoștința celorlați, chiar dacă la început nu a crezut nimeni în mine”, a încheiat aceasta.

Adevărul este că, povestea lui Jen Atkin este dovada vie că doar tu poți schimba lucrurile și că atât timp cât nu te dai bătut/ă sigur vei ajunge să îți atingi scopul.

Surse foto: Instagram - Jen Atkin (@jenatkinmusic)

Surse articol: Amo Mama

Articolul urmator
Un bărbat a fost părăsit de soție după ce unul din copii lor a fost diagnosticat cu cancer. Bărbatul își crește singur cei 7 copii
Un bărbat a fost părăsit de soție după ce unul din copii lor a fost diagnosticat cu cancer. Bărbatul își crește singur cei 7 copii
Când vei fi părăsită?
Incepe quiz
Când vei fi părăsită?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.